Cathalijne Hoolwerf wint ronde van Borculo

14 april 2015, door admin

Na de overwinningen van Bente en Jennifer in het weekend van 11 en 12 april moet Cathalijne nog starten in Borculo. Het parcours met start en finish in het centrum van Borculo bestaat voor het grootste gedeelte uit ouderwetse klinkers. Het peloton gaat dan ook slingerend over de smalle weggetjes door het dorp . Dit levert mooie beelden op.

Na de jeugdwedstrijden wordt als laatste wedstrijd van de dag een wedstrijd voor nieuwelingen-meisjes verreden. Cathalijne is als enige van de meidenploeg afgereisd naar Borculo. Ze houdt wel van bochtige criteriums over klinkers. Direct na het startschot laat ze gelden door de koers hard te maken en het tempo hoog te houden. Na een aantal ontsnappingspogingen van Cathalijne breekt het peloton in stukken. Cathalijne handhaaft zich goed van voren.

borculo

Halverwege koers is de kopgroep gereduceerd tot 8 rensters. Cathalijne is sterk en weet alle premiesprints te winnen. Dat geeft vertrouwen voor de eindspurt. Met nog 5 ronden te gaan worden de gedubbelde rensters uit de wedstrijd gehaald. De kopgroep maakt zich op voor de finale. Cathalijne bedenkt een plan wat later een ook goed uitpakt. Wanneer ze als eerste de laatste 500 meter zou ingaan in een zeer hoog tempo zou ze door alle bochten door niemand meer ingehaald kunnen worden. Dat blijkt een juiste inschatting. Cathalijne komt als eerste over de streep en pakt daarmee haar eerste overwinning bij de nieuweling-meisjes.

Met de zege van Cathalijne in de ronde van Borculo is de vijfde zege van het seizoen voor het Kuota Go-Trex Select ladies team een feit.