9e veldrit Stadion clubcompetitie Nedereindseberg

3 december 2017, door veldrijden

Zaterdagmorgen in de mist …..

Als we vroeg aan de gang gaan om het parcours te aanschouwen vriest het een beetje, maar waar is Johan? Nou die heeft het meeste werk al weer gedaan, maar ik zag hem niet bezig door de mist en die werd niet minder maar dikker. Johan had het een rondje ingekort en de moeilijkste gladde stukken er uit gehaald. Maar ja door de modder was het toch weer zwaar genoeg, er werden ronde tijden binnen de vijf minuten gereden. Dat betekent dan weer wat meer schrijfwerk en opletten voor de jury. Gelukkig met hulp van verschillende mensen hebben we het weer gered. Volgende keer een verwarmde tent dan maar, koude handen en schrijven?

De A-klasse vertrekt met 10 man. Er worden er een paar gemist, te koud, slecht weervoorspelling, of misschien al de Sint met pieten, ja je weet het niet. Hielke heeft er zin in, gaat al snel naar de kop en bouwt een mooie voorsprong op. Het zijn Josh en Roel die er alles aan doen om het verschil niet te groot te laten worden. Jan, Remy en Martijn gaan er gezamenlijk achter aan, maar komen niet veel dichter bij en knokken later onderling voor de beste plaatsen. Josh werd naar de derde plaats verwezen door Roel, en de anderen volgden daar weer kort achter. Dit keer 10 ronden.

Ook nu weer bij de B-klasse de grootste opkoms,t 17 vertrekkers. Bij de eerste doorkomsten is het Jacco die de leiding heeft, met kort daar achter Ernst, die in de 4e ronde de leiding overneemt en die ook niet meer afstaat. Het is John die na het wegvallen van Marijn als nummer drie doorkomt. Marijn is door het lint gegaan en neemt dat ook nog eens mee in zijn achterwiel. Dan kun je ineens niet meer trappen, jammer maar waar. Jeroen komt van achter en schuift elke ronde een plaatsje op en blijft Chris nu wel voor. Jacco S doet er alles aan om zijn plekje vast te houden en die blijft dan GertJan, die nog wel op trainingkamp is geweest, voor. Marten is in de slag met Robert en blijft hem voor. Angelo doet weer mee en rijdt bij de eerste tien?? Het is Bas G.  die dan volgt en naamgenoot Bas vd H voor kan blijven.  Jos, Rob en Pleun komen hijgend over de meet.

Negen deelnemers in de C-klasse, waarvan 3 dames. Nou, Adriaan laat de dames niet voorgaan, neemt resoluut de leiding en haalde de helft van de B-klasse nog in. Aniek doet er alles aan om als nummer twee te blijven rijden. Johan komt wel steeds dichter bij en passert haar in de laatste ronde. Ze had materiaal problemen, ook jammer. Henri beet zich vast op de 4e plaats met achter hem Willem die voor het eerst deelnam op een MTB en dat beviel hem best. Piet kon Veronique voorblijven, ook Susan had pech met het materiaal en daardoor schoof Arie weer een plaatsje naar voren.

Even nog over een mooi stukje in het AD waarin Johan zijn verhaal mocht doen, nog wel met een actiefoto. We zien soms fotografen maar hun foto’s zien we niet, als je wilt mogen ze geplaatst worden op onze site.

Ook in een kort bericht in het AD dat er door een ieder deelgenomen kan worden aan avondtrainingen, op woensdagavond met licht en een trainer vanaf 19.00 uur, wees welkom op ons parcours.

Met veel verrassende gezichten die een aardigheidje mee kregen van de  Sint ging men weer huiswaarts. Hopelijk zijn ze er volgende week 9 dec er weer bij voor de 10e rit. Inschrijven vanaf 10.00 uur en de start is om 11.00 uur, een ieder is welkom ook met je ATB/MTB fiets.

 

UITSLAGEN;

A-Klasse

1e   Hielke  Fluitsma   TWC  Pijnenburg

2e  Roel de Vries   de Volharding

3e   Josh  Speer  de Adelaar

4e   Jan de Heer   Het Stadion

5e  Martijn  Broekman  Volharding

6e  Lodewijk  Ritsma   CS 030

7e  Koen  Timmerman  Het Stadion

8e   Remy  Meeuwsen  Het Stadion

9e  Thom Stuij    Jan van Arkel

10e  Arjan  Scheer  de Volharding

 

B-klasse

1e   Ernst  Eeldert   Het Stadion

2e   Jacco de Bruin  Het Stadion

3e   John v d Hoef  CS 030

4e   Jeroen Meulmeester Het Stadion

5e   Chris  Mc Kenney  SRAM factorie

6e  Jacco  Schuurman  Ledig Erf

7e  GertJan de Greef   de Fratsers

8e  Marten Schuurman  Het Stadion

9e  Robert Crommentuyn   Ledig Erf

10e Angelo  Verhagen   Het Stadion

11e Bas  Gort  Het Stadion

12e Bas v d Hoven TWC  Pijnenburg

13e Jos v d Heuvel  Het Stadion

14e   Rob  Weerts ……………

15e Pleun Willemstein Het Stadion

Marijn Teernstra  DNF pech

Ger  Koenen DNF

 

C-klasse

1e  Adriaan van Londen  WTC Maasen Waal

2e  Johan Janszen Het Stadion

3e  Aniek  Roodekerke  CS 030

4e  Henri Gerrits  Team Indalo

5e Willem v d Wel   Het Stadion

6e Piet Hoevers  de Volharding

7e  Veronique  Rap Het Stadion

8e Arie den Brave  WTC  Woerden

9e Susan van Domselaar  Het Stadion

 

Klik hier voor foto’s van Frans Fluitsma

en hier voor de tussenstanden

Jan Haaksman