De 5e veldrit in de competitie

15 november 2021, door veldrijden

Daar gaan we weer…..!

Aangemeld hebben zich weer 60 deelnemers bekende en nieuwe gezichten zelfs internationaal. Ik hoor veel Engels en er zijn deelnemers uit USA, Nederland en UK. We mogen dus spreken van een internationaal deelnemersveld! Het heeft weer behoorlijk geregend, eigenlijk worden we daar niet blij van alhoewel er zijn er die dat lekker vinden. Nou die hebben zich kunnen uitleven op ons parcours. Het is een groot rondje geworden met een ronde tijd van bijna 9 minuten voor de snelste. Dan denk ik, er is geprobeerd om de modder plekken te mijden , maar niks daar van dat zien we elke keer als men langs komt. GROTE klodders modder vliegen je om de oren, remmen weigeren ,tandwielen zijn niet meer te zien ,dat kost materiaal en veel schoonmaak werk. Wat is men blij met de afspuit plek, er zijn er weinig die de bagger mee naar huis willen nemen. Lekke banden waren er ook en dan geen reserve materiaal dat is balen… Daar gaan je punten .

A-klasse
Het is 11.00 uur de A.klasse mag vertrekken. Vol goede moed en met hoge snelheid gaan ze al links af het veld in ,het is draaien en keren en elke ronde wordt het minder begaanbaar zo te zien. Het is Richard die als 1e doorkomt gevolgd door Bart en Mathijs ,Niels schuift elke ronde wel een plekje op en Thomas komt nu tekort met de snelle mannen en hij met zijn Single speed hij heeft dan wel bredere banden maar daar blijft ook veel modder aan plakken. Even gaf hij bijna de moed op maar hij vervolgde toch maar zijn weg. Mathijs en Jan de Heer knokken om de beste plaats zo lekker van voren. Dale maakt het ze nog moeilijk zo tegen het eind .

Richard heeft de leiding genomen en laat zich niet passeren ,Niels gaat Mathijs toch nog voorbij en Jan wilde eigenlijk nog wel een paar ronden meer ,lijkt wel een diesel die op gang moet komen .

Uitslag A.klasse 1e Richard Seumer CS 030 2e Bart Lemmen West Frisia 3e Niels hoogenboom Volharding 4e Mathijs Kuipers Stadion 5e Jan de Heer Stadion 6e Dale Wathey Beat Cycling Club 7e Remy Meeuwsen Stadion 8e Robert Warmer Domrenner 9e Tom Veldhuijzen CS 030 10e Martin van de Berg Stadion 11e Coen Timmerman Stadion 12e Mart Reiling Domrenner 13e Casper van de Woude Jan van Arckel 14e Thomas Parie Team Single Speed 15e Patrick van Rooij …

B-klasse

11.01 uur  Start B.klasse  het is weer dringen  zeker in de eerste rondes met deze grote groep ,het worden er steeds meer ,de jury heeft alle aandacht nodig om het hele veld elke ronde weer op papier te krijgen ,en zo tegen het einde dubbel opletten als er sommige renners zijn gedubbeld ,het is Jacco de Bruin die 4 ronden lang als 1e doorkomt met Nigel kort achter hem. Tom bijt zich vast en komt nog een plekje opschuiven. Heeft Jacco zich op geblazen? Die zakt er in de laatste ronde doorheen. Of toch materiaalpecht? Marten doet echt zijn best en kan vooraan blijven mee doen. Twan en Jasper  houden samen Wim en David achter zich en Dolf en Chase willen graag eindigen bij de eerste 10 deze morgen. Stijn op zijn MTB doet zijn uiterste best om tussen de grote jongens een goede uitslag neer te zetten, pech voor Marijn rijdend in de kop en dan een lekke band  de strijd was kort vandaag .

Elke ronde weer verschuivingen, wat lette ze op bij het passeren van de streep  wanneer krijgen we nu de laatste ronde  aangegeven ,voor de meeste kwam die toch een ronde te laat ,het blijft AFZIEN 1uur lang.

Dit keer geen foto’s van foto Lodewijk. Maar neem toch zeker eens een kijkje bij de wekelijkse video’s van B-renner Marten Schuurman over de veldritten! Dit keer over de training en de wedstrijd van zaterdag:

Uitslag B Klasse  .1e Nigel van de Burg CS 030  2e Tom Snijders  ….. 3e Jacco de Bruin  Stadion  4e Marten Schuurman  Stadion  5e Twan Klijn  CS 030  6e Jasper Steverink  Domrenner  7e Wim van der Leden  AXA 8e David van Dijk  Stadion 9e Dolf Kloosterziel  WV de Amstel 10e  Chase Wreijford   USA  11e Nick Schumacher …..12e Sjoerd Kuipers  Team DFM  13e Jos van de Heuvel  Stadion  14e Floris Backer van Ommeren 15e Peter Jansen Team  Utrecht  16e Walter van Asch  Stadion  17e  Timo Klok  Ledig Erf  18e Jasper Schoorl  Team Single Speed  19e Roland van Domselaar  Stadion  20e  Gertjan de Greef  21e  Hans Vaneker  WTC Maarssen  22e Dirk van der Donk ….23e Chris Mc Kenney  SRAM  24e Stijn Fles  Jan van Arckel  25e Cas Coppens ZTIKZ  26e Arjan Scheer  Volharding 27e James Mc Kellar  USA  28e Frank de Laat …29e Hayo van Dijk ….30e Dennis van Rossum  Stadion  31e Doug Collins  U.K  32e Todd  Burton  U.K 33e Tijmen Hondelink .  DNF Robert Crommentuin .  DNF………..???

C-klasse
11.02 uur De c klasse vertrekt met 6 Dames deze keer dus in de meerderheid en 5 Heren ,we verwachten op kop strijd tussen Cristy en Lars die elkaar niet veel ruimte geven in de vorige wedstrijden ,maar het Cristy die de kop heeft genomen en die behoud tot het eind ,had Lars het moeilijk in de modder of is het de ervaring in het veldrijden tussen deze twee ,Hanneke is nu de 2e dame die doorkomt met Ilse kort daar achter en Susan die zich naar voren knokt ,het lukt Tiara om Daan voor te blijven en Arie sluit de rij ,vandaag dan een 1e plek voor Christy . HOERA.! voor Syb was het te zwaar en hield het voor gezien .Ook Piet ging weer van start en ook nu had hij weer pech ,weer zijn achter derailleur in zijn spaken en die breekt dan weer af 3 x is genoeg geweest ,lopend komt hij weer de berg af ………regelrecht naar de jury om zich af te melden en hij hangt zijn fiets niet in de wilgen maar schenkt hem aan onze jeugd afdeling en doet dus afstand van zijn cross fiets ,………….wij weer blij die gaat wel gebruikt worden BEDANKT Piet .nu nog een nieuwe kopen ???

Uitslag C klasse 1e Cristy Verkerk Stadion 2e Lars van de Berg Stadion 3e Hanneke Mulder Stadion 4 e Susan van Domselaar Stadion 5e Ilse Miltenburg Batauwers 6e Tiara Kobald …. 7e Daan Westeneng Adelaar 8e Arie den Brave Woerden DNF Syb Mazeland Stadion jeugd DNF Haley Ellens Noordbikers .

Volgende rit is 6e wedstrijd van de competitie op 20 November inschrijven vanaf 10.00 uur START om 11.00 uur.

Iedereen weer welkom ook met je MTB/ATB

Jan Haaksman

De tussenstand van de competite vinden jullie hier.