De 6e veldrit van de competitie

22 november 2021, door veldrijden

20 November de 6e rit Veld Competitie .

Gelukkig…… weer meer dan 60 aangemelde deelnemers voor de 6e rit ,ze waren er al vroeg de echte crossers ,even goed inrijden en kijken wat er nu weer voor een rondje is uitgezet ,het ziet er goed uit weinig modder vandaag ,ook niet zo erg, en niet zo lang als verleden week de snelste ronde doet als koploper in de A.klasse iets meer dan 7,5 minuut ,de jury noteert de tijd en berekend de ronden die gereden gaan worden

Opvallend is dat er meer MTB renners aan het vertrek staan die hebben elkaar vast opgestookt ,zo van moet je ook eens mee doen ,mooie rondjes die goed te doen zijn met je MTB fiets .ja dan ook een uurtje strijd .

A-klasse
De A.klasse mag weer als eerste vertrekken in een korte aanloop dus knallen ze de eerste bocht in ,moeten bijna gelijk weer draaien en daar wordt het wel wat smal en is het belangrijk om een plekje te hebben ,op de langere stukken kan je beter passeren als dat je lukt ,het wordt al snel een lange sliert met kleine tussen ruimtes en we zien dat het op kop tussen Bart ,Wouter Thomas en Dale gaat ,die wisselen steeds van plek .

Thomas heeft zijn fiets aan gepast en bijt zich vast ,komt een paar rondjes op kop door maar moet tegen het einde er toch twee voor laten gaan ,het gaat nu tussen Bart en Wouter en het is Bart die het lukt 1e plaats

Het lukt Niels niet om Dale voor te blijven en Casper blijft Remy voor ,maar wel zo bij de eerste 10 deze rit Roel heeft nu meer tegenstand en ziet Mathijs wel kort achter zich ,Koen puft met Martin in zijn wiel en eindigen kort achter Menno ,ook nu kwam men uit op een uur wedstrijd ,scheelt wel er zat weinig modder aan de fietsen en dan maar even spuiten en schoon weer op huis aan.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en buitenshuis

Uitslag A.klasse 1e Bart Lemmen Domrenner 2e Wouter Tel WTOS Delft . 3e Thomas Parie Team Singel Speed .4e Dale Wathey Beat Cycling Club .5e Niels Hogenboom Volharding MTB. 6e Casper van den Woude Jan van Arckel .7e Remy Meeuwse Stadion 8e Roel de Vries Volharding . 9e Mathijs Kuipers Stadion 10e Menno van Hees Domrenner 11e Koen Timmerman Stadion 12e Martin van de Berg Stadion 13e Jeroen Nieuwenhuyze Team DFM .14e Robert Warmer Domrenner 15e Ewout van de Kleij Domrenner .DNF Mart Reiling .

B-Klasse
Met 37 vertrekkers in de B categorie is het zo in de eerste ronde knokken om een plekje te vinden voor dat de eerste obstakels zich aan dienen ,maar ook hier gaat het goed en trekt het peloton in een lange sliert aan het oog van de jury voorbij ,de een noemt de nummers en de ander moet wel heel vlug schrijven en dan ook nog zo dat het leesbaar is ,deze keer kwamen de renners voor en achter bij ons langs ,was er twijfel over een nummer dan kreeg je nog een kans ,het wordt toch wel moeilijk als de renners elkaar in halen en A en B lekker door elkaar heen schuift ,dan is het zaak de goede nummers bij de goede kleur ,ook bij het aangeven van de laatste ronde ,wie is nu de koploper ,die krijgt als eerste te horen laatste ronde .Nog moeilijker als er een langs komt en roept nog een ronde (Joey) ja ja dat maak jij niet uit ,gelukkig riep hij dat tegen zijn Ma ,snap het nu ook wel ,was voor hem wel genoeg deze morgen ,dus staat er achter zijn naam DNF .

Een paar ronden komt Nigel als eerste door met vlak achter hem Frank en Lex ,helaas Lex valt uit ,en nu schuiven Twan ,David ,Jasper en Jeroen elke ronde wel een plekje op maar ja de laatste ronde gaat in ,en op de streep worden de zuur verdiende punten verdeeld ,en als er nog om gesprint moet worden zou een FOTO/FINISH belangrijk kunnen zijn .vandaag niet onze ogen zien genoeg ,je kan toch een punt verdienen .!

Er zijn nog wat uitvallers ,een lekke band en ander materiaal wat niet tegen geweld en spanning kan ,jammer daar kwamen ze niet voor .alle renners deden natuurlijk hun best en streden tegen hen zelf en een voorganger ,heb je er een weer ingehaald is het de kunst hem voor te blijven ,zo strijden maatjes en vrienden tegen elkaar tot op de streep .

Kan een afbeelding zijn van 10 mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag B .Klasse 1e Tom Snijders …….2e Nigel van de Burg … 3e Jasper Steverink Domrenner 4e Sjoerd Kuipers Team DFM .5e David van Dijk Stadion .6e Twan Klijn CS030 . 7e Jeroen Welmer CS 030 .8e Frank Nieuwendijk …..9e Thijs Beetsma CS 030 10e Jacco Schuurman Stadion 11e Ossip van de Vegte Domrenner .12e Robert Crommentuin Stadion 13e Tom van Lint Stadion 14e Marten Schuurman Stadion 15e Peter de Jong Jan van Arckel .16e Sander Brinkhuis …. 17e Gertjan de Greef Stadion 18e Timo Klok …… 19e Roland van Domselaar Stadion .20e Dennis van Rossum Stadion .21e Hans Vaneker WTC Maarsen 22e Sander Bakker Hellas Triathlon 23e Jeffrey van Rosum …..24e Walter van Asch Stadion 25e Lex van Deursen ….26e Dolon Albers ….. 27e John van de Hoef CS030 28e Tijmen Hondelink …. 29e Frank de Laat ….30e Chris Mc Kenney SRAM .31e Doug Collins UK….32e Rob Verheul …… 33e Maarten van de Molen ……..DNF Joey van Lint ,Dirk van der Donk ,Lex Ligtenberg , Gijs van Wiechen ..

C-Klasse
Deze keer in de C klasse een klein groepje trouwe komers die ook hun wedstrijdje kunnen rijden ,Dat het Lars lukte om weer als eerst door te komen zat hem in zijn snelle start en een maal een kleine voorsprong is het zaak om die zien vast te houden ,Christy moest er alles aan doen maar de vogel was gevlogen ,ze zagen elkaar pas weer na te zijn gefinisht ,Hanneke kwam wel dichter bij maar moest genoegen nemen met plekje3 Susan bleef de ander 2 dames voor ,zo was het 5 dames tegen 1 heer (JONGEN).

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag C .klasse 1e Lars van de Berg Stadion Jeugd 2e Christy Verkerk Stadion ,3e Hanneke Mulder Stadion 4e Susan van Domselaar Stadion 5e Haley Ehlers de Noordbikers . 6e Tiara Kobald ……….

Zo dit staat er weer op stuur dit door Naar Marten die het weer op de Site en Face boek plaatst en naar Gertjan die de standen bij houd en verwerkt .

Complimenten mag ik doorgeven aan de parcour bouwer Koen en aan de Trainer die op de woensdag avond zijn eigen tegen standers traint en beter maakt .

Op naar de volgende Zaterdag 27 Nov voor de 7e rit inschrijven vanaf 10.00 uur Start om 11.00 uur. Wees welkom1

Jan Haaksman

De stand in de competitie vinden jullie hier. En hieronder staat ook weer de wekelijkse vlog van Marten Schuurman, die niet zijn beste dag op de fiets had. Wel veel bekende gezichten in beeld!