Anne de Ruiter pakt Nationale titel op de weg bij de Nieuweling meisjes

22 juni 2015, door vrouwen

Het is windstil en de temperatuur is aangenaam op 20 juni. Geen selectieve omstandigheden op het toch veelal brede en snelle parcours in Emmen. Een omloop van 13 km vormt het decor van de Nationale kampioenschappen 2015 op de weg. Om 12.00 uur begint het opstellen, het KUOTA Go-Trex Select team is vertegenwoordigd met maar liefst 9 meiden. Anne, Bente, Julia Boschker, Julia Zwaan, Jennifer, Melanie, Kristie, Cathalijne en Anouk zijn van de partij. De meesten voelen weinig spanning. Een Nederlands kampioenschap is vaak een wedstrijd die verlammend werkt en eindigt in een massasprint…..

10906257_689000277870935_1917280491171123435_n

Het startschot valt en er wordt gelijk hard gereden. Als gevolg van een valpartij in de eerste ronde moet Julia Zwaan het peloton helaas laten gaan. Met een gemiddelde snelheid van 41 km/u gaat het hard over de brede wegen rond Emmen. Diverse aanvalspogingen worden ondernomen waar Anne vaak bij zit, maar ook de anderen doen verwoede pogingen. Julia Boschker, Cathalijne, Jennifer en Bente weten in een ontsnapping mee te komen maar het tempo ligt te hoog om het verschil te maken. In de laatste ronde lijkt het peloton genoegen te nemen met een massasprint. Jammer, want het komt dan regelmatig voor dat niet de sterkste met de titel naar huis gaat.

IMG_2579

Deze keer loopt dat anders want zowel Anne als Jennifer weten zich bij de eersten door de laatste bocht heen te wurmen. Jennifer komt daar op kop uit en gaat als eerste de hele lange sprint aan. Te lang, want op ongeveer 50 meter voor de streep komt Anne voorbij met Mylene de Zoete. Op de streep blijkt dit voldoende en pakt Anne de Ruiter als sterkste renster van het seizoen meer dan verdiend de Nationale titel. Met een vierde plaats voor Jennifer mag teruggekeken worden op een prima kampioenschap voor de nieuwelingen meisjes van het team. Ook de andere meiden bevinden zich in de eerste groep.

IMG_2576