Bagger in de 7e rit van de Veldritcompetitie

29 november 2021, door veldrijden

Is dit dan het echte crossweer? Laat ik voorop stellen… Ik fiets zelf geen cross meer ,met mijn leeftijd kan ik over vroeger praten. Ja, toen stond ik ook 2 x in de week aan de start. Weer of geen weer, want ik vond het prachtig. Ik was een diesel en hoe langer het duurder hoe liever, dan haalde ik in de laatste ronde nog verschillende renners in die er helemaal door zaten. Maar moet ik ook er bij zeggen wij reden meestal in het bos. Zand, mul zand en kronkel paadjes en een enkele keer slechts in de modder. We reden in Amersfoort (Leusderheide), Driebergen (Klein Zwitserland), Hilversum (Anna`s Hoeve ), Soest (Soesterduinen) en in Culemborg (Ja daar in het weiland met modder).

De laatste jaren als het nat is ……. Dan is er Bagger Modder, zowel op Galecop als nu op de Nedereindse Berg. Helaas het kan niet anders, er wordt geprobeerd een mooi parcours neer te leggen en dan ontkom je er niet aan om door die bagger en modder heen te moeten fietsen. Nou, volgens mij, er stond ondanks dat het ****weer was een flinke groep die zich daar niets van aantrekken en vol overgave er tegen aan gaan. Ja, achteraf denken ze ****

Ik zeg tegen een renner: “Als je dit voor een baas moest doen zou je zeggen bekijk het even doe het zelf”. Nee hoor, die zei “Als ik het voor mijn beroep mocht doen dan graag!”. Zo zie je maar ,je mag het LEKKER vinden .

A-klasse

11.00 uur de A.klasse vertrekt en we zien bij de eerste doorkomst Richard op kop en een ronde tijd van 9.30 min dus weer een flink rondje ,hij slaat gelijk een gat en bouwt zijn voorsprong langzaam uit, het zijn Dale Menno ,Robert en Thomas die er alles aan doen maar niet het gat meer dicht rijden ,ze strijden echt om de beste plaatsen en zien Robert toch naar voren gaan ,Mathijs en Jan houden Roel tussen hen in Niels blijft Tom voor ,Martin en Koen werken samen om Jacco voor te blijven ,nu hoorde ik dat Jacco was gevallen ,heb ik niet gezien, en door Jacco weer op de fiets en op gang was geholpen ,hoe verzin je het .hebben we een foto.?

De een rijd in de A en de ander in de B. klasse ,geeft niks vrienden dienst ,zo hoort het ,en zo blijft het ook leuk .

De UItslag A. klasse 1e Richard Sleumer CS 030 2e Robert Warmer Domrenner .3e Dale Wathey BEAT Cycling Club ,4e Menno van Hees Domrenner 5e Thomas Parie Singel Speed Club .6 Mathijs Kuipers Stadion ,

7e Roel de Vries Volharding ,8e Jan de Heer Stadion ,9e Niels Hoogenboom Volharding 10e Tom Veldhuijzen CS 030 11e Martin van de Berg Stadion 12e Koen Timmerman Stadion 13e Jacco de Bruin Stadion +1R. DNF Ewout van de Kleij Domrenner

Ook Koen van de A-klasse maakt sinds kort filmpjes over de cross. Leuk om op deze manier mee te kijken met de renners!

B-klasse

11.01 uur start B.klasse .Met volle gang op naar het eerste obstakel ja ja de trap daar lag geen modder ,daar kan het water nog wel zakken ,het wordt gelijk daar door een lange sliert ,we zien Ossip 3 x als eerste doorkomen met Lex en Tom S kort achter hem aan het is Tom S die het sterkste was en een 1e plek pakte en Ossip moest genoegen nemen met plek 2 en het lukte Lex om zijn plekje op 3 vast te houden .mooie uitslag.

Achter hen aan was er volop strijd het lukte Chace elke ronde wel een paar plaatsen op te schuiven en passeerde Twan, Jacco, Nigel en Max en dat voor een 4e plaats ,Tom v L werd opgejaagd door Robert maar bleef hem voor Gertjan moest Sjoerd voor laten gaan maar bleef Jan wel voor ,Frank kon Dennis voorblijven maar Tim en Hans kwamen weer dichterbij en dat in de laatste ronden ,vol met MUD kwamen de anderen binnen.

Direct naar de afspuit plaats en niet te lang daar staan want je bent nat ,koud en vies ,je mag weer naar huis en je hebt je uit kunnen leven op deze Zaterdag morgen . Gelukkig was je er VRIJWILLIG.

Uitslag B klasse ; 1e Tom Snijders ………….2e Ossip van de Vegte Domrenner .3e Lex Ligtenberg Domrenner . 4e Chase Wreyford USA 5e Twan Klijn CS 030 6e Jacco Schuurman Stadion 7e Nigel van de Burg CS030 8e Max de Ruijter CS 030 9e Tom van Lint Stadion 10e Robbert Crommentuin Stadion .11e Sjoerd Kuipers TEAM D F M 12e Gertjan de Greef Stadion .13e Jan Sanders Groenewoud 14e Frank Nieuwendijk …. 15e Dennis van Rossum Stadion 16e Tim Klok Ledig Erf 17e Hans Vaneker WTC Maarssen 18e Jasper Schoorl Fiets Koerier 19e Roland van Domselaar Stadion 20e John van de Hoef CS 030 21e James Mc Kellar NW Zeeland 22e Walter van Asch Stadion .23e Jos van de Heuvel Stadion 24e Lex van Deijnen ….. 25e Chris Mc Kenney SRAM 26e Hayo van Dijk Dirst Bag DNF Joey van Lint Stadion

C-Klasse

De C Klasse vertrekt en zijn bescheiden aanwezig wel weer twee jeugd renners die het ook willen ontdekken of dit wat voor ze is ,ik heb het ze niet kunnen vragen of ze het dan wel leuk hebben gevonden ,volgende keer dan maar . Lars start weer alsof er een hond achter hem aan zit en sluit al snel aan bij de B.categorie ,en we wilde juist wat meer tussen ruimte houden ,niet gelukt dus Christy gaat er weer snel achteraan maar moet hem laten gaan ,Susan knokt door en blijft de jongens voor ,Seppe en Syb blijven lekker elkaar opjagen maar Seppe sprint er ook nog voor en bleef Syb deze eerste keer voor

Uitslag C klasse ‘1e Lars van de Berg Stadion jeugd 2e Christy Verkerk Stadion 3e Susan van Domselaar Stadion 4e Seppe Lidner Stadion 5e Syb Mazeland Stadion ……….en meer waren er niet deze ochtend .

De uitslagen worden netjes bij gehouden door Gertjan en de tussen standen ook door gegeven ,Henk M heeft even gekeken hoeveel renners er zijn geweest in elke categorie voor ons leuk om te weten: Aantal deelnemers per wedstrijd 1e rit 51 2e rit 58 3e rit 48 4e rit 61 5e rit 59 6e rit 59 7e rit 46 ofte wel 382 deelnames met ook nog eens 145 verschillende RENNERS . Utrechts Kampioenschap niet mee gerekend .

Volgende week Zaterdag rit 8 we noemen het de SINT EN PIET rit ,we hebben de taak overgenomen dus er zijn 2 Pieten en een Sint aanwezig om de wedstrijd goed in de gaten te houden ,jullie geloven er toch niet meer in dus we hoeven ons niet te kleuren of te verkleden ,maar we hebben wel …………een aardigheidje ingekocht dat betekent dat elke deelnemer zo wie zo een cadeautje krijgt ,meer kunnen wij er niet aan doen.

Overigens is er vanwege de maatregelen van de overheid vanaf heden op woensdag GEEN veldrittraining.

Tot volgende week dan maar .

Jan Haaksman START 11.00 UUR inschrijven van af 10.00 uur .

Hulp Piet Wim van Laar en Henk Martens .

 

De tussenstand in de competitie vinden jullie weer hier!