Anne de Ruiter wint in Zwevezele (B)

23 maart 2015, door admin

Op zaterdag 21 maart was het dan zover. De eerste wedstrijd in België, in Zwevezele om precies te zijn. Voor een aantal zelfs de eerste wedstrijd die ooit in België is gereden…. Met Janneke, Myrthe en Rachelle namens de Junior vrouwen en Julia Zwaan, Anne, Jennifer, Bente, Cathalijne en Melanie namens de nieuwelingen-meisjes. Allen startend in 1 wedstrijd met verschillende klassementen.

Om 12.30 valt het startschot en wordt direct hard gereden op het mooie parcours met heel veel wind en een aankomst die gedurende een kilometer langzaam bergop loopt. Na de eerste ronde met veel duw en trekwerk ontstaat een compact peloton dat het tempo er mooi in houdt. Diverse ontsnappingspogingen van Cathalijne, Bente, Jennifer en Anne leveren niets op. Wel gaan de dames bij elke ontsnapping mee en bevindt een ander teamlid zich in het tweede wiel van het peloton om in ieder geval even het tempo te kunnen drukken en zo nodig aan te vallen.

Tot half koers lijkt het erop dat we een massasprint kunnen verwachten. Dan valt Anne aan en krijgt meteen een aardig gat. Totdat zij een halve minuut voorsprong heeft wordt ze goed door haar teammaatjes geholpen die de achtervolging behoorlijk weten te storen. Vanaf dat moment is de voorsprong groot genoeg en met nog 2 omlopen te gaan wordt door onze meiden dan ook weer de aanval gekozen om ook de tweede plaats veilig te stellen. Dat lukt helaas niet en wordt er gesprint met de overgebleven rensters.

Anne Zwevezele

Anne is dan al 1 minuut en 20 seconden over de finish en kan de bloemen in ontvangst nemen als winnares! Daarachter wordt Cathalijne 5e, Melanie 9e Jennifer 10e. Bente sluit de rij met prijsrijdsters bij de nieuwelingen meisjes met een 25e plaats na het aantrekken van de sprint.

Bij de junior dames wordt Myrthe mooi 6e. Janneke 13e en voor Rachelle kan ook de eerste envelop van het seizoen worden geincasseerd met een 15e plaats.

Hierna gaan we met een voldaan gevoel terug de grens over en kijken terug op een zeer geslaagde dag waarin succes geboekt is en ook weer een aantal leermomenten aan de orde zijn  geweest.