9e rit veldritcompetitie WV Het Stadion

9 december 2019, door veldrijden

Het is alweer December en de 9e rit is verreden. Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis dat klopt wel, na een dag van regen was het op vrijdag al om 16.30 uur donker. Op zaterdag is het wel droog maar de plassen zijn nog lang niet weg en hebben de parcoursbouwers daar dan rekening mee gehouden? We gaan het zien /en horen. Inrijden doen de renners dan maar op de weg, scheelt even dan sta je met een niet te vieze fiets aan het vertrek.

Ook al ziet het er niet zo mooi uit, een 50 tal deelnemers staat toch aan de start. We weten dat er in Amersfoort ook een wedstrijd is vandaar..? of zijn er mee genomen naar Spanje? Kunnen ze mooi op de fiets terug.

A-Klasse
Het groepje A-renners is niet zo groot, maar vertrekt toch weer en gezien de ronde tijden hebben ze 8 ronden te gaan of te wel een uur koers. Matijn is er weer en laat zien dat hij niet heeft stil gezeten. Ronde 1 Matijn op kop gevolgd door Koen en Mathijs dat is een paar ronden zo maar dan pech voor Mathijs lek achter ja en dan geen reserve fiets/wiel! Komen ze naar je kijken en dan dit… Weg 3e plek. Koen blijft hangen op de 2e stek en Thomas komt weer naar voren en neemt dan Mathijs zijn plekje over. Jacco ging weer hard en schoof op Jan en Remy volgde op korte afstand. Kevin was er ook weer en had een goede start maar zakte wat terug nu stopte Robert ook met pech. Martin v d B deed maakte een mooie uitlglijder en deed zijn best om Marten voor te blijven. En zo kon het gebeuren dat ze allemaal bij de eerste 10 eindigden. Heel goed voor de punten, sommigen staan heel dicht bij elkaar.
Ook Josh hield het voor gezien hoefde nog maar 1 ronden maar was LEEG.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, fietsen, fiets en buiten

Uitslag A. klasse 1e Martijn Straatsma Domrenner ,2e Koen Timmermans Stadion ,3e Thomas Parie Fietskoerier 4e Jacco de Bruin Stadion ,5e Jan de Heer Stadion ,6e Remy Meeuwsen Stadion ,7e Kevin van Bennekom Volharding , 8e Martin van de Berg Stadion ,9e Marten Schuurman Stadion . DNF Mathijs Kuipers ,Robert Warmer , Josh Speer .

B-Klasse
Een minuutje later vertrekken weer 24 renners in de B-klasse voor een klein uurtje, dat betekent 7 ronden. Iets minder dan de weken er voor. We hoorden Ziek ,Zwak en Misselijk. Ja dat heet een griepgolf, je zal het maar hebben

het komt hopelijk weer goed. Voor het eindklassement mag je de 2 laagste klassering missen dat is dan weer een gerust stelling voor deze deelnemers. We zien bij de eerste doorkomst Rein op kop, maar Merijn laat het er niet bij zitten en doet heel goed zijn best om het gaatje niet te groot te laten worden en houd die plek keurig vast. Achter hem is het Tom die langzaam naar voren komt en op plek 3 zich vast bijt tot het einde. Dan volgt Dolf die er voor de eerste keer is en het prima doet net als Paul die naar voren is gekomen en Twan ,Thijs en Roland nog net voor kan blijven, Frank heeft het parcours niet verkend maar schuift langzaam naar voren en blijft Jacco, Bouke en Alex voor. Dan volgen de 2 Jossen die met elkaar om de beste plaats strijden en dan 3 clubgenoten die om de meeste punten moeten strijden Dennis, Walter en Robert volgen in deze volgorde .

We zien Gertjan onderuit gaan en opstappen hij was er bijna hij moest Wouter voor laten gaan, Hans en Kas volgde en toen miste we er een. Ja die reed lek in de laatste ronde en heeft de laatste ronde volledig lopend afgelegd, respect!

Afbeelding kan het volgende bevatten: fietsende mensen, fiets, buiten en natuur

Uitslag B klasse ; 1e Rein Falke WV Noord West 2e Marijn Teernstra Stadion ,3e Tom van Lint Stadion ,4e Dolf Kloosterzeel WTC Amstel , 5e Paul Montouban ZTIKZ ,6e Twan Klijn CS 030., 7e Thijs Beetsma CS 030 ,8e Roland van Domselaar Stadion , 9e Frank Nieuwendijk Stadion ,10e Jacco Schuurman Stadion ,11e Bouke Kuik Fietskoerier ,12e Alex de Vos AVANTI ,13e Jos v d Heuvel Stadion , 14e Jos van Wezel Stadion , 15e Dennis van Rossum Stadion ,16e Walter van Asch Sradion ,17e Robert Crommentuijn Stadion ,18e Wouter Beetsma ZTIKZ ,19e Gertjan de Greef Stadion ,20e Hans Vaneker WTC Amstel ,21 e Cas Coppers ZTIKZ , 22e Bernard Koekoek …(lekkeband ). DNF Pieter Bouman Joey van Lint …

C-Klasse
14 Deelnemers in de C klasse,en vertrekken vol goede moed ,een gemêleerd gezelschap 1 Dame, Jongeren en Ouderen gaan de strijd aan met elkaar ,sommigen zeggen mee doen is belangrijker dan winnen ,zo kan je het ook benaderen natuurlijk ,Meinte komt door als 1e maar Arne geeft zich nog niet gewonnen en komt op gang neemt de leiding resoluut over en blijft op kop Susan kan zich op de 3e plek handhaven ook al komt Pleun steeds dichterbij ,Kees en Rogier volgen kort daar weer achter en Arie blijft Jens wel voor ,Lars volgt op een kleine afstand ,Daan en Herman strijden om de beste plaats ,Arie den Braven ,houd Fred van Dijk achter zich .Knap van Arne (jeugd )die zijn voorsprong langzaam uit bouwde en zo mooi als eerste over de streep kwam .

 

UITSLAG C klasse ;1e Arne Witsenburg Stadion ,2e Meinte Veenstra Eemland ,3e Susan van Domselaar Stadion ,4e Pleun Willemstein Stadion ,5e Kees van Wijk Stadion ,6e Rogier Wiercx Stadion ,7e Arie van Bennekom Stadion ,8e Jens Dijk Stadion jeugd ,9e Lars van de Berg Stadion jeugd ,10e Daan Westeneng Adelaar ,11e Herman Bretveld Stadion , 12e Arie den Brave Woerden ,13e Fred Dijk …………

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, fietsen, fiets, gras, buiten en natuur

Er werd nadien goed gebruikt gemaakt van de afspuit plek ,men wilde weinig of niets van de aan gekoekte BAGGER mee naar huis nemen ,scheelt heel veel aan gewicht zo wie zo .

Het parcours kon zo blijven staan want op zondag kwamen de renners weer voor de MNC Veldrijden Senioren en Jeugd .

14 December de 10e rit van de Veld competitie Start om 11.00 uur vanaf 10.00 uur kan je inschrijven. Een ieder mag/kan mee doen ook met je MTB/ATB fiets ben je welkom .

Klik hier voor de tussenstand in de competitie. De spanning is om te snijden!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, fietsen, fiets, buiten en natuur

Het was een uur lang afzien, maar na afloop zien we altijd alleen maar blijde gezichten!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten en natuur

Ook de allerkleinsten lieten zich inspireren tijdens deze mooie veldrit!

Jan Haaksman.