De 8e rit van de Veldritcompetitie – Sinterklaascross

7 december 2021, door veldrijden

Om te beginnen even twee huishoudelijke mededelingen: Het was druk bij de afspuit plaats maar er werd weer veel MODDER mee naar binnen genomen en ook in de douche was het een en al blubber. Het is fijn dat er gebruik van kan worden gemaakt maar heel graag minder achterlaten en beter opruimen/weg spoelen. Houd het een beetje schoon voor dat men ons gaat verbieden nog naar binnen te komen.

Ook nog wat aandacht voor het uitzetten en opruimen van het parcours. Er wordt om hulp gevraagd om af en toe een handje toe steken al is het maar even. Meld je even als je wil .

Wat gaat het van morgen dan weer worden? Nou ik denk veel modder en nog meer modder… Je zou denken ‘ja maar verleden week hebben we het toch allemaal weg gereden?’ maar het was nog erger! De modder was dikker om er door heen te kunnen fietsen, te lopen, strompelen, weg te glijden en nog meer van die ongemakken. Verbazingwekkend is het dan wel dat er weer veel nieuwe gezichten komen inschrijven. Zoveel hebben we er nog nooit eerder gehad: 75. Ja ja vijf en zeventig deelnemers aan het vertrek en allemaal willen ze graag rijden door die prut.

We zagen in eens meerdere mannen met een MTB /ATB, ik denk dat deze voordeel hebben. Minder bagger blijft er hangen en er is meer ruimte tussen de vork en wielen. De remmen van de crossers lopen helemaal vol, er zijn er die gewoon niet verder konden omdat hun wiel niet meer draaide… Het materiaal heeft veel te lijden gehad en een heel rijtje renners moest gedwongen stoppen en konden niet verder rijden. HELAAS !

A-klasse
11.00 uur 24 renners vertrekken in de A.klasse. Nog niet eerder zoveel en het is Thymen die al heel snel de leiding neemt en een voorsprong uitbouwt en zich niet meer laat passeren. Ruben volgt kort achter hem en moet alle zeilen bij zetten, hij bijt zich vast. James en Robert komen wat naar voren en kunnen zich daar handhaven tot het einde. Max pakte elke ronde een paar plaatsen met Dale in zijn buurt. Jan knokte zich naar voren, maar moest Jens toch voor laten gaan. Martin schoof ook op en hield Tim en Jesse achter zich. Thomas kwam iets te kort op sommige stukken, zijn fiets was twee keer zo zwaar geworden, er vielen renners weg en zo schoven Ewout, Niels en Fausto een paar plaatsen naar voren. Mathijs en Koen worstelde zich naar de laatste ronden en vonden dat het lang genoeg geduurd had en reden ruim een uur volle bak.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, staande mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag A klasse 1e Thijmen Arensman de Batauwers 2e Ruben Nederveen Jan van Arckel 3e James Potter Valeirenners 4e Robert Warmer Domrenner 5e Max Haaksman Stadion 6e Dale Wathey Beat Cycling Club 7e Jens van de Doel Jan van Arckel 8e Jan de Heer Stadion 9e Martin van de Berg Stadion 10e Tim van Lopik ………11e Jesse Haaksman Stadion 12e Thomas Parie Singel Speed Club 13e Niels Hoogenboom 14e Ewout van de Kleij Domrenner 15e Fausto van Tuijl The Whoopers 16e Leenart van Eck Maas en Waal 17e Mathijs Kuipers Stadion 18e Joel Nederveen Jan van Arckel 19e Koen Timmerman Stadion 20e Tim van Lopik …… DNF Roel ,Tom ,Marijn , Mart ,Wouter maar vies waren ze toch wel .

B-klasse
11.01 uur 41 B.klassers vertrekken in een hele lange sliert en vullen langzaam het hele parcours de eerste doorkomst is voor Nigel van de Burg en die is 7.30 min onderweg hij red het om op kop te blijven 6 ronden lang! Het is nu Tom die er alles aan doet en opschuift naar de 2e plaats en die ook weet vast te houden. Twan heeft Jasper en Thijs heel lang in het wiel en weet ze voor te blijven. Chase houd een rijtje club genoten achter zich Jacco de B, David, Marten en Jacco S rijden zo bij de eerste 10 vandaag. Robert zit er niet ver achter en heeft Timo, Jos en Lex in het wiel. De anderen moeten volgen en hebben het niet makkelijk. Vragende blikken en kijkend naar de aanwijzing van laatste ronden, het mocht voor veel renners best eerder komen… Ook hier veel uitvallers die door verschillende problemen de strijd moesten staken.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag B klasse 1e Nigel van de Burg 2e Tom Snijders 3e Twan Klijn CS 030 4e Jasper Steverink Domrenner 5e Thijs Beetsma CS 030 6e Chase Wreijford USA 7e Jacco de Bruin Stadion 8e David van Dijk Stadion 9e Marten Schuurman Stadion 10e Jacco Schuurman Stadion 11e Robert Crommentuijn Stadion 12e Timo Klok Ledig Erf 13e Jos van de Heuvel Stadion 14e Lex Ligtenberg Domrenner 15e Hidde Hofhuis Hellas 16e Peter Jansen Team Utrecht 17e Gertjan de Greef Stadion 18e Walter van Asch Stadion 19e Jasper Schoorl Fiets Koerier 20e Hans Vaneker WTC Maarssen 21e Tom van Lint Stadion 22e Frank Nieuwendijk ….23e Jan Wiersma Stadion 24e Richard de Kruif WTC Woerden 25e Arjan Scheer Volharding 26e Eric Limcke …. 27e Dolon Albers …. 28e Chris Mc Kenney SRAM 29e Ton van Lopik ….30e Niels van Stijn Stadion 31e Dirk Rietberg Dirt Bag Club DNF Joey ,Roland ,Jennifer en nog heel veel anderen ,,,,,,jammer .

C-klasse
11.02 uur De C klasse start nu dan weer met 10 deelnemers waaronder dames jeugd en ouderen, ja zelfs Piet nu op zijn nieuwe fiets en houd hem heel! Gelukkig maar. Christy heeft er zin in en voelt zich lekker in de modder (zegt ze zelf) ze neemt al snel de kop om die niet meer af te staan eerst is het Lars die kort volgt maar onder uit gaat en Madelief voorbij ziet gaan ook Susan schuift op en ook Lillian stampt goed door ,Lars stapt weer op en krijgt ook nog Ruurdje achter hem aan, ondertussen stappen de 2 jeugdigen af het gaat echt niet meer. Piet en Arie strijden voort en kunnen fietsend de eindstreep halen.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en buitenshuis

Uitslag C .klasse 1e Christy Verkerk Stadion 2e Madelief Kok Domrenner 3e Susan van Domselaar Stadion 4e Lillian de Jong Klein verzet 5e Lars van de Berg Stadion 6e Ruurdje Procee Ledig Erf 7e Piet Hoevers Volharding .8e Arie den Brave WTC Woerden DNF Syb en Seppe .

Hopelijk kloppen de uitslagen ,alles naar eer en geweten ingevuld ,klopt het niet helemaal onze excuses en je mag het laten weten .kunnen er op terug komen toch. De tussenstand vinden jullie hier.

De attentie van de Sint en Pieten werd zeer gewaardeerd en graag in ontvangst genomen, klein maar fijn zullen we maar zeggen. De volgende rit is op zaterdag 11 dec Inschrijven vanaf 10.00 uur Start om 11.00 uur

Iedereen is weer welkom ook met een MTB/ATB

Jan Haaksman