Bonuscrsoss

18 januari 2022, door veldrijden

Wat een gedoe mogen we nu wel weer gaan rijden, eerst maar eens goed luisteren wat het laatste nieuws ons zal bieden. Er was al overleg geweest op hoog niveau door onze veldrijders groep en die waren bij voorbaat al heel blij dat we door zouden gaan. Ja anders was ons seizoen wel heel raar geëindigd. Geen clubkampioen schappen, de Bekers stonden al klaar. Geen koppelcross waar ook naar werd uitgekeken door velen. De Jury was bereid weer aanwezig te zijn dus iedereen stond in de startblokken voor het organiseren van een cross.

Onder bepaalde voorwaarde mochten we weer gaan rijden en dat is ook gebeurd. Wat is dan handig om dat weer bekend te maken zodat voor hen die nog wel wilde er wel een wedstrijdje is, het was niet bij een ieder bekend  blijkbaar. Toch zien we renners binnen druppelen die er enorm veel zin in hebben. Helaas maar een 20-tal die dan ook gezamenlijk starten er ook wel serieus tegenaan gaan .

11.00 uur   Start  een leuk rondje hoor ik ,de 2 A renners nemen al gauw samen de leiding en komen om beurten op kop door het is Tom  (MTB) B.kl  die deze mannen goed kan volgen en ook de strijd met hen aangaat  zich zelf test en niet voor hen onderdoet ,Marijn heeft zijn ritme weer te pakken en volgt steeds op plekje 4 ,totaal  David deed het ook goed en kan mee met dat groepje ,crost dit jaar voor het eerst ,Jacco in zijn mooie kampioen  trui was goed te zien en kwam langzaam naar voren en kreeg Robert achter zich ,Jan knokte  om zijn plaatsje vast te houden met Jos kort daar achter en die zo Roland weer voorbleef , Gertjan was heel blij eindigde nu bij de eerste tien ,Tijmen was Walter voor die wat langzaam op gang kwam ,miste het wedstrijd ritme een beetje ,daar achter volgde Dennis en Erik ,Maarten en Jeffrey sloten de rij ,ondertussen was Lars die ook in de B.kl was gestart onderuit gegaan en ook even zijn motivatie kwijt was ,het was  voor hem  net even te zwaar ,Susan reed constant door was de enige dame en C.kl  deze morgen ,gewoon met een lach .

Uitslag . 1e Jan de Heer A  2e Mathijs Kuipers    B.kl 1e Tom Snijders (MTB)  2e Marijn Teernstra  3e David van Dijk 4e Jacco de Bruin  5e Robert Crommentuyn  6e Jan Wiersma  7e Jos van de Heuvel  8e Roland van Domselaar  9e Gertjan de Greef  10e Tijmen Hondelink  11e Walter van Asch  12e  Dennis van Rossum  13e  Stein  Grendel  14e  Erik Lemcke 15e Maarten van de Molen 16e Jeffrey van Rossum ,17e Lars van de Berg .

Nou vooruit  1e  en ook laatste  C.kl  Susan van Domselaar .

Niet te vies…. maar wel de fietsen die weer konden schoon worden gespoten ,met een ander hoge druk spuit ,die het weer goed deed ,ging men weer op huis aan ,ik heb nu weer een foto graaf bezig gezien en die heeft toegezegd de foto`s door te sturen dus houd het in de gaten ,ook al was het erg mistig weet zeker dat ze gelukt zijn ,met een lens van een halve meter .

Nu dan aan allen een oproep kom volgende week weer allemaal dan wordt het Club Kampioenschap verreden ,hoort en zegt het voort ,Mee Doen Is Belangrijker dan Winnen

En dan toch ook nog de Koppel cross op de 29e Januari  met daarna gezamenlijk  opruimen /afbreken van ons mooie parcours.

Hoop jullie daar weer te zien!

Jan Haaksman

 

De foto’s kunnen jullie hier terug vinden: https://photos.app.goo.gl/rVWnu3Jpz62PR2mu8