Clubkampioenen Veldrijden Nedereindseberg 2018

30 december 2018, door veldrijden

Voor dit seizoen zijn de Kampioenen bekend!

Zaterdag de 29e dec 2018 Clubkampioenschappen Veldrijden. Dat is dan wel aan het eind van het jaar, maar niet van het Veldseizoen, we gaan nog een maand door in januari. Jammer dat er geen trui aan is verbonden, dan had de winnaar die mooi aan kunnen doen in het nieuwe jaar (volgend jaar misschien???). Nu ging de winnaar met een mooie prijs naar huis, ja je moet keuzes maken nu het animo weer groot is maar over nadenken.

Het was een wedstrijd die open stond voor een ieder die mee wilde doen en in de uitslagen werden de deelnemers gefilterd voor de verschillende verenigingen. Er was belangstelling van de Domrenner, CS030 en Volharding die te gast waren bij de organiserende vereniging Het Stadion. 41 Renners aan de start in 3 verschillende klassen, helaas van de Volharding en CS030 geen begeleiding, dus die fietsten voor hun plezier gewoon mee.

De eerste starters zijn de A-klasse renners die er snel vandoor gaan. Na de eerste doorkomst is het een klein groepje en de rondetijd is +/- 5.30 min. Dat betekent dat er 9 ronden gereden gaan worden, dan zijn de mannen net binnen het uur klaar. Het zijn 4 clubgenoten, die ook aan elkaar gewaagd zijn en om de beurt de leiding nemen. Dan zijn het er nog 2, te weten Koen en Jesse.  Het gaat spannend worden, van Koen wisten we wat hij kon gezien voorgaande wedstrijden. Maar Jesse was er niet regelmatig, was op de Campus in Enschede. Dus werd er gekeken wie in de laatste ronde het eerst weer in zicht kwam. Hup Jesse je kan het, hij had Koen gelost op het goede moment en komt als winnaar over de streep. Jan de Heer kwam van achteren wel steeds dichterbij en bleef Mathijs en Dennis keurig voor. Remy was met Martin, Jacco en Ernst in de slag en zij knokten ook voor een goede uitslag. Helaas Ernst reed lek en moest de strijd staken, jammer daar was hij niet voor gekomen. Er waren er meer met dat probleem deze morgen.

Marten Schuurman deed niet mee, maar maakte onderstaand filmpje van de A-klasse met Koen in de hoofdrol die op jacht was naar zijn eerste titel Clubkampioen Veldrijden maar daar niet in slaagde.

Uitslag van deze rit: 1e Jesse Haaksman, 2e Koen Timmermans, 3e Jan de Heer, 4e Ewout vd Klei Domrenner, 5e Mathijs Kuipers, 6e Kenny Nijssen Volharding, 7e Dennis Versteeg, 8e Tjerk Sandberg CS030, 9e Niels Hoogenboom Volharding, 10e Remy Meeuwse, 11e Menno v Hees Domrenner, 12e Martin vd Berg, 13e Jacco de Bruin. DNF: Ron Bol, Thijs Beetsma, Ernst Eeldert.

De enige echte clubkampioen van Het Stadion is geworden Jesse Haaksman, 2e Koen Timmermans, 3e Jan de Heer, 4e Mathijs Kuipers, 5e Dennis Versteeg, 6e Remy Meeuwse, 7e Martin vd Berg, 8e Jacco de Bruin.

 

 

 

 

 

 

 

 

De B-klasse gaat van start met 16 deelnemers en ook deze mannen rijden in 5.30 min een ronde. Ze wachten even af en rijden met groepjes rond. Dan neemt Jeroen de leiding met in het wiel Marijn die heel lang goed weerstand biedt en af en toe zit Miquel daar tussen. Maar ook zien we Roland stug doorgaan en schuift elke ronde wel een plekje op. Robert is met Jan in de slag en doet er alles aan om die voor te blijven. Yannick  is er voor het eerst en blijft Gertjan wel voor. Chris streed voor een plekje bij de eerste tien, dat lukte Martijn kwam als 10e over de streep. Achter hen waren het Bart, Walter, Robert en Sander die blij waren het bordje van de laatste ronde te zien. Want het was weer zwaarder dan men dacht, glad door de modder en op de verkeerde plek ook nog de wind tegen. Dan is een uurtje vol gas rijden echt wel genoeg. Om de eerste plaats moest echt nog wel even gespurt gaan worden. Spannend tot op de streep en met enkele decimeters verschil was het Jeroen die winnend juichend over de streep binnen kwam, de buit is binnen.

Rit uitslag: 1e Jeroen Meulmeester, 2e Marijn Teernstra, 3e Miquel Verhagen Volharding, 4e Roland v Domselaar, 5e Robert Crommentuyn, 6e Jan Sanders  Adelaar, 7e Jannick vd Burgh  AHOY, 8e Gertjan de Greef, 9e Chris McKenney SRAM, 10e Martijn de Groot CS030, 11e Bart Schuurman, 12e Walter van Asch Eendracht, 13e Robert Buts Volharding, 14e Sander Bleijenberg. DNF: Jacco Schuurman, Angelo Verhagen.

Kampioen B-klasse Jeroen Meulmeester, 2e Marijn Teernstra, 3e Roland v Domselaar, 4e Robert Crommentuyn, 5e Gertjan de Greef, 6e Sander Bleijenberg.

Er starten 3 dames en 4 heren in de C-klasse  voor hun wedstrijd en rijden 6 ronden. Bij de eerste doorkomst zien we Isa met voorsprong doorkomen, met kort daar achter Piet en Susan die samen het gaatje weer proberen dicht te rijden. Dat lukt, Piet neemt de leiding over en bouwt langzaam een voorsprong op. Isa blijft hangen en Susan komt weer wat dichter bij. Het lukt Sietse om steeds iets op te schuiven en houdt dan zijn plekje vast. Rogier en Hans wisselen nog van plek en Marion sluit de rij en rijdt net zolang door tot dat ook Jan S klaar is, samen uit samen thuis is er zeker afgesproken.

Uitslag: 1e Piet Hoevers Volharding, 2e Isa Pieterse Domrenner, 3e Susan v Domselaar, 4e Sietse Miltenburg, 5e Rogier Wiercx, 6e Hans Bakker, 7e Marion Gerssen.

Kampioen C-klasse Susan van Domselaar, 2e Rogier Wiercx,  3e Hans Bakker, 4e Marion Gerssen.

Onder grote belangstelling werden de prijzen uitgereikt en konden de eerste drie per klasse op het podium plaats nemen. De foto’s werden gemaakt en hopelijk ging men tevreden weer op huis aan.

Nog wat cijfers, er is in de wedstrijden die werden georganiseerd tot nu toe door 700 Senioren en 100 jeugd renners deel genomen, een mooi resultaat de Veldcommissie kan daar heel blij mee zijn.

Dat het werk van die vrijwilligers gewaardeerd wordt, blijkt wel want ze werden verleden week al verrast met een pakketje geschonken door de Familie Verhagen en vandaag nog eens door een groepje renners waarvan ze allemaal nog eens een mooie warme das in de Stadion kleuren omgehangen kregen. Komt goed van pas als je in de kou mag lopen, schrijven enzovoort…….. HARTELIJK DANK HIERVOOR!

Nu met ons allen het jaar afsluiten. Goede Jaarwisseling en voor 2019 veel fietsplezier in goede gezondheid, graag zien we elkaar in januari weer, om ………. of op  de Nedereindseberg.

We kijken uit naar een filmpje en foto’s van deze dag op onze site en op Facebook .

Volgende veldrit zaterdag 5 januari, inschrijven vanaf 10.00 uur, start 11.00 uur. Iedereen is weer welkom, ook met ATB.

Jan Haaksman