5e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

11 november 2019, door veldrijden

Het is fris maar droog deze morgen dat het de daarvoor wel heel veel had geregend merk je wel als het veld ingaat. Plassen, modderige paden en daar door weer hele vieze fietsen dik onder de bagger. Er is niemand die het mee naar huis wil nemen dat is dan ook te merken bij de afspuit plaats waar graag gebruik van wordt gemaakt, helaas ook bij de douches waar het ook achter blijft de boel zou er door verstopt kunnen raken. Dus deelnemers groot en klein doe het ergste er van te voren buiten van af en loop niet met je bagger schoenen zo het clubhuis binnen, daar worden we niet echt blij van. En als je gaat douchen veeg de boel netjes aan en haal het ergste alvast van je benen af en laat het buiten. Een beetje mee werken GRAAG!
Dat ons parcours graag wordt gebruikt zien we op de deelnemers lijsten. Sommigen komen van ver, soms zelfs heel ver… 1 persoon uit Dublin, 1 uit Oostenrijk en een aantal vaste klanten al jaren uit Amerika. Bravo allen! Een mooi internationaal gezelschap!

A-klasse
De A-klasse vertrekt met 16 man en komen ook allemaal weer over de meet, geen pechgevallen gelukkig. Meer dan 7 minuten doet de snelste nu over een ronde en dat is Daan die hard van start gaat. De volgende doorkomst is het Moran met kort achter hem Bart. Moran neemt de leiding over en blijft de rest van de wedstrijd aan kop. Daan en Bart wisselen van plek en proberen in de laatste ronde nog het gaatje dichten, wat niet meer lukte.

Menno kwam op gang en dus ook naar voren. Hij ging Mathijs en Jeroen snel voorbij daar waar het net kon, Thomas leefde zich uit en joeg op Koen, Robert en Jan die hij dan ook achter zich kon houden. Jacco had het moeilijk vandaag en was in strijd met zijn club genoten Martin, Remy en Marten maar kon ze ruim voor blijven tot het einde van de 8 ronden. Luuk en Mathijs waren echt wel blij dat er op zat, ze reden zelfs meer dan een uur volle bak!

UITSLAG A klasse; 1e Moran Vermeulen Graz Arbö ,2e Daan Swifters Volharding ,3e Bart Lemmen Domrenner ,4e Menno van Hees ….,5e Mathijs Kuipers Stadion , 6e Jeroen Nieuwenhuijzen CS030 ,7e Thomas Parie Fiets Koerier ,8e Koen Timmermans Stadion ,9e Robert Warmer Domrenner ,10e Jan de Heer Stadion ,11e Jacco de Bruin Stadion ,12e Martin v d Berg Stadion ,13e Luuk Schuurmans ….,14e Remy Meeuwsen Stadion ,15e Marten Schuurman Stadion ,16e Matthijs Straatsma Domrenner .

B-klasse
Een minuutje later vertrekken er 24 renners in de B-klasse en daar valt er 1 uit met pech de rest rijd dan 7 ronden waar bij de onderlinge strijd groot is en ook de verschillen duidelijk te zien zijn.
Zoals verwacht is het Rein die van af de start op kop door komt en ook de leiding niet meer afstaat, het is Wim die na een paar ronde het dichts bij hem in de buurt blijft. Nigel schuift langzaam naar voren met in zijn wiel Frank, Twan en Jacco. Roland heeft de smaak weer te pakken en komt nu op de 7e plaats te rijden met net daar weer achter Robert, Sjoerd en Jos vd Heuvel die achter zich Walter dichter bij zag komen, Bouke bleef net Chris nog voor die Remon met Pieter en Arjen ,Thomas en GerJan was gepasseerd met Hans ,Rob,Bas en Ossip die daar op volgden. Shaun O`Farrel (Dublin, Ierland) had het zwaar in de Hollandse klei maar was in de buurt en wilde dit dan ook wel eens mee maken, We zijn ben benieuwd naar zijn verhaal. Luuk was uitgevallen met pech helaas, volgende keer beter hopelijk

UITSLAG B. klasse 1e .Rein Falke MTB Noord West ,2e Wim v d Leede Valeirenners ,3e Nigel vd Burg Hellas 4e Frank Nieuwendijk Stadion ,5e Twan Klijn CS030 ,6e Jacco Schuurman Ledig Erf ,7e Roland v Domselaar Stadion ,8e Robert Crommentuijn Stadion ,9e Sjoerd Kuipers CS030 ,10 e Jos v d Heuvel Stadion ,11e Walter van Asch Stadion ,12e Bouke Kuik ….,13e Chrish Mc Kenney SRAM ,14e Remon Brink FCC de Vaart , 15e Pieter Bouman Stadion ,16e Arjan Scheer Volharding ,17e Thomas Nekkers Domrenner ,18e GertJan de Greef Stadion ,19e Hans Vaneker WTC Maarssen ,20e Rob weerts ……, 21e Bas Zeegers CS 030 ,22e Shaun O`Farrel EDS Dublin ,23 Ossip v d Vegte Domrenner .DNF Luuk Timmermans RETO .

C-klasse
Ook nu weer een mooie groep in de C.klasse met nu ook weer meer jeugd en dames die ook over het zelfde rondje moeten en 5 keer langs komen in steeds wisselende plaatsen. Het is Joeri die 2 keer op kop door komt maar dan komt Hanneke op gang en neemt over Johan volgt en kan deze plek vast houden met Roan kort achter zich. Susan bijt door en wordt achtervolgd door Steijn die zo zijn trainer Pleun passeert die net Sander voorbij was gegaan, Joeri heeft zich opgeblazen na zijn snelle start en staat geparkeerd. Maar hij heeft wel lef getoond door aan te vallen ,een leerproces! Kees en Daan bleven Lars nog net voor en Arie v B liet Carlijn niet voor gaan als dame zijnde Arie den B deed dat dan weer wel. Chiara had het heel zwaar maar ook zij reed alle ronden uit. Herman was er ook weer en vond het ****zwaar, op naar een volgende keer wie weet wat het dan weer is.

UTSLAG C klasse ; 1e Hanneke Mulder AHOY ,2e Meinte Veenstra Eemland ,3e Johan Janszen Stadion , 4e Roan Dankaarts Stadion Jeugd 5e Susan van Domselaar Stadion ,6e Steijn Fles Stadion Jeugd , 7e Pleun Willemstein Stadion Jeugd Trainer ,8e Sander Nieuwhof Stadion Jeugd ,9e Joeri de Coo Stadion Jeugd ,10e Kees van Wijk Stadion ,11e Daan Westeneng Adelaar ,12e Lars v d Berg Stadion Jeugd ,13e Arie van Bennekom Stadion ,14e Carlijn Sturkenboom CS030 ,15e Arie den BRAVEN Woerden ,16e Chiara Dankaarts Stadion Jeugd ,17e Herman Bretveld ……..

Ook de jongste Jeugd met verschillende leeftijden reed nog een wedstrijdje op een wat korter rondje maar ook met modder en moeilijk te nemen hindernissen. Vol overgave werd er gestart en in deze volgorde kwamen ze over de streep; Jesper, Linus ,Liam , Tariq ,Lianne ,Puck ,Noor en Sil als jongste. Ze deden allemaal hun best, volgende week slaan jullie een week over en dan op de 23e is de laatste rit met een prijsje voor allemaal .

16 november is de 6e rit van de Competitie START 11.00 uur inschrijven kan vanaf 10.00 uur en een ieder is weer welkom ook met je MTB/ATB fiets.

Zie hier de tussenstand in de competitie.

Jan Haaksman.