8e rit in de veldritcompetitie

12 december 2023, door veldrijden

Wat gaan we nu weer beleven op deze Zaterdag morgen ,het weer is nu nog goed niet nat en koud ,vergeleken met de vorige week het bericht is in de middag weer regen ,hopelijk zijn wij dan net klaar ,ik heb al berichtje gekregen een aangepast parcours zegt de parcour bouwer ,deze keer de rug nummers links goed te weten ,Chris heeft het rondje gecontroleerd /aangepast daar waar nodig ,maar doet zelf nog niet mee ,nog even rustig aan na zijn val 2 weken terug .

Als ik nog wat bordjes plaats krijg ik een belletje ,,,,het hele gezin zit in de lappen mand griep/corona helaas wij zijn er ff niet dat betekent 2 renners een Jury lid en geen fotograaf of te wel Fam van Lint is compleet uit geschakeld .

Er zijn gelukkig nog wat mensen die te hulp schieten en het werk overnemen ,ook de inschrijving is matig ,hoop niet dat die ook allemaal een beetje ziek zijn van anderen hoor ik dat er ook vaste renners naar een Cross in Amersfoort zijn . Birkhoven .? dat is BOS scheelt wel !

Dat er dan maar 6 A en 2 C renners inschrijven is wel erg magertjes ,en de B kl is de helft van wat er op een top dag was ,ik denk dat het weer het bagger rondje de zin bij sommige wel heeft weg gehaald …………het was al 4 x prut en vandaag niet veel beter .

A-klasse
11.00 uur start A.klasse .het is een grote ronde de snelste doen er bijna 8 minuten over en dat is Carlo die wel een hele goede start heeft en 4 rondjes op kop door komt ,Remy moest eerst even warm worden en zet dan de achtervolging in en komt dan de volgende 4 ronden op kop door ,Querrian bijt zich vast op plek 3 en Jacco met Frank en Jeroen in de achtervolging ,wisselen nog wat onderling maar zo is bijna de uitslag al bekend .Knap is dat een B renner die zo voor het eerst mee doet zich heel snel tussen de A renners mee strijd .

UITSLAG A.klasse ; 1e Remy Meeussen . 2e Carlo Vermeulen . 3e Querrian Eijgelsteijn .4e Jacco Schuurman .5e Frank Nieuwendijk . 6e Jeroen Nieuwenhuyzen .

B-klasse
11.01 de B .klasse vertrekt met 33 renners en al snel zien we Jasper op kop door komen en die trekt de groep uit elkaar ,nu geen groepjes maar een lange sliert ,Dave en Chace rijden eerst nog dicht in de buurt maar dan na enkele ronden gaan die een onderlinge strijd aan om de beste plaatsen voor in en kunnen daar blijven rijden het gaat goed met Ron die eerst Tom ,Cas en Arjan passeert en dan vast helemaal voorin stand houd ,Jeroen heeft het op dit rondje naar zijn zin en pakt na Jurgen en net voor Timo een plekje bij de eerste 10 .

Marten komt zich afmelden heeft geen lucht ja dan willen de benen ook niet meer ,jammer, Robbert doet gewoon weer mee maar moet Tijmen ,Rinse ,Gijsbert en Mark voor zich zien rijden en finishen Roland zit hem op de hielen ,Tasso en Tim zijn met elkaar aan het knokken om de beste plaats waarbij Tim door zijn vriendin werd aangemoedigd ,Pleun en John zakte wat weg en Dirk bleef Gertjan en Lex voor ,Hans reed weer op zijn plekje en Marijn die zakte zo tegen het einde wat weg net een rondje te lang zeker ,Heleen reed constant en kon zich weer handhaven tussen de mannen ,Walter deed echt wel zijn best maar heeft wel eens beter gereden ,Jos deed weer mee en vond het zwaar zat en lang genoeg ,in de achterhoede knokte Teun ,Tom en Gabrièl tot het einde ,waren blij met de laatste ronde .

Het is Jasper gelukt om alle ronden als eerste door te komen en te eindigen met een reuze voorsprong ,en dan nog niet tevreden te zijn over zichzelf . ???

UITSLAG B.Klasse 1e Jasper de Heus .2e Chace Wreyford .3e Dave van Dulk . 4e Ron Bol .5e Arjan Pas .6e Cas Coppens .7e Tom van Leeuwen .8e Jurgen Boog .9e Jeroen Bargeman . 10e Timo Klok .11e Rinse Tjeerdsma 12e Tijmen Hondelink 13e Gijsbert Worst . 14e Mark van de Wiel . 15e Robert Crommentuyn .16e Roland van Domselaar .17e Tim Brinkman . 18e Tasso Zoeteweij . 19e Pleun Verheijen . 20e John van de Hoef . 21e Dirk Rietberg .22e Gertjan de Greef .23e Lex van Deijnen .24e Marijn Teernstra .25e Hans Vaneker .26e Heleen Gierveld .27e Walter van Asch .28e Teun Ketelaars .29e Jos van de Heuvel .30e Tom Nieuwenhuis . 31e Gabrièl Saenz .32e….??? DNF Marten Schuurman .

B-klasse
De C klasse vertrok achter de B .renners aan en het was Susan die weg reed bij Ruurdje en zo ook de uitslag kon worden op geschreven.

1e Susan van Domselaar. 2e Ruurdje Procee .

De fietsen konden weer worden afgespoten ,de handen en voeten binnen opgewarmd en de wedstrijd nog eens door genomen en de Jury werd weer bedankt ,ook de koffie dame natuurlijk fijn dat ze er zijn . !!! Ook de foto’s van Amanda waren weer prachtig!

Op naar de 9e rit op Zaterdag 16 December. Wees weer welkom .inschrijven en aanmelden vanaf 10.00 uur. Start is om 11.00 uur .

Groet Jan Haaksman .