8e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

2 december 2018, door veldrijden

Meedoen is belangrijker dan winnen.

Dat is niet alleen de Olympische gedachte heb ik wel gemerkt van de deelnemers. Ook nu weer vanmorgen denken er heel veel zo over, inspanning als ontspanning op je vrije zaterdagmorgen zo doen ze dat. Wederom een kleine 60 deelnemers met verschillende nieuwe gezichten aan het vertrek. Voor allemaal wel een rondje waar veel mogelijkheden in zitten om je volledig leeg te rijden, wat dan weer andere plaatsjes in de top op levert. Heb je techniek en de goede conditie dan pak je mooi de meeste punten, en volgende week zie je dan wel weer wat er voor een rondje is uitgezet door de parcours bouwers.

De A-klasse vertrekt en we wachten af welke rondetijd er dan komt. De koploper rijdt er iets meer dan 6 minuten over, dat worden dan wel weer 9 ronden en dan zijn ze binnen het uur klaar. Vanaf ronde 1 komt Daan met meters voorsprong door en bouwt zo een knappe voorsprong op. Een groepje is in de achtervolging, Roel, Josh, Koen en Jan proberen er alles aan te doen het gat niet te groot te laten worden, wat niet lukt. Roel komt op gang en schuift elke ronde een plekje op. Josh zit kort achter hem en Koen gaat strijdend door en moet nu met de 4e plek genoegen nemen. Het lukt Remy om Dennis voor te blijven, met daar weer achter Jacco, Ernst, Martin en Marten die de rij sluiten. Daan was er voor de 1e keer en liet zien dat hij ook hier op dit parcours goed uit de voeten kan, knap werk!

34 Starters in de B-klasse; is een heel veld, wat voor de jury weer veel schrijfwerk geeft en zeker in het begin als de groep nog dicht bij elkaar is moet je scherp zijn. Het is Jeroen die als 1e doorkomt met Miquel en Mattis er kort achter, deze mannen blijven goed volgen. Marijn met Ivo en Robert wisselen van plek en handhaven zich wel voor in. Stephen blijft Mathijs en Lodewijk net voor en Wiel had problemen met zijn stuur maar komt wel op plaats 10 binnen. Achter hen is het steeds wisselen van plaats en de sterkste pakken ook nu de meeste puntjes en zijn toch wel blij als ze het bordje laatste ronde zien verschijnen, 1 uurtje is ook genoeg.

De C-klasse start en daarbij 3 dames die zich tussen de mannen begeven en niet vanzelfsprekend voor mogen gaan, daar moeten ze zelf voor knokken. Bij de eerste doorkomst is het Peter op zijn MTB fiets, maar zonder nummer, die op kop doorkomt en daar blijft tot het einde. Het zijn Hans, Piet en Susan die in de achtervolging moeten. Henk Jan komt naar voren en bijt zich vast. Aniek kan Pleun voor blijven en Rogier schudt Kees van zich af. Marion was er ook weer en reed vrolijk rond. Piet was niet te stoppen, we moesten hem van het parcours jagen. Daan had in de 1e ronde al lek en dat met zijn mooie wielen. Gelukkig had hij een reserve fiets en kon hij er achter aan gaan, en toch ook zo zijn wedstrijd uitrijden en de bij behorende punten scoren. Ja, je komt niet van ver om na een paar honderd meter te moeten stoppen, goed gedaan. Peter heeft nu al aan gegeven een categorie hoger te gaan starten, dat mag gerust. We zullen zien hoe hij het er dan vanaf gaat brengen.

Even nog dit …..Sorry als ik je naam niet goed heb opgeschreven. Is het zo, laat het wel even weten, kan het nog aan gepast worden. Het kan gebeuren toch?

Na de wedstrijd mochten alle deelnemers bij het inleveren van het rugnummer een aardigheidje van de Sint in ontvangst nemen, wat zeker gewaardeerd werd

Kijk maandag wel even in het AD-Utrecht. Er waren een reporter en fotograaf, die aandacht aan onze veldrijders willen geven. Altijd leuk en reclame voor het hele gebeuren.

 

UITSLAGEN

A-Klasse

1e Daan Switters, Volharding

2e Roel de Vries, Volharding

3e Josh Speer, Stadion

4e Koen Timmermans, Stadion

5e Jan de Heer, Stadion

6e Remy Meeuwse, Stadion

7e Dennis Versteeg, Stadion

8e Jacco de Bruin, Stadion

9e Ernst Eeldert, Stadion

10e Martin vd Berg, Stadion

11e Marten Schuurman, Stadion

 

B-Klasse

1e Mattis Dielissen, CS 030

2e Jeroen Meulmeester, Stadion

3e Miquel Verhagen, Stadion

4e Marijn Teernstra, Stadion

5e Ivo vd Noort, Volharding

6e Robert Crommentuijn, Stadion

7e Stephen Owen,  ……………….

8e Matijn Twisk, CS 030

9e Lodewijk Ritsema, CS 030

10e Wiel Wijnen, ……….

11e Ruud vd Veld, CS 030

12e Jos v Wezel, Stadion

13e Bram Bet, CS 030

14e Roland v Domselaar, Stadion

15e Jos vd Heuvel, Stadion

16e Pieter Bouman, Stadion

17e Jan Sanders, de Adelaar

18e Frank Verkooyen, Volharding

19e Maarten vd Molen, ………

20e Walter v Asch, Eendracht

21e Remon Brink, ………….

22e Kris vd Ven, ……….

23e GertJan de Greef, Stadion

24e Chris McKenney, SRAM  Factory

25e Bart Schuurman, …..

26e Rob Weerts, ………….

27e Marco v Zuilen, Stadion

28e Robert Bartels, CS 030

29e Gerben Boon, Stadion

30e Jaimy Akesteegt, …………

31e Hans  Vaneker, ………

32e Kalle Smit, …………..

DNF Frank Mooy (gevallen),  Angelo Verhagen

 

C-Klasse

1e Peter Schachtschabel, WV Schijndel

2e Piet Hoevers, Volharding

3e Susan v Domselaar, Stadion

4e Hans Bakker, Stadion

5e Henk Jan vd Weide, Stadion

6e Aniek Roodekerke, CS 030

7e Pleun Willemstein, Stadion

8e Rogier Wiercx, Stadion

9e Kees v Wijk, Stadion

10e Marion Gerssen, Stadion

11e Daan Westeneng, Adelaar

12e Arie den Braven, WTC Woerden

 

Klik hier voor de stand na 8 wedstrijden.

Volgende week zaterdag 8 dec 9e Rit Veldcompetitie. Inschrijven vanaf 10.00 uur, start  11.00 uur.

En dan zondag 9 dec Rit van de MNC competitie, inschrijven vanaf 9.00 uur en start om 10.00 uur, voor de JEUGD is er een start om  11.00 uur en om 11.30 uur.

Voor alle wedstrijden geldt een ieder kan mee doen, ook met een MTB/ATB fiets.

 

Jan Haaksman