9e rit Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg

9 december 2018, door veldrijden

Was dit dan het echte weer voor het Veldrijden ?

Nou ik weet het niet, aan het aantal deelnemers zou je denken van niet, maar de echte crossers waren er wel. Ja het regende eerst nog hard, er was veel, heel veel wind en dan moesten ze nog eens omhoog met de wind tegen. Ja dan zou het zo kunnen zijn dat je bij je voorganger in het wiel wil kruipen. Weinig kans, want het veld lag al gauw in vele stukken uiteen en het was wel erg afzien. Glad door de modder en daardoor gingen er verschillenden een paar keer onderuit. Een man stapte daardoor af en kon niet verder. Jammer natuurlijk daar kom je niet voor. De fietsen kwamen vol met modder te zitten, maar konden wel worden afgespoten. Het parcours was wat gewijzigd, met wat ruimere bochten en er werd rekening mee gehouden dat er de volgende dag voor de MN Competitie weer volop gereden moest en kunnen worden door meer dan 100 deelnemers.

De A-klasse vertrekt vol goede moed en op de streep gaat men de ronde tijd noteren. Maar dan! Een afzetlint is aan het verkeerde paaltje bevestigd en dus even zo van welke kant moeten we op? Maar ja we zijn volgzaam en gaan gewoon achter de koploper aan en zie ze komen toch over de streep. Snel het lint goed gedaan en de B-klasse rijdt dan z als de bedoeling was. Het is een goed rondje voor Josh, want die komt elke ronde op kop door, met even daar achter Koen, Jan en Roel. Met Marijn in de achtervolging die elke ronde een plekje opschuift en tegen het einde weer als 2e doorkomt en vast kan houden. Koen en Roel moeten om de 3e en 4e plek vol aanzetten om toch nog verschil te maken op de streep. Robert kwam laat op gang en moest Bart voor laten gaan. Voor Jan was de rit te kort, hij had nog wat plaatsen op willen schuiven en werd verrast met het bordje van de laatste ronde. De anderen vonden het wel goed zo. Martin bleef Jacco voor en Ernst had veel last van de wind, denk ik.

20 Deelnemers in de B-klasse deze keer. Het lukt Mattis na enkele ronden op kop te komen en strijdend dat dan vol te houden tot het einde. Er was volop strijd om de volgende plaatsen. Jeroen en Miquel maakten het nog spannend en moesten er een eindsprint uit persen om de 2e en 3e plaats. Met Wiel ging het weer beter, geen fietsprobleem en zo komt hij op de 4e plek uit. Marijn met Jacco en Roland in de slag. Jos moest Twan voor laten gaan en Maarten lukte het om zo bij de eerste 10 binnen te komen. Chris blijft deze keer Robert, Gertjan de G en Gertjan H wel voor. Robert B, Jeroen, Rob en Walter (gevallen) sluiten de rij vandaag. Ondanks de val reed Walter de wedstrijd wel uit, dat kon Gerben dus niet. Helaas voor hem volgende week dan maar weer en dan ……….hopelijk weer beter.

Een klein groepje in de C-klasse  helaas, dat komt zeker door het weer! Maar de strijd is er wel degelijk. De eerste doorkomst is het Susan op kop met Piet daar achter. In ronde 2 is het wel Susan maar geen Piet in de buurt te zien. Na een poosje komt hij er lopend aan met een gebroken ketting in de hand. Jammer maar dat herstel je niet heel snel, einde wedstrijd voor hem. Daan kan zo wel mooi naar voren komen maar moest Rogier voor laten gaan. Pleun kon zijn 4e plaats vast houden. Cinta gleed voort en bleef Arie weer voor. De meesten vonden het wel goed toen men het bordje laatste ronde kreeg. Niemand horen klagen dat ze wat te kort gereden zouden hebben, nou ja één dan, hoor je achteraf in de wandelgangen. Nou de jury vond het best, want ja die staan stil en vangen ook de wind die over het parcours waait, wel zonder modder, dat dan wel.

Hebben jullie die mooie foto’s gezien van de vorige rit?  Elke deelnemer close in beeld gebracht door de fotograaf van het AD, met die van Susan afgelopen maandag in het AD, nou ik wel. LEUK TOCH.

 

UITSLAGEN

A-klasse

1e Josh Speer, Stadion

2e Marijn Straatsma, Domrenner

3e Roel de Vries, Volharding

4e Koen Timmermans, Stadion

5e Jan de Heer, Stadion

6e Bart Lemmen, West Frisia

7e Robert Warmer, Domrenner

8e Martin vd Berg, Stadion

9e Jacco de Bruin, Stadion

10e Marten Schuurman, Stadion

11e Ernst Eeldert, Stadion

 

B-klasse

1e Mattis Dielissen, CS 030

2e Miquel Verhagen, Volharding

3e Jeroen Meulmeester, Stadion

4e Wiel Wijnen, …………….

5e Marijn Teernstra,  Stadion

6e Jacco Schuurman, Ledig Erf

7e Roland van Domselaar, Stadion

8e Twan Klijn, CS 030

9e  Jos vd Heuvel, Stadion

10e Maarten vd Molen, …………

11e Chris McKenney, SRAM Factory

12e Robert Crommentuyn, Stadion

13e Gertjan Hollem, Avanti

14e Gertjan de Greef, Stadion

15e Robert Bartels, CS 030

16e Jeroen Hendriks, Stadion

17e Rob Weerts, ……..

18e Walter van Asch, Eendracht

DNF Gerben Boonen (val )

 

C-klasse

1e Susan van Domselaar, Stadion

2e Rogier Wiercx, Stadion

3e Daan Westeneng, Adelaar

4e Pleun Willemstein, Stadion

5e Cinta Depondt, Stadion

6e Arie den Braven, WTC Woerden

 

Klik hier voor de stand na 9 wedstrijden.

De volgende rit is zaterdag 15 december. Inschrijven vanaf 10.00 uur en starten doen we om 11.00 uur. Iedereen is welkom ook met je MTB/ATB, de 10 rit alweer.

Jan Haaksman