B-slommeringen

2 januari 2024, door veldrijden

De laatste rit van de competitie, en wat voor één. Jan heeft Timo Klok gevraagd om voor deze gelegenheid eens verslag te doen vanuit de koers!

Bij het inrijden wordt het al snel duidelijk: Koen heeft ons allemaal verrast met een uitdagend parcours. Volgens hem lag het er op vrijdag nog droog bij, nou daar was weinig meer van over. Het enige gras wat er nog te vinden was, was in een paar venijnige, hobbelige afdalingen. Voorafgaand de start wordt het belang van de laatste rit nog maar eens onderstreept. Hoewel de podiumplekken vergeven lijken, hopen sommigen hun plek in het klassement te verdedigen, waar anderen nog wat hopen op te schuiven. Zelf moet ik nog ervoor gaan knokken om mijn vierde plek in de B-categorie te behouden. En gelukkig zijn er altijd renners die er gewoon een leuke wedstrijd van willen maken, ongeacht de uitslag.

De hogedrukspuit staat al aan, dus net voor de start nog even snel erlangs. Met deze modder loopt de fiets snel vol, en onderschat de extra moraal van een schone fiets niet! Bij wijze van experiment wordt er gezamenlijk gestart, wat leidt tot wat hectiek en gedrang op de eerste asfaltklim. Iedereen blijft op de fiets, maar het scheelde niet veel. Door de chaos zit niet iedereen op zijn of haar vaste plek, dus in de eerste ronde moet er nog wat worden rechtgezet. De top van de B rijdt tussen het achterveld van de A, met wat extra inhaalmanoeuvres maar ook aanmoedigingen tot gevolg. Ik heb geen idee waar ik zit. Gelukkig heeft Koen ons ontzien door de modderpoel uuhhh het bos en de waterbak bovenop de berg uit het parcours te laten, maar in plaats daarvan ligt er wel een hele glibberige klim waar er veel gelopen en gegleden wordt (in ieder geval bij de mensen om mij heen). Toch maar wel proberen boven te fietsen elke ronde lijkt het snelste, maar die laatste 2 meter zonder grip is hem net te veel voor mij.

Mijn banden lopen steeds verder vol, elk rondje gaat het inklikken weer iets lastiger en het slijk in de fiets begint me lichtelijk af te remmen. Waar is toch die wisselpost met die 2e fiets! En als toetje van het rondje ligt er dan nog een schuine afdaling met een haakse bocht, waar er volgens de toeschouwers veel schuivers, lopers en kamikazeacties te zien waren. Zelf moest ik daar ook eenmaal een handje aan de grond, en mezelf een keer uit de linten vissen. Maar goed, je staat dan in ieder geval stil om vervolgens weer op de juiste lijn op te kunnen springen. De laatste ronde gaat op de max, ik zie Manon steeds dichterbij komen, maar Mark en Roland zitten me op de hielen. Een sprint is deze week niet nodig.

Na de finish zijn er de gebruikelijke verhalen over de wedstrijd. Iedereen vocht, tegen elkaar, tegen zichzelf en tegen de elementen. Voor veel renners is zijn of haar plek in de uitslag nog een mysterie, maar gelukkig wordt de stand snel opgemaakt. Dit geeft ons de kans om onszelf even op te frissen, waardoor de modderpoel van het parcours verplaatst wordt naar de douches. En bij de prijsuitreiking is er terecht applaus voor iedereen, zelfs de voor podiumplekken die schitterden in afwezigheid. Ik ben in ieder geval zeer content met mijn vierde plek.

Het was een mooi seizoen, met een enorm deelnemersveld (in ieder geval bij de B’s, misschien moeten er weer wat renners doorschuiven?). En met maar één echt koude, bevroren rit was het een heerlijk modderfestijn. Het wordt tijd om de Nedereindse Berg weer te laten herstellen en weer wat gras te laten groeien.

Een dikke pluim voor Jan en alle andere vrijwilligers die deze heerlijke onzin weer mogelijk hebben gemaakt dit jaar, echt fantastisch dat jullie ons elke week in staat stellen onze hobby te beoefenen. Maar ook een oproep aan alle renners: laten we volgend jaar allemaal wat taken op ons nemen. Kom een keer jureren als je besluit niet te koersen, of help achteraf even mee met stofzuigen of dweilen. Zo zorgen we ervoor dat het ook voor de vrijwilligers leuk blijft, we hebben ze nodig!

Ook dank aan alle fotografen die ons van kiekjes voorzagen vanaf langs de kant, met de buik in de modder, en zelfs vanuit de lucht. Onze vrienden en familie op de sociale media werden weer overspoeld door onze besmeurde portretten. Een beetje vanuit ijdelheid natuurlijk, maar ook om het heilige cross-vuur te verspreiden! Tot volgend jaar!

Timo Klok


Toch een paar woorden van Jan: Deze keer beperk ik mij tot het melden van de uitslagen van vandaag. In het document met de uitslagen kan iedereen zijn stand in de competitie terug vinden. De winnaars van de competities zijn afgelopen zaterdag gehuldigd en hebben een mooie beker mogen ontvangen!

A-klasse
1e Richard Sleumer .2e Querian Eijgelsteijn .3e Martin van de Berg .4e Dennis van Eijk . 5e Koen Timmermans .6e Stephan Scherpenisse . 7e Jasper de Heus .8e Martijn Spenkelink .9e Carlo Vermeulen .10e Tom Snijders . 11e Hidde Smits . 12e Jacco Schuurman .13e Martijn Prins .14e Mathijs Kuipers .15e Jacco de Bruin .16e Nils Osinga . 17e .DNF Remy Meeussen .gescheurde band .

B-klasse
1e Hugo ten Hove . 2e Dave van Dun . 3e Michiel Maas . 4e John van de Hoef . 5e Nigel van de Burg .6e Jurgen Boog . 7e Manon Milner . 8e Timo Klok .9e Roland van Domselaar . 10e Mark van de Wiel .11e Dolf Kloosterboer .12e Teun Ketelaars .13e Tasso Zoeteweij . 14e Tom van Leeuwen .15e Sander van Casteren . 16e Pleun Verheijen .17e Cas Coppens .18e Dirk Rietberg .19e Barry Hoedemakers .20e Robbert Crommentuyn .21e Tim Brinkman . 22e Hans Vaneker . 23e Arianne Sikking .24e Walter van Asch .25e Jeroen Bargeman . 26e Gertjan de Greef . 27e Bart Donkelaar . 28e Andrè van de Poel .29e Ties Lindner . 30e Leijn Spierenburg . DNF .Heleen Gierveld .Jos van Wezel . gebroken derailleur .

C-klasse
1e Susan van Domselaar .

VERGEET NIET . Volgende week Zaterdag 6 Januari 2024 ,,de Clubkampioenschappen van HET STADION ,,Het is een open wedstrijd waaraan een ieder mee kan doen ,waarin de club kampioenschaappen worden verreden. Dus ook als je geen lid bent van het Stadion ben je van harte welkom!

Inschrijven kan vanaf 10.00 uur. De start is om 11.00 uur. Ik hoop veel deelnemers te zien .

Wil je weten waar jij bent geëindigd, check dan hier de einduitslag.

Nog even een aantal leuke feitjes over dit seizoen. Er zijn 11 wedstrijden georganiseerd. Gemiddeld stonden er iedere week maar liefst 53 renners aan de start. Over de 11 weken verspreid hebben 160 verschillende mensen deelgenomen aan onze wedstrijden, wat wij natuurlijk supergaaf vinden.

Er zijn dit jaar een recordaantal mensen die hebben voldaan aan de eis om mee te doen om het klassement, maar liefst 57 renners zijn 7 keer over vaker op komen dagen. En dat in een seizoen dat erg zwaar is geweest, met veel modder!