7e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

19 november 2017, door veldrijden

Het is fris, het waait maar nog droog, er wordt goed voor de jury mensen gezorgd, de tent wordt opgezet, dan kunnen we droog en uit de wind staan. Ja waaien doet het hier altijd maar, nu wel erg hard. De tent waait weg van de streep, dan maar met touw vast zetten aan pinnen in de grond,  dat lukt gelukkig. Er kan gestart worden, deze keer 40 vertrekkers, ja er is concurrentie van Hilversum.

Met 11 starters in de A-klasse, zit de gang er direct goed in met op kop Josh, die dat enkele rondjes volhoudt. Maar dan komt Thomas op gang, die in het bochtenwerk net wat makkelijker er door heen gaat. Achter hem schuift Martijn elke ronde wel een plaatsje op. Zeker op de wat langere stukken houdt hij de vaart er goed in. Jan moet het groepje waarin hij zat laten gaan. Hij blijft Lodewijk wel voor. Roel volgt kort daar weer achter en Koen is heel blij als hij ook de laatste ronde krijgt en blijft Dennis en Ron voor tot op de streep. Arjan en Frans sluiten de rij en finishen bijna bij de eerste 10.

Ook nu de meeste vertrekkers bij de B-klasse, 18 man. Het gaat spannend worden want bij de eerste doorkomst heeft Ernst al een aardig gaatje geslagen met zijn concurrent Jacco. Maar dat verandert toch weer snel, alleen jammer dat Ernst tegen de grond ging en zo wat achterstand opliep. Hij knokte zich terug en nestelde zich op de tweede plek en hield die stevig vast. Marijn kon zich goed voorin handhaven en kwam door op de derde stek. Had Thijs zich op geblazen of was hij ook onderuit gegaan, hij zakte wat naar achteren. Chris kwam wel goed op gang en schoof naar de 4e plaats door Jos v W in de laatste ronden nog voorbij te gaan. Het lukt Ronald ook weer om op te schuiven en pakt weer een 6e plaats, net voor John en Robert. Ook nu komt Jos vd H als 10e over de streep, voor hem was het net een paar ronden te ……De andere renners verdeelde de puntjes onder elkaar en mochten ook 8 keer een rondje over een iets korter gemaakt parcours.

De C-klasse is nu al vertegenwoordigd door vijf dames die het gaan opnemen tegen 6 heren. We gaan het zien. Het is Aniek die snel kan starten en de eerste ronde als 1e doorkomt. Kort achter haar Adriaan, die dan de kop overneemt en vasthoudt tot het einde. Het lukt Johan om Henri te passeren en ook voor te blijven. Achter hem is Piet opgeschoven naar de 4e stek met Rogier daar dan weer kort achter. Susan zwoegt door en blijft Arie wel voor. Dan komt Ilse voorbij met nog twee dames achter haar aan, Veronique en  Katie, die echt wel blij was dat het er op zat, maar ook wel hebben kunnen mee doen, dat dan weer wel.

 

UITSLAGEN:

A-KLASSE

1e    Thomas  Parie     QLS

2e   Josh  Speer De Adelaar

3e  Martijn  Broekman  de Volharding

4e   Jan de Heer Het Stadion

5e  Lodewijk Ritsma  CS030

6e  Roel de Vries de Volharding

7e  Koen Timmermans Het Stadion

8e  Dennis  Versteeg  Het Stadion

9e  Ron Bol  de Volharding

10  Arjan  Scheer   RWC  AHOY

11e  Frans  Havik      GAUL

 

B-KLASSE

1e  Jacco de Bruin  Het Stadion

2e  Ernst  Eeldert    Het Stadion

3e  Marijn  Teernstra Het Stadion

4e  Chris  Mc Kenney  SRAM Factory

5e  Jos van Wezel  Het Stadion

6e  Roland van Domselaar ……..

7e  John van de Hoef  CS 030

8e  Jacco  Schuurman  Ledig Erf

9e Robert  Crommentuijn  Ledig Erf

10e  Jos van den Heuvel  Het Stadion

11e  André van de Poel  de Volharding

12e  Wouter  Beetsma  ZTIKZ

13e  GertJan de Vilder  Het Stadion

14e  Thijs  Beetsma   CS 030

15e  Erik  Lemcke ………….

16e  Pleun  Willemstein Het Stadion

17e Bas  Gort  MTB Nederland

DNF  Pieter  Bouman

 

C-KLASSE

1e  Adriaan van Londen   WTC Maas en Waal

2e  Aniek  Rodekerke   CS 030

3e  Johan Janszen Het Stadion

4e  Henri  Gerrits  Team Indalo

5e  Piet  Hoevers  de Volharding

6e  Rogier  Wiercx  Het Stadion

7e  Susan van Domselaar Het Stadion

8e  Arie den Brave  WTC  Woerden

9e  Ilse  Miltenburg  Resto  Cycling

10e Veronique Rap Het Stadion

11e Katie de Graaf  Het Stadion .

 

Zaterdag de 25e Nov  8e rit Veld competitie  Start om 11.00 uur. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur ook met een ATB/MTB kan je mee doen.

 

Jan Haaksman