9e rit in de veldritcompetitie

18 december 2023, door veldrijden

Daar gaan we op pad voor de 9e rit van de veld competitie………., ja,ja nog 2 te gaan en dan zo aan het eind van dit jaar nog net voor de Kerst en een dag voor het Oude jaar sluiten we deze serie af en is er ook de prijs uitreiking ,weet jij al hoe hoog je staat in het klassement ,niet ? ? ? dan zou ik toch maar eens kijken op de site .De uitslagen worden wekelijks door Gertjan keurig verwerkt en bij gehouden ,is er foutje gemaakt wordt dat ook netjes verwerkt ook als je naam niet juist wordt geschreven ,wordt aangepast . in overleg .

De inschrijving loopt niet storm ,onze vaste renners zijn er wel die laten zich niet tegenhouden door het weer ,het parcours of wat dan ook ,achteraf hoor ik van de een het viel wel mee en een ander had probleempjes met een erge schuine kant ,de modder viel mee kon je zien aan de fietsen maar als je in de modder onderuit gaat ben je wel erg zwart ,gelukkig maar aan een kant ,we zagen ook een renner met zijn mooie fiets op de rug lopen met zijn tube er af ,kan je ook niet verder ,een dame ,was de vorige week gevallen rijd wel in maar start toch maar niet ,jammer volgende week dan maar weer ,maakte zich nuttig door mee te jureren en zag het nu van af de kant .Ook zagen we een Drone boven ons opnames maken ,stond in het jury hok en stuurde zijn Drone tot achter in het parcours ,hoop de opnames ook nog te zien ,heeft toe gezegd het toe te sturen ,als ik er niet opsta stuur ik het ook niet door ,ben wel heel nieuwsgierig wat of je dan te zien krijgt jullie vast ook wel ,je eigen beeld op de fiets zien ploeteren en zwoegen . afwachten dan maar .

Jammer ook de Fam .van Lint bleef ook nog een weekje weg te ziek om mee te doen ,zwaar virus heerst er weer ,je zal het maar treffen en zo zullen er best meer zijn ik weet ook niet alles ,hoor soms via via wel wat .Marten stapte verleden week ook af ,vandaag ……..?

A-klasse
11.00 uur Start A.kl de eerste doorkomst na +- 8 minuten ,het is Carlo die een goede start heeft en de boel even uit elkaar trekt ,Dennis neemt dan de kop over en staat die ook niet meer af ,Querrian volgt kort daarop Martin laat het er niet bij zitten en komt op tijd naar voren ,Carlo zakt wat weg en Jacco kan zich wel vast bijten en blijft zo Herman en Frank wel voor en het is Hidde die met een afgelopen tube de strijd moet staken .

Uitslag .A kl ; 1e Dennis van Eijk . 2e Martin van de Berg .3e Carlo Vermeulen .4e Querrian Eijgelsteijn . 5e Jacco Schuurman . 6e Herman ten Kate . 7e Frank Nieuwendijk . DNF Hidde Smits .

B-klasse
11.01 uur de B.klasse vertrekt met 36 renners die elkaar op gaan jagen ,het is Hugo met Dave in het wiel die om beurten op kop door komen het zijn Chace ,Manon en Nigel die onderling knokken om de beste plaatsen vooraan knap van Manon zo goed voorin mee te draaien MICHIEL ! ,Arjan en Jurgen houden Cas en Ron achter zich en finishen bij de eerste 10 ,Timo heeft steun van fans en zit goed voorin met Peter nog net voor hem ,Tom ,Tasso en David blijven net Robert voor die weer lekker mee draait na zijn val ,Jeroen zakt wat plaatsen weg nu zeker niet zijn rondje ,Pleun ,Mark Roland en John maken de eerste 20 vol ,Walter ,Gertjan ,Andrè en Rens houden elkaar in de gaten en rijden voor wat ze kunnen .Jos v d H doet weer mee op zijn eigen plekje en de andere Jos v W deed weer mee na een lange blessure viel hem vast tegen zo in de groep ,de andere renners achter hen streden tot het einde ,en dat was voor sommigen net een rondje te veel .

Uitslag . B.kl 1e Dave van Dun . 2e Hugo ten Hove . 3e Nigel van de Burg .4e Chace Wreyford . 5e Manon Milner . 6e Jurgen Boog . 7e Michiel Maas . 8e Arjan Pas . 9e Cas Coppens . 10e Ron Bol . 11e Peter Janssen .12e Timo Klok . 13e Tom van Leeuwen . 14e Tasso Zooetweij . 15e David van Dijk . 16e Robert Crommentuyn .17e Pleun Verheijen .18e Mark van de Wiel .19e Roland van Domselaar . 20e John van de Hoef . 21e Tim Pieterse .22e Jeroen Bargeman .23e Rens Gielleit .24e Walter van Asch .25e Andrè van de Poel .26e Gertjan de Greef. 27e Hans Vaneker . 28e Jos van de Heuvel .29e Dirk Rietberg .30e Tom Nieuwenhuis .31e Gerben Bremmer . 32e Jesper Blom .33e Jos van Wezel .34e Leijn Spierenburg .DNF Ann Schoot Uiterkamp .

C-klasse
C.kl zijn 2 Dames die achter de B categorie aan gaan met Susan op kop ,,die haar Pa achter volgde ,wel bijna in haalde .Ruurdje deed wat ze kon en bleef in de buurt . Uitslag C .klasse 1e Susan van Domselaar .2e Ruurdje Procee .

Ondertussen zijn de drone beelden gevonden, zie hier een mooie impressie: https://www.instagram.com/reel/C0_XqvZM3WN/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

De tussenstand begint steeds spannender te worden. Wie wint de competitie? Kan er nog een plekje worden opgeschoven? 2023-16 December” rel=”noopener” target=”_blank”>Bekijk de laatste tussenstand hier!

Volgende week Zaterdag 23 Dec net voor de Kerst de 10 rit van de competitie. Inschrijven en aanmelden vanaf 10.00 uur in hetPaviljoen . START om 11.00 uur, Iedereen is weer welkom .

Groet Jan Haaksman .