Bente en Anne op jacht naar succes in Wodecq (B)

1 april 2015, door admin

We schrijven zondag 29 maart, het stormt en is verschrikkelijk slecht weer. In Nederland zijn op dat moment geen koersen en de meesten houden noodgedwongen een weekend rust na de drukke week ervoor. Uitzonderingen daarop zijn Anne en Bente die ondanks dit weer toch afreizen naar Wodecq in België om daar een wedstrijd te rijden.

Rond 11:00 uur arriveren ze in Wodecq waar iedereen nog vol aan de gang is met opbouwen van het parcours en het in orde maken van de finishstraat. Het regent pijpenstelen en er staat een verschrikkelijk harde wind.

Naast deze uitdaging dient een 2e beproeving zich aan. Daar waar vorige week het inschrijven op rolletjes liep in Vlaanderen is blijkt deze procedure in het Frans toch een stuk lastiger. Dat taaltje is niet de specialiteit van Anne en Bente. De rugnummers worden opgespeld en het parcours wordt zo goed en zo kwaad als het kan verkend. Toch jammer dat die bordjes om de weg te wijzen nog niet allemaal zijn neergezet. Ook een paar Belgen die het parcours lijken te kennen komen tot dezelfde conclusie. Kortom omkeren en de verkenning uitstellen tot de start. Prima op tijd bij de start aangekomen blijkt vader de Ruiter toch een beetje in spanning.

Wodecq 2

Dan volgt de start van de wedstrijd waaraan zowel junioren als nieuwelingen deelnemen. Het gaat gelijk hard op het mooie parcours van 7 kilometer met daarin 2 heuveltjes. Modder en klei completeren de barre omstandigheden.

Meteen aan het begin van de koers zijn er diverse valpartijen waar de 2 dames behendig omheen sturen. Voorin rijden voorkomt dat Bente en Anne erbij liggen.

Halverwege het parcours zwaait een man met een wit vlaggetje en dat betekent een premiesprint die overigens nauwelijks zichtbaar is. In de tweede ronde is Bente zeer allert en rijdt weg direct na de premiesprint. Het wordt een solo van 18 kilometer. Op dat moment weet Anne knap aan te sluiten met Lotte Rotman waarmee de kansen voor het Kuota Go-Trex Select team op de overwinning levensgroot lijken. Helaas blijkt dat een misvatting want bij Bente is beste er op dat moment wel af. Ze moet Anne en Lotte laten gaan en komt in de groep erachter terecht waar zij uiteindelijk zal meestrijden om een derde plaats.

Lotte laat vervolgens handig het werk over aan Anne die de voorsprong weet uit te bouwen maar vervolgens in de sprint wordt geklopt door de slimme nog steeds fitte Lotte.

Daarachter wordt vervolgens hard gestreden. Diverse uitval pogingen zorgen ervoor dat de groep verder uitdunt van 12 naar 5 rensters. Bente geeft niet op en zit daar nog bij. Ze strijdt voor de laatste podiumplek maar mist die op een haar na. De laatste aanval van Bente is niet helemaal succesvol en ze finisht als 4e.

Na al deze ontberingen is de volgende wens een warme douche. Helaas blijkt dat al snel een teiltje met warm water te worden bij het ontbreken van een kleedruimte. Na een snelle verkleedpartij wordt de boel ingepakt en kunnen Bente en Anne wederom terugkijken op een fantastisch weekend. Ook Bente sluit zich aan bij de top 10 rijdsters in de ploeg. Het lijkt een fantastisch seizoen te worden.