5e veldrit Nedereindse Bergcompetitie

16 november 2014, door Rogier Wiercx

Zaterdagmorgen. Het regent net wel en net niet. Is dit dan het echte weer voor de veldrijders? We denken van wel, want ze waren er weer:  de renners die graag door de modder en over gladde paden willen crossen. Dit kost kracht en stuurmanskunst voor allemaal.

De renners in de A-klasse vertrekken en gaan er gelijk vol tegen aan. 5 Ronden achter elkaar komen de eerste 5 renners in bijna dezelfde volgorde langs.   Niels en Max wisselen van plaats op kop. Door een lekke band moet Max een achterwiel wisselen. Dat krijgt hij van Pleun en zo kan Max kan weer door, maar hij moet nu een gat dicht zien te rijden en dat lukt nog ook. Niels is 1e en Max en Jan spurten om plek 2 en 3 ,Robert bijt zich vast op plaats 4 ,en blijft zo Martijn die het weer een keer op crosser deed, goed voor .Remy volgde met Tim en Peter daar nog weer achter. Jammer voor Dave die brak al snel zijn ketting en moest zodoende al snel opgeven ,maar hij komt weer terug .

De B-klasse vertrekt en al snel is het Miquel die op kop doorkomt en die plek tot het einde vasthoud. Om de volgende plaatsen wordt 7 ronden lang geknokt en daar verschuiven de renners van plaats. Hans komt van achteren maar strijdt voor plaats 2 met achter hem 3 Jossen die om de andere punten diep moeten gaan.  Het is Jos vd H die plaats 3 pakt ,net voor Jos P en Jos v W die een keer onderuit was gegaan. Roland moest tevreden zijn met plaats 6, GertJan schoof weer een plaatsje op en bleef Arie nu voor die in de B klasse was gestart. Pleun werd bedankt voor het afgeven van zijn wiel en Angelo had alweer pech onderweg.

De C-klasse was matig vertegenwoordigd,maar men ging er wel voor. Rogier  bleef de Dames goed voor en na 6 ronden was de uitslag bekend .

UITSLAGEN :

A.klasse
1  Niels  Oosterhout      de Mol
2  Max  Haaksman          Stadion
3  Jan de Heer           Cycle Team
4  Robert  Warmer    Domrenner
5  Martijn  Broekman    Volharding
6   Remy    Meeuwsen  Cycle Team
7   Tim   Hoogdalem      Jan v Arkcel
8   Peter Rikkers            Jan v Arkcel
Dave  Helmink    pech
Angelo  Verhagen  pech

B.klasse
1 Miquel  Verhagen
2  Hans   Mulder          Stadion
3  Jos v d Heuvel         Stadion
4  Jos  Pennartz           Stadion
5  Jos v Wezel              Stadion
6   Roland van Domselaar
7   Gert Jan de Greef
8 Arie den Braven  Woerden
9 Pleun  Willemstein   Stadion

C.klasse
1  Rogier  Wiercx      Stadion
2  Susan v Domselaar  Velo Vrienden
3  Jeannine  Laudy      Jan v Arckel

Zaterdag  22 November  6e rit van de Veld competitie  rug nummers vanaf 10.00 uur de Start  is om 11.00 uur iedereen is welkom ook ATB/MTB.