De 7e ronde van de veldritcompetitie

6 december 2023, door veldrijden

Zaterdag ,,morgen,, 2 Dec de 7e rit van de Competitie. Dat het koud was hoef ik jullie niet te vertellen je hebt het aan de lijve ondervonden ,ik denk dat daar door toch wat renners gedacht hebben ……….???

Dan zijn er toch wel weer echte liefhebbers van deze wintersport.. op de fiets .. 46 aanmelders ! verleden week stonden die nog aan de start in de B. klasse en toen was het een en al modder ,degene die er niet waren hebben gedacht als het weer zo is dan bedank ik even .

Onze parcours bouwer/bedenker had wel rekening gehouden met de weersomstandig heden ,hier en daar toch wel een ijs vlakte en dikke sporen waar je ook genoeg problemen mee kan hebben ,opvallend is achteraf dat de nr 1 en 2 in de B.kl op een MTB reden en daar ook voordeel aan hebben gehad breder banden en nog meer . Jammer is het dan wel als je de ene week je ketting breekt ,en dan nu geen remmen hebt ,ja en zo wordt het wel heel vervelend als je in een afdaling niet even kan bij remmen . GIJS. had er weer zin in …helaas .

Goed om te zien dat zowel Chris als Robert er weer zijn na hun val partij verleden week ,de andere die ook zijn gevallen heb ik niets van vernomen ,nu deed Chris weer zijn controle werk maar dan zonder fiets ,en Robert heeft leren Jureren ,ging prima . Bedankt hier voor .

Een van de B renners kwam op de fiets (klein uurtje) maar had het zo koud gekregen dat hij zich bedacht en niet ging rijden ,en die zie ik er 1 in korte broek en 1 met korte mouwen ,heb maar niet gevraagd na afloop of ze het koud hadden gehad .

A-klasse
Starten ; 11.00 uur de A. renners vertrekken met als leider Remy die het parcours goed heeft verkend en zo ook als 1e doorkomt ,Max neemt dan de kop over en blijft aan de leiding en neemt Dennis mee Querian zakt wat weg en Martin komt naar voren ,Remy heeft zich opgeblazen denk ik ,Tom heeft zijn plekje gevonden en komt steeds door op de zelfde plaats dat doen ook Carlo en Jacco met Mathijs als volger ,goed hem ook weer te zien ,Frank reed nu weer in de A.kl en finisht bij de eerste tien .Twee renners moeten de strijd staken helaas .Kou of materiaal pech .?

Uitslag A. klasse . 1e Max Haaksman .2e Dennis van Eijk . 3e Martin van de Berg .4e Querian Eijgensteijn .5e Remy Meeussen . 6e Tom Snijders . 7e Carlo Vermeulen . 8e Jacco Schuurman . 9e Mathijs Kuipers .10e Frank Nieuwendijk . DNF Hidde Smits .Thijs Beetsma.?

B-klasse
11.01 uur de B.klasse vertrekt met 32 renners waaronder 2 Dames ,ze krijgen geen voorrang maar doe dapper mee Arjan heeft een prima start en komt als eerste door met Marius bijna in het wiel volgende doorkomst is het Marius op kop ,en staat die niet meer af ,nu dan Arjan in zijn wiel en dat blijft 8 ronden zo ,Dave is naar voren gekomen met Gijs in de buurt en Chase bijt zich goed voorin vast ,Tom en Cas schuiven op ,Andrè en Jeroen jagen elkaar op wat zo een goed uitslag brengt ,Cas is wat opgeschoven naar voren en Sander blijft Tom net voor .Achter hen een rij met strijdende renners die onder elkaar gaan uitmaken wie er met de meeste punten huiswaarts keren ,leuk is te zien hoe Heleen met haar vriend in onderlinge strijd hun best doen voor een goede uitslag ,jammer Heleen dat je een keer bent overgeslagen.(komt goed). Ondertussen zijn er 3renners weg gevallen ,niemand wacht en de strijd gaat door .Hopelijk een volgende keer maar weer ,en dan beter .

Uitslag B.klasse 1e Marius Kranendonk . 2e Arjan Pas . 3e Dave van Dun . 4e Chace Wreijford . 5e Tom van Leeuwen . 6e Cas Coppens . 7e Jeroen Bargeman . 8e Andrè van de Poel . 9e Sander van Casteren . 10e Tom van Lint . 11e Jurjen Boog . 12e Michel Maas . 13e Ron Bol . 14e Roland van Domselaar .15e Marten Schuurman .16e Leijn Spierenburg . 17e Gertjan de Greef .18e Tim Pieterse . 19e Mark van de Wiel . 20e Tasso Zoeteweij . 21e Dirk Rietberg .22e Pleun Verheijen .23e Walter van Asch . 24e John van de Hoef . 25e Thomas Nekkers . 26e HELEEN Gierveld . 27e Sylvain Gilligen . 28e Ann Schoot Uiterkamp .29e nr 29 Gijs van Wiechen . DNF Gijs Pauwels . geen remmen . Ties Lindner . Seppe Lindner .

C-klasse
11.02 uur C.kl gaan van start 3dames gaan onderling uitmaken wie op dit rondje het beste uit de voeten kan .het is Tessa die gelijk op kop door komt gevolgd door Susan en Ruurdje en dat blijft ook zo 5 ronden lang .

UITSLAG .C klasse 1e Tessa Hoogma . 2e Susan van Domselaar . 3e Ruurdje Procee .

Snel nu naar binnen ,waar een kleine surprise klaar ligt voor alle deelnemers of je nu 1e of 30e bent geworden Sint doet niet moeilijk en maakt een ieder blij . Heel blij waren ook de vrijwilligers die een echte chocolade letter kregen van de club CS030 via Ann die haar hele rugzak vol had mee genomen ,,dat doet ons goed ,, Dank hiervoor .!

Een afspuit plek was er niet gemaakt vanwege de kou was ook niet echt nodig gelukkig hebben al modder genoeg weg gespoeld ,scheelt zeker ook het schoonmaken van het paviljoen .

Inmiddels hebben we de tussenstand ook weer opgemaakt en bijgewerkt. Zie hier de tussenstand. Het worden spannende weken voor de ontknoping in de verschillende competities!

Ook onze trouwe fotograven hebben plaatjes geschoten ik heb ze al gezien ,knap werk ondanks de kou ..Bravo! Kijk hier voor de foto’s van Amanda Crow en hier voor de foto’s van Foto Lodewijk. Met hier nog wat bonus foto’s van Lodewijk!

Op naar de volgende rit op Zaterdag 9 December. Welkom weer iedereen ook met je MTB inschrijven en aanmelden vanaf 10.00 uur de Start is om 11.00 uur

Met een Groet,

Jan Haaksman .