Clubkampioenschap Veldrijden 2022

25 januari 2022, door veldrijden

22 Januari 2022 = 22-1-22. De Clubkampioenschappen Veldrijden WV Het STADION.

Zeker weten we hebben het toch nog kunnen verrijden, geen afstel maar uitstel. Het scheelde twee weken dit stond gepland voor de 8e Januari maar het hele Corona gebeuren gooide veel plannen in de war. Er vielen 3 zaterdagen voor ons uit en dat zorgde voor velen dat het ritme er uit was en dat merkte we wel bij de inschrijvingen. Hoorde dat een enkeling zijn fiets al had opgeborgen die waren er echt klaar mee. Maar we hadden toch nog een mooie groep die wel door wilde gaan en dus stonden er een kleine 20 renners aan het vertrek. We misten toch wel een aantal trouwe klanten, oorzaak Corona en zo meer.

Onze parcoursbouwer Koen had vrijdagmiddag al een rondje uitgezet met weer andere lijnen en bochten, handig als je dat al weet. Deze keer linksom, het rondje was zeker naar zijn zin want hij reed goed! Weet niet of het daar door kwam, hij was er blij mee. Zou ik ook zijn dan heb je toch eer van je werk. De inschrijving was een beetje moeilijk door de regels niet naar binnen, wel kunnen omkleden en gebruik kunnen maken van de WC. Geen kantine open dus geen koffie kunnen drinken daar staan we dan… Maar wij zijn niet voor een gat te vangen, allemaal vervelend, maar met elkaar hebben we het slim opgelost. Je moet wat.

A-klasse
11.00 uur de A.klasse vertrekt en na bijna 7 minuten komt Mart als eerste door met een kleine voorsprong op Jan die zich vast bijt op deze plek dan volgen Robert en Koen die Martin en Roel voor blijven ,op kop verandert er niet veel de mannen houden hun plekje vast ,Koen schuift wel naar voren en ziet Martin dichterbij komen ,Mathijs heeft zijn dag niet en zakt wat naar achteren,,en hij had er zo`n zin in ,, Jacco deed zijn uiterste best maar voelde zich niet helemaal op zijn plek ,conditie weg na de corona ,en zoiets had ook Robert ook ,die gaf de moed zelfs op en hield het voor gezien .

UITSLAG A.klasse 1 Mart Reiling ; 1e Jan de Heer .Algemeen Clubkampioen Het Stadion 2e Koen Timmermans 3e Martin van de Berg 4e Roel de Vries 5e Mathijs Kuipers 6e Jacco de Bruin DNF Robert Warmer .

B-klasse (en C-klasse)
11.01 Start B .klasse we zien dat de ronde tijd bijna gelijk is aan die van de A.kl dus er word hard gereden het is Jacco op kop kort daar achter David dan zien we Jan W die zich vooraan vast bijt,met Marijn daar weer kort achter bij de 2e doorkomst is het David aan de leiding en is er al wat meer ruimte tussen de renners en zien we Robbert naar voren komen met Marten in zijn wiel ,Roland en Gertjan houden elkaar in de gaten en wisselen nog van plek zo voor de laatste ronde ,Jos gaat lekker en ziet zijn plan om bij de eerste tien te rijden wel lukken ,Walter heeft het moeilijk ( Corona ) maar gaat stug door ,en Tijmen sluit de rij .Susan is met de B . gelijk gestart ,was de enige Dame en altijd in de C klasse rijdend ,zo wordt ze dan ook 1e. ja als je er niet bent kan je niet een plekje verdienen ,jammer voor haar ………..geen tegenstanders .

UITSLAG B.klasse 1e David van Dijk 2e Jan Wiersma 3e Jacco Schuurman 4e Marijn Teernstra 5e Robbert Crommentuyn 6e Marten Schuurman 7e Roland van Domselaar 8e Gertjan de Greef 9e Jos van de Heuvel 10e Walter van Asch 11e Tijmen Hondelink .

Uitslag C .klasse 1e Susan van Domselaar

Ook Marten had er enorm veel zin in, maar zijn veldrit viel een beetje tegen…

De uitslagen worden verwerkt door de jury mannen en dan kunnen de prijzen worden uit gereikt. Maar voor dat het gebeurt kunnen de deelnemers genieten van een kop warme ERWTENSOEP die door Wim van Laar zelf was gekookt en Gratis werd uitgedeeld. Daarvoor kreeg hij een welverdiend applaus!!!! Ja, dit is een van onze oude tradities die hij graag in stand houd. We doen daar graag aan mee, goed voor het CLUBgevoel.

Volgende Zaterdag is er nog de koppelcross waarmee we dit seizoen af willen sluiten ik hoorde van Max dat er bijna 20 koppels hebben ingeschreven. Dat zou wat zijn als die er dan ook allemaal zijn, we hopen van wel. Heb jij je nog niet ingeschreven, dan kan dat via deze link! Niet vergeten hoor!!!

Dus als je hebt ingeschreven, wees welkom. Ook nog nieuw te vormen koppels zijn welkom aan de inschrijf tafel en we houden ons aan dit gezegde “Meedoen is belangrijker dan winnen”.

Groet, Jan Haaksman