Clubkampioenschappen Veldrijden 2017

31 december 2017, door veldrijden

Vooruit nog een keer ………….

Bijna de laatste dag van dit jaar en dan worden de clubkampioenschappen verreden met nog 2 clubs die graag van onze faciliteiten gebruik maken. Ach ja, waarom ook niet we zijn toch bezig. Wat extra schrijvers voor de jury en het rondje wat aangepast vanwege het vele regenwater wat hier dan toch ook voor veel extra modder zorgt en extra stuurmanskunst bij het glijden is wel nodig. Elke ronde heeft wel wat maar ik hoorde iemand zeggen ‘Nou, die veldrijders vinden dat fijn die modder’. Ik geloof het niet, het zijn toch geen varkens, Ja, dat de een daar minder moeite mee heeft dan de ander oké, maar als je er door moet…?! Je kleding, schoenen en je fiets die een paar kilo zwaarder wordt en dan het hoogte verschil wat haast niet te beklimmen is, en dan ook weer glad….naar beneden… Toch staan er vijftig deelnemers aan het vertrek gelukkig, mee doen is belangrijker dan ………. Je hebt er naar toe geleefd, je wil je laten zien, had graag meer getraind en had daar niet de tijd voor, was net wat ziekjes geweest ook al niet bevorderlijk, maar je doet mee..!

De A klasse vertrekt met 17 deelnemers en er wordt naar uitgekeken wie in ronde 1 de leiding heeft het is Daan met Hielke kort achter zich Lodewijk sluit aan en probeert het gaatje niet te groot te laten worden, Daan blijft op kop en rijd verder weg Josh schuift weer op naar voren en Richard zit achter Hielke aan en blijft daar hangen daar weer achter rijden Jan ,Mathijs ,Remy ,Robert en Martin wisselen van plaats. De een rijd lek de ander red het niet ,Jesse zit er tussen maar 1 ronde voor het eind is het over. Rug, fiets valt niet mee na een weekje vakantie. Luc stampt door pakt een schone fiets en komt zo ook over de meet. 8 ronden in 60 min .

De B.klasse is nu ook weer het best vertegenwoordigt met 24 starters waaronder 2 Dames, nou die hebben het geweten. Mochten nu wat extra ronden door zien te komen. Het is Ernst die ronde 1 op kop langs komt met in het wiel Jeroen, de volgende twee doorkomsten is het Jeroen op kop, Jacco en Marijn zijn met elkaar in gevecht en wisselen ook van positie  Hans houd Chris in de gaten en Roland komt langzaam weer naar voren. De dames handhaven zich midden in het veld heel knap. Angelo vind het helemaal niks en houd het voor gezien .Spannend gaat het worden tussen Ernst en Jeroen wie heeft nog de meeste power voor de laatste ronden en hoe komen Jacco en Marijn uit het veld zou het op een eindsprintje uitlopen of hebben ze elkaar onderweg al in moeilijkheden gebracht? Daar komt eerst Ernst met de armen in de lucht over de streep met Jeroen als nummer twee. Marijn heeft Jacco achter gelaten en pakt zo de 3e plaats  vol modder en andere viezigheid komen de andere deelnemers binnen de meesten heel blij dat het klaar was, ik snap dat ook wel weer .

De C.klasse  vertrekt met 10 deelnemers deze keer de helft dames 5 om 5  een goed teken dat er meer dames het proberen kan geen kwaad een beetje sturen conditie en onderlinge strijd.

Frank was wat te laat en gaat er achteraan wat goed ging had er wel weer een paar bijgehaald ,maar kwam met fiets op de schouder teruglopen derailleur in het wiel  wat een pech. daar sta/ga je dan. De eerste ronden is verkennen nog en komen Johan en Tim op kop door maar gaan wel de strijd aan Jong tegen …… Frans liet eerst netjes dames voor gaan maar op het einde is hij dat zeker vergeten, geeft niet hoor strijden tot op de meet. Johan heeft ook nog eens goede benen en rijd langzaam bij Tim vandaan en komt met zijn handen omhoog over de streep zo te zien heeft toch ook zeer gedaan. Frans komt als 3e binnen net voor Susan die dan wel de 1e dame is. Arie heeft zijn ronden weer gemaakt en is als 5e binnen. De dames volgen en komen kort na elkaar binnen .

DE uitslagen van deze dag volgen hier onder en zijn de kampioenen van drie verenigingen er uit gehaald .

Nog even dit, de vrijwilligers werden blij verrast met een mooi pakket van de Fam Verhagen! En ook nog voor allemaal een warme Wintermuts die we direct goed konden gebruiken ,DANK aan de SCHENKERS.(deelnemers)

Op het hek is een trainingsbroek van Nike blijven hangen, die ligt nu droog bij onder getekende  en in de kleedkamer een lens (Nikon) met zwart tasje/hoesje meld u maar dan komt het weer op zijn plek .

Met Dank voor het vertrouwen van de Domrenner en CS 030  voor onze organisatie ,op naar een volgende keer maar weer .

Er kan nog twee weken op woensdag getraind worden op het parcours voor alle belangstellende.

Foto’s werden gemaakt door Marten Schuurman van Cyclingreview.nl, die zelf helaas niet mee kon doen nadat zijn derailleur was afgebroken tijdens de barre tocht in Drenthe afgelopen woensdag.

UITSLAGEN A. klasse

1e   Daan Swifters CS 030/Volharding

2e  Josh  Speer  de Adelaar

3e  Lodewijk  Rinsma  CS 030

4e  Hielke Fluitsma   Pijnenburg

5e Richard  Sleumer   CS 030

6e  Jan de Heer  Het Stadion

7e Remy  Meeuwsen  Het Stadion

8e Martin van de Berg  Het Stadion

9e Robert Warmer  Domrenner

10e Luc van de Lecq Het Stadion

11e Bart  Lemmen  Domrenner

12e Mark van Essen …….

13e  Luuc  Schuurman Domrenner

DNF Mathijs Kuiper  Stadion

DNF Jesse Haaksman Stadion

DNF Matis Dielese  CS 030

DNF Paul ten Ham CS 030

Clubkampioen 2017 Het Stadion   1e Jan de Heer  2e Remy  Meeuwse  3e Martin van de Berg

B.klasse

1e Ernst  Eeldert  Het Stadion

2e Jeroen Meulmeester  Het Stadion

3e Marijn  Teernstra  Het Stadion

4e Jaccode Bruin  Het Stadion

5e Nard  Clabbers   CS 030

6e  Ron  Bol de Volharding

7e Hans v d Hoeven  Het Stadion

8e Chris  Mc Kenney  Het Stadion

9e  Roland  Domselaar ……….

10e Richard  Hiemstra ………

11e GertJan de Greef de Fratsers

12e Aniek  Roodekerke CS030 1e Dame

13e  Robert  Crommentuyn LedigErf

14e Rinse Tjeersma ……………

15e  Jacco  Schuurman  LedigErf

16e  Frank  Mooi  de Adelaar

17e Roos  Annevelt  CS 030  2e Dame

18e Ruud van de Velde CS 030

19e Robert Bartels CS 030

20e  Vincent v d Berg CS 030

21e  Thomas  Nekkers  Domrenner

22e  Sieuwe  Kooistra   CS 030

23e  Bas v d Meer  CS 030

DNF  Angelo Verhagen

Kampioen B klasse  1e  Ernst  Eeldert  2e Jeroen  Meulmeester  3e Marijn  Teernstra .

C.klasse

1e Johan Janszen  Het Stadion

2e Tim van den Noort Het Stadion (jeugd)

3e Frans  Fluitsma Het Stadion

4e Susan van Domselaar Het Stadion 1eDame

5e Arie den Brave  WTC Woerden

6e Cathy de Graaf  Het Stadion

7e Malou  Hiemstra  Domrenner

8e Sanne Moring  CS 030

9e  Lous Veenman  CS 030

10e Cinta Depondt  Het Stadion

DNF  Frank  Nieuwendijk

Kampioen C klasse  1e Johan Janszen   2e Tim v d Noort  3e Frans Fluitsma

Naar goed geweten op gemaakt . Jan Haaksman