5e rit van de veldritcompetitie

22 november 2023, door Marten Schuurman

Het is alweer Zaterdag en we gaan op pad voor de 5e competitie wedstrijd en nu dus ook voor de derde keer weet ik dat het een modderbad gaat worden de weer berichten zijn niet best de hele dag regen is de voor spelling en dat klopt achter af gezien .

We gaan er weer rekening mee houden …….afspuitplek gereed maken ,plastic op de vloer om het ergste tegen te kunnen houden ,en er werd gewaarschuwd ,niet met modder schoenen naar binnen ,omkleden in de kleedkamers beneden ,heel duidelijk . Voor aanvang van de wedstrijd hoor ik dat de fiets vrienden van DIRT BAG zich aanbieden om een handje te helpen met het schoonmaken van het paviljoen ,dat we daar heel blij mee zijn mag/moet wel duidelijk zijn ,immers werk genoeg gezien het weer .

Zeg nu dan ook DANK daar voor ,scheelt zo wie zo gemopper en boze gezichten ,bij de inschrijf tafel melde zich toch 51 deelnemers die zich een gratis modderbad gaan geven en het de jury nog moeilijker maken door dat de nummers bijna onleesbaar worden ,een enkeling veegt het nummer schoon als ze passeren een ander noemt duidelijk zijn nummer het blijft behelpen ,krijgen weer hulp rugnummers worden door gegeven onleesbare wordt gegokt kijk maar eens is het 60 of 8o is het een 7 of een 1 en zo meer .vragen om begrip !!!

Het is ook voor de derde keer dat het veldrijden via de TV te zien is en als ik dat dan zie denk ik ,ons parcours komt er nog goed vanaf ,als bij ons het lopen door de bagger tot aan je knieën zou zijn ,dan zou ik voorstellen we lassen het af ,het moet wel te doen zijn toch .

A-klasse
11.00 uur de A.klasse start met een klein groepje ,enkele zijn naar een KNWU wedstrijd in de buurt ,weet zeker dat het daar ook regende misschien iets minder modder omdat het een Bos parcours is ,we gaan het horen van ze ,het is Dennis van Eijk die als snelste doorkomt met Martin nog in de buurt volgende doorkomst Martin op kop dan wordt er gewisseld en blijft Dennis aan de leiding ,Remy blijft volgen maar ziet Dennis Versteeg dichterbij komen Querian bijt zich vast en houd zijn plekje en blijft zo Carlo en Jacco wel voor .

Dennis was verleden week 2e en nu winnaar ,alleen was hij vorige week op de laatste plaats gezet ,het wordt gecorrigeerd je krijgt je punten die je hebt verdiend .

UItslag ; 1e Dennis van Eijk .2e Martin van de Berg . 3e Remy Meeuwse . 4e Dennis Versteeg .5e Querian Eijgensteijn . 6e Carlo Vermeulen . 7e Jacco Schuurman .

B-klasse
11.01 uur de B.klasse is weer de grootste groep met 40 starters nieuwe gezichten en namen zelfs 2 dames die zo tussen de mannen mee gaan strijden ,de aanloop naar de trap is niet te lang dus heel belangrijk om daar met ruimte tegen op te gaan ,snelle starters met goede benen maken daar al het verschil het is Cas die daardoor enkele ronden op kop doorkomt maar heeft hij zich opgeblazen ,hij zakt wat terug en Hugo neemt de leiding over Nigel schuift op en blijft goed voorin Dave gaat ook Cas nog voorbij en Marius blijft Tom voor die elke ronde wat opschoof ,Chase ziet Stefan wel maar komt niet dichterbij ,het zijn Ron en Tom v L die Manon voor blijven en André moet een dame voor laten gaan ,verder naar achter was de strijd onderling weer groot er werd geknokt, gevallen en gegleden tot het eind en als je dan na een klein uur de laatse ronde krijgt vinden de meeste dat niet erg ,maar mis je dat bordje ……..dan ga je nog maar een keer rond ,jaamer het levert je geen extra punt op .

Uitslag B.klasse 1e Hugo ten Hove .2e Nigel van de Burg .3e Dave van Dun . 4e Cas Coppens .5e Marius Kranendonk .6e Tom van Lint .7e Stefan Kuus . 8e Chase Wreyford . 9e Ron Bol . 10e Tom van Leeuwen .11e Manon Milner .12e Andrè van de Poel .13e Arjan Pas .14e Michel Maas .15e Stephen Grigg . 16e Mark van de Wiel .17e Jurjen Boog . 18e Maarten de Ruiter . 19e Marijn Teernstra . 20e Timo Klok .21e Jeroen Welmer .22e Gijsbert Worst .23e Robert Crommentuyn .24e Tim Brinkman .25e Gertjan de Greef .26e John van de hoef . 27e Roland van Domselaar .28e Hans Vaneker .29e Tasso Zoeteweij . 30e ? Frank Nieuwendijk ?.31e Tim Pieterse .32e Lex van Deijnen .33e Walter van Asch .34e Pelle Laken . 35e Chris McKenney .36e Sander van Casteren .37e Dirk Rietberg .38e Heleen Gierveld .39e Axel Dekker. 40e Teun Ketelaars . DNF Seppe Lindner . die mag op de fiets van zijn Pa weer meedoen en dan breekt de ketting hoeveel pech kan je hebben .jammer maar waar .

C-klasse
11.02 de C.klasse dit keer enkel Dames vertrekken vol goede moed Susan heeft er zin en komt al snel als eerste door en bouwde een voorsprong op Tiara volgt en Ann heeft haar dag niet en moet Ruurdje voor laten gaan .en zo is ook de uitslag bekend .

Uitslag C.klasse .1e Susan van Domselaar .2e Tiara Kobalt . 3e Ruurdje Procee .4e Ann Schoot Ruiterkamp .

 

Alles naar waarheid opgemaakt ………….klachten op kantoor met dan ook de uitnodiging kom eens mee jureren dan zie het ook eens van een andere kant .Kleed je dan Warm aan er wordt al genoeg gebibberd. Voor de 6e rit op Zaterdag de 25e November nodigen we weer iedereen uit om mee te doen ,inschrijven vanaf 10.00 uur ook aanmelden .Start is om 11.00 uur .

En vergeet niet je foto op te zoeken ,weet zeker dat je er op staat gemaakt door van Lint. Deel 1 en Deel 2. Bravo !

Het Klassement staat er ook op goed bij gehouden door Gertjan de Greef .