7e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

25 november 2018, door veldrijden

Vonden jullie het ook zo koud?

Waar begin je aan zou je denken, met dit koude weer in je korte broek klaar gaan staan voor een wedstrijd van +/- een uur. Daar dachten de 60 deelnemers toch anders over deze morgen. Een nieuw record van deelnemers die een nieuw gevarieerd parcours kregen voor geschoteld. Ze fietsten zich wel warm, want de rondetijden waren weer zo rond de 6 minuten voor de snelste. De Jury was er op gekleed, maar toch zag je ze bibberen en dat was niet van de zenuwen. Maar ook nu is het weer gelukt een goede uitslag op papier te zetten in een goede samenwerking van allen.

11.00 uur de 17 A renners vertrekken en komen na 6 minuten weer voorbij de jury. Nu nog kort bij elkaar en elkaar in de gaten houden. Het is Jan die de leiding neemt en er voor gaat. Elke doorkomst is hij wat meters naar voren gekomen met Roel, Koen en Matijn in de achtervolging. Niels komt van achteren, maar schuift elke ronden wel een plekje op. Matthijs en Jesse doen er alles aan om Dennis van zich af te houden en Remy lukt het om Josh voor te blijven, die wel eens harder heeft gereden en korter is geëindigd. Jacco heeft een pechdag, zijn ketting doet niet wat hij wel moest doen en liep er af, op verkeerde momenten natuurlijk. Ook in de achterhoede was er strijd tussen Martin, Ernst, Luc en Wiel, die nu in de A klasse was gestart en daar meer tegenstand kreeg. Ja die mannen rijden dan toch wel wat harder hoorde ik van hem. Om de 2e en 3e plek werd vol gesprint met centimeters verschil tussen Koen en Roel. Echter op de streep was Roel maar net voor en 2e dus. Bart stapte af, was lelijk onderuit gegaan op het asfalt nog wel.

De grootste groep is nu ook weer de B-klasse met 30 starters een mooie groep. Dat wordt weer dringen bij de eerste hindernis. Maar ook hier is het tempo hoog en lukt het Marius met zijn MTB in de 2e ronde op kop door te komen en een voorsprong op te bouwen. Thomas start nu weer in de B groep met zijn andere fiets (singel speed ), knap hoor op dit rondje zonder versnelling met deze hindernissen. Miquel kan net in de buurt blijven maar moet hem voor laten gaan. Mattis blijft clubgenoot Mathijs voor, die dan samenwerkend Thijs, ook een clubgenoot, voorblijven. Marijn en Jeroen knokken om zo bij de eerste 10 te kunnen eindigen. Owen lukt het om Peter voor te blijven en komt als nummer 10 over de meet. Achter hen knokken alle renners om de beste plaatsen en scoren ook de bijbehorende puntjes voor deze competitierit.

Met wat tussenruimte vertrekt ook de C-klasse met 11 starters. Al snel komt Angelo als eerste door, hoorde later dat er op kop wat stuur foutjes werden gemaakt waarvan hij kon profiteren. Hij deed mee voor de gezelligheid maar won wel. Ilse met Susan op kop met Piet kort in de buurt enkele ronden. HenkJan komt langzaam naar voren en bij Piet gaat de ketting er af.  Pleun volgt op kleine afstand en houd stand tot het einde. Kees moet goed zijn best doen om Daan voor te blijven en Rogier lukt het om Cor zijn rug te laten zien. Arie reed de rit nu weer uit. Zo die konden naar binnen voor warme koffie.

Koen reed met de GoPro, klik hier voor het beeldverslag.

Attentie: bij het naar huis gaan ontdekte een renner dat zijn helm weg was, een zwarte Giro. Maar er lag wel een rode helm. vreemd eigenlijk, vergissing hopelijk. Bij de volgende rit maar weer omruilen graag!

UITSLAGEN:

A-klasse

1e Jan de Heer, Stadion

2e Roel de Vries, Volharding

3e Koen Timmermans, Stadion

4e Matijn Straatsma, Domrenner

5e Niels Hoogenboom, Volharding

6e Matthijs Kuipers, Stadion

7e Jesse Haaksman, Stadion

8e Dennis Versteeg, Stadion

9e Remy Meeuwse, Stadion

10e Josh Speer, Stadion

11e Jacco de Bruin, Stadion

12e Martin vd Berg, Stadion

13e Ernst Eeldert, Stadion

14e Wiel Wijnen,  ……….

15e Marten Schuurman, Stadion

16e Luc vd Lecq, Stadion

DNF Bart Lemmen

 

B-klasse

1e Marius Kranendonk, MTB

2e Thomas Parie, Gravelclub Utrecht

3e Miquel Verhagen, Stadion

4e Mattis Dielissen, CS 030

5e Mathijs Twist, CS 030

6e Thijs Beetsma, CS 030

7e Marijn Teernstra, Stadion

8e Jeroen Meulmeester, Stadion

9e Stephen Owen, …….

10e Peter de Jong, Jan v Arkel

11e Twan Klijn, CS 030

12e Robert Crommentuijn, Stadion

13e Jos vd Heuvel, Stadion

14e Jos v Wezel, Stadion

15e Roland v Domselaar, Stadion

16e Jacco Schuurman, Ledig Erf

17e Sander Bleijenberg, Maarssen

18e Chris McKenney, SRAM Factory

19e Bauke Kuik, KNWU

20e Gertjan de Greef, Stadion

21e Thom Stuy, Jan v Arkel

22e André vd Poel, Volharding

23e Almar Bijlsma, Ledig Erf

24e Walter v Asch, Eendracht

25e Rob Weerts, ………………

26e Wouter Beetsma, Ztikz

27e Anne Jan Stuy, Jan v Arkel

28e Marco v Zuylen, Stadion

29e Kalle Smit, KNWU

DNF Donja Verlaan

 

C-klasse

Angelo Verhagen, Stadion

1e Ilse Miltenburg, Restore Cycling

2e Susan v Domselaar, Stadion

3e Piet Hoevers, Volharding

4e HenkJan vd Weide, Stadion

5e Pleun Willemstein, Stadion

6e Kees v Wijk, Stadion

7e Daan Westeneng, Adelaar

8e Rogier Wiercx, Stadion

9e Cor vd Sluijs, Volharding

10e Arie den Braven, WTC Woerden

 

Klik hier voor de stand na 7 wedstrijden

De 8e rit van de Veldcompetitie is op zaterdag 1 december. Inschrijven vanaf 10.00 uur in het Paviljoen, START om 11.00 uur.

Iedereen is welkom, ook met een ATB/MTB.

 

Jan Haaksman