4e Veldrit – zaterdag 8 november 2014

12 november 2014, door admin

Na een week na het DK weer op de berg. Nu over een aangepast rondje, ook nu tevreden gezichten over het parcours, goed om te horen. Het weer is prima, wat frisser dan vorige week. Dit is weer dat beter bij het veldrijden past. Ondanks de regen lag het parcours er prima bij.
De A-klasse vertrekt en de renners komen al snel weer langs, in 5.50 min zijn de koplopers rond en de positie`s worden ingenomen en verdedigt. De eerste 4 renners komen 8 ronden lang op bijna de zelfde plek over de meet, de nummers 5 en 6 wisselen van plaats en de anderen volgen. Max moet wel zijn best doen om Martin te lossen en Martin reed sterk en volgde op korte afstand. Robert knokte voor zijn 3e plek en twee Jannen streden om de 4e en 5e plaats, met daar weer net achter Jesse die zijn dag niet had. Remy, Paul, Tim en Peter pakten de overige punten.

De B-klasse is weer het grootst aan de start verschenen. Dat word dringen voor een goede plaats zo direct na de start moest men omhoog. Het is Miquel die op kop door komt met Jos vd Heuvel met Hans in het wiel. Ook hier blijft het rondenlang zo. Angelo schuift langzaam naar voren en blijft zo Roland, Chris en Jos Pennartz net voor. GertJan gaat steeds beter en kan goed volgen en doet echt zijn best om de andere voor te blijven. Na 7 gereden ronden kan ook hier de uitslag worden opgemaakt.

De deelnemers in de C-klasse zijn eerlijk verdeeld, twee Dames en twee Heren, die ook hun rondjes moeten maken. De twee mannen volgen elkaar op korte afstand en de dames volgen,Marcel heeft er zin in komt in de tweede ronde op kop door en laat Arie niet meer dichter bij komen. Zo komen ze ook over de meet,Marcel gaat nog een paar ronden door; de dames zijn dan al gefinisht.
Zaterdag 15 november is 5e rit van de competitie. Inschrijven vanaf 10.00 uur; start om 11.00 uur. Iedereen is welkom met ATB, MTB, Veld- of crossfiets.

Uitslag 4e rit
A-klasse            B-klasse            C-klasse
1 Max Haaksman Stadion    1 Miquel Verhagen       1 Marcel Verhagen
2 Martin vd Berg Stadion   2 Jos vd Heuvel Stadion    2 Arie den Braven Woerden
3 Robert Warmer Domrenner   3 Hans Mulder Stadion     3 Susan v Domselaar Velovr
4 Jan de Heer Cycloteam    4 Angelo Verhagen       4 Marjon Gerssen Batauwers
5 Jan Sanders Batauwers    5 Roland v Domselaar
6 Jesse Haaksman Stadion   6 Chris Mc Kenney UCI
7 Remy Meeuwsen Cycloteam  7 Jos Pennartz Stadion
8 Paul Hey Volharding     8 Michel Lodder
9 Tim Hoogdalem JvArkcel   9 GertJan de Greef
10 Peter Rikkers JanvArkcel  10 Andrè vd Poel Excelsior
                11 Bert v Dijk Volharding
                12 Pleun Willemstein Stadion
                13 Meinte Veenstra Eemland
                14 Arjan Scheer Ahoy