8e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

3 december 2019, door veldrijden

Het is fris/koud maar ook droog en de zon doet zijn best, ja ik moest zelfs krabben. Niet voor jeuk, maar de autoruiten zaten wel helemaal dicht ,het had lekker gevroren dan denk ik zou het parcours daar ook last van hebben…? Bevroren sporen? Dat wordt nog wat als dat zo is. Het valt allemaal wel mee, er is water en blubber genoeg en er waren nog meer moeilijk te nemen bochten, niet iedereen was daar blij mee een schuine kant waar werd gevallen, gelopen, geschoven en gemopperd. Anderen vonden dat het er allemaal bij hoorde het leek wel een echte cross, het zou wel een Belgen rondje kunnen zijn, en dat dan wel voor iedereen .

Er staan ook deze morgen weer meer dan 60 renners aan het vertrek. Waar komen ze allemaal vandaan? sommigen zelfs van wat verder weg. Gelukkig voor de organisatie met dit veld renners elke keer weer.

A-Klasse
11.00 uur. De A .klasse vertrekt spontaan. Zelfs zo spontaan dat we een hele dikke valse start van Koen niet kunnen ontkennen. De vraag is gaat de jury daar nog wat mee doen? Maar gelukkig weet iederen de weg en ze hebben een klein uur de tijd om zich uit te leven, het is Mathijs die een goede start heeft en als 1e doorkomt met Martin kort daar achter ,Martin kwam voor de eerste keer en had er echt zin in hij rukte op naar de kop en hield die vast ,Thomas had ook een goede dag met zijn vaste verzetje kwam hij steeds meer naar voren en pakte dan ook een 3e plek net voor Koen die met Jacco in strijd was ,Roel was er ook weer maar miste de power en moest langzaam wat naar achteren en Jan had steeds Robert ,Martin en Remy kort achter zich maar bleef ze wel voor ,Marten en Ewout maakte het rijtje vol ,reden netjes de 8 ronden uit ,het uur was wel voorbij ondertussen ,met een fiets die een kilo zwaarder was geworden onder tussen met alle bagger overal in en op. Gelukkig kan je je fiets afspuiten kan gelukkig. Ben je nou benieuwd hoe dat er uit ziet, een uur door de modder knallen in de A-klasse? Kijk dan eens mee met Koen (het bewijs van de valse start staat op beeld), die met zijn GoPro bijna iedere week een filmpje op zijn kanaal zet.

UITSLAG A .klasse 1e Martin Mijnten Eemland ,2e Mathijs Kuipers Stadion ,3e Thomas Parie Fietskoerier ,4e Koen Timmermans Stadion ,5e Jacco de Bruin Stadion ,6e Roel de Vries Volharding ,7e Jan de Heer Stadion ,8e Robert Warmer Domrenner ,9e Martin v d Berg Stadion ,10e Ewout van der Kleij Domrenner ,12e Marten Schuurman Stadion .

B-Klasse
11.01 Starten 31 renners in de B.klasse een lange rij die elkaar gaan testen de eerste bochten is het dringen en moeten sommige even van de fiets het is Mathijs T die 2 keer als eerste doorkomt met Nigel kort achter zich ,die neemt de kop over en weet die de volgende 5 ronden te behouden ,Jeroen schuift op en houd dan zijn plekje vast ,Jacco ,Twan en Mathijs knokken voor een 3e plaats ,Tom zakt langzaam naar achteren maar blijft Marijn,Frank en Floris wel voor en zo bij de eerste 10 binnen komt ,om de andere plaatsen/punten wordt echt wel geknokt en zien we de onderlinge strijd die soms in de laatste ronden dan wordt beslist .Roland houd stand en is Walter voor ,Ron hield Gerben ,Jos v d H en Alex kort achter zich ,Jos v W bleef Tim ,GertJan en Ossip voor en kwam binnen bij de eerste 20 ,Jelle hield het voor gezien en de andere waren vast wel blij met het zien van het bordje laatste ronden ,ze reden 7 keer rond ,net binnen het UUR. Er was ook weer een fotograaf langs het parcous, dit keer was het 360graaf.nl. Alle foto’s staan op facebook.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, fiets, lucht, buiten en natuur

UITSLAG Bklasse ; 1e Nigel v d Burg Hellas ,2e Jeroen Welner CS 030 ,3e Jacco Schuurman Ledig Erf ,4e Twan Klijn CS 030 ,5e Mathijs Twisk CS030 ,6e Thijs Beetsma CS030 ,7e Tom van Lint Stadion ,8e Marijn Teernstra Stadion ,9e Floris Backer van Ommeren WTC de Amstel , 10e Frank Nieuwendijk Stadion ,11e Roland van Domselaar Stadion ,12e Walter van Asch Stadion ,13e Ron Bol Volharding ,14e Gerben Bremmer Gaz Gas ,15e Jos v d Heuvel Stadion ,16e Alex Vos Avanti ,17e Jos van Wezel Stadion ,18e Tim Snijders Eemland ,19e GertJan de Greef Stadion ,20e Ossip van de Vegte Domrenner ,21e Dennis van Rossum Stadion ,22e Bouke Kuik Fiets Koerier ,23e Joey van Lint Stadion ,24e Arjan Scheer Volharding ,25e Chrish Mc Kenney SRAM ,26e Peter Janssen Domrenner ,27e Paul Bosch…..28e Pieter Bouman Stadion ,29e Koen van Jaarsveld Volharding .DNF Jelle Wijnja .Kalle Smit .?

C-Klasse
11.02 uur vertrekken 18 deelnemers in de C.klasse deze groep wordt steeds groter door meerdere jeugd leden en renners die het zo ook wel eens willen mee maken ,Vaders met zoon bij voorbeeld of een fiets vriend die van jou heeft gehoord hoe de sfeer hier is en dan op die manier kennis maakt met het veld gebeuren ,ja je moet er wat voor over hebben ,dat weet je dan ook maar weer . Het is Johan die met Meinte om de kop positie strijden maar daar is ook nog Arne die als jonkie goed in de buurt kan blijven ,en in de laatste ronde zelfs Meinte nog voorbij is gegaan keurig een 2e plaats ,Richard ,Pleun en Jens wisselen van plek maar in de laatste ronde is het toch Pleun die dan doorkomt ,Jens en Richard volgen ,Susan houd stand tussen de mannen en Kees is de jeugd ,Sander ,Roan en Lars voor , Ilse bijt zich vast en .Chiara kapt er mee het is niet haar rondje ,Rogier puft door met Arie achter zich aan ,Dick ,Daan en Herman hebben het zwaar maar maken hun rondjes gewoon af ,mee doen is ook belangrijk .

Afbeelding kan het volgende bevatten: fietsende mensen, fiets, lucht, wolk, buiten en natuur

UITSLAG C.klasse 1e Johan Janszen Stadion ,2e Arne Witsenburg Stadion jeugd ,3e Meinte Veenstra Eemland ,4e Richard Scheper CS 030 ,5e Pleun Willemstein Stadion ,6e Jens Dijk Stadion jeugd ,7e Susan van Domselaar Stadion ,8e Kees van Wijk Stadion ,9e Sander Nieuwhoff Stadion Jeugd ,10e Roan Danckaarts Stadion jeugd ,11e Lars van de Berg Stadion jeugd ,12e Ilse Miltenburg Restore Cycling ,13e Rogier Wiercx Stadion ,14e Arie den Braven Woerden ,15e Dick Dijk Stadion ,16e Daan Westeneng Adelaar ,17e Herman Bretveld Stadion .DNF Chiara .

Voor alle deelnemers was er bij het inleveren van hun rugnummer een Sinterklaas presentje wat erg werd ge waardeert .en zo ging men dan weer op huis aan .

Zaterdag 7 Dec is er de 9e rit van deze competitie . Starten om 11.00 uur en inschrijven kan vanaf 10.00 uur. En iedereen is welkom ook met je MTB/ATB fiets. Zondag is er dan nog weer een rit in de MNC competitie Senioren Starten om 10.00 uur en de Jeugd start dan om 11.00 uur en om 11.30 uur .

 

Bekijk hier de stand in de competitie

 

Jan Haaksman