De een-na-laatste veldrit uit de competitie van dit seizoen!

14 december 2021, door veldrijden

Juist ja we hebben hierna nog de finale van 10 ritten en aansluitend de prijs uitreiking. Is het nog extra spannend dan in die rit ,als je de tussenstanden in de gaten houd? (Goed verzorgd door Gertjan). Er staan nog wel wat renners dichtbij elkaar dus noemen wij dat spannend. Ik hoop die dag dat het weer en de omstandigheden ons goed gezind zijn, zoveel weken achter elkaar met bagger weer…. Je kan het best zat zijn, het heeft ook het nodige materiaal gekost ook vandaag weer… Echt niet leuk als er DNF achter je naam staat, maar houd de moed erin als ik de wedstrijden op TV heb gezien kon het nog slechter. Tot aan je knie in de modder heel veel lopen en ook daar veel pech gevallen. Ja, dan hoor ik je zeggen ‘ja maar die kunnen elke ronde een schone fiets pakken en de volgende wedstrijd weer met nieuw materiaal via je sponsor’ , je hebt helemaal gelijk.!

We houden het maar bij onze wedstrijden, na het grote aantal van vorige week deze morgen meer dan 60 starters, wat ik weet is dat er enkele vaste klanten vandaag in Woerden gingen rijden. Ben bang dat het daar ook weer heel erg modderig was. Ja daar hoef je niet voor naar Woerden. Wij hebben nog zat. Koen heeft geprobeerd om een beetje buiten de ergste hindernissen te blijven, ik weet niet of dat is gelukt gezien wat er weer aan de fietsen plakte en als je dan ook nog eens onderuit gaat zou je er de brui aan kunnen geven. Niet dus! Er werd moedig doorgestampt en velen haalde de eindstreep wel. En de dure puntjes.

A-klasse
11.00 uur 14 starters in de A.klasse Het is Bart die al snel de leiding neemt en dat 5 ronden volhoud Daan zit er kort achter, Dave neemt Mart mee en ze schuiven naar voren dan heeft Bart pech (?) en zakt weg. Dan is het Daan die over neemt en de kop neemt en vast houd tot het eind, Dave schuift ook door en Mart volgt hem in de uitslag dan zien we een strijd tussen Thomas en Bart. Het laatste stukje was echt spannend Thomas rende en bleef strak bij Bart en een eindsprint…..met millimeters verschil op de streep… Mooi om te zien! Op de werklijst zie ik dat Niels de 1e ronde als bijna laatste door komt maar dan elke ronde een paar plaatsen opschuift en bijna Mathijs nog pakt en zo Robert, Remy en Koen achter zich kan houden, wel zien we Jan dan met materiaalpech en Roel ook de strijd verlaten, Martin is net niet bij de eerste 10 en Jesper sluit de rij.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

UITSLAG A. klasse 1e Daan Swifters Team DFM 2e Dale Wathey Beat Cycling Club 3e Mart Reiling Domrenner 4e Bart Lemmen Domrenner 5e Thomas Parie Singel Speed Club Utrecht 6e Mathijs Kuipers Stadion 7e Niels Hoogenboom Volharding 8e Robert Warmer Domrenner 9e Remy Meeusen Stadion 10e Koen Timmerman Stadion 11e Martin van de Berg Stadion 12e Jasper Steverink Domrenner

B-klasse
11.01 uur 38 renners in de B.klasse waarbij 1 Dame. Stoer hoor tussen die mannen, het Thijs die als eerste doorkomt met Jan S kort achter hem. De volgende ronde is het Max de R op kop met Nigel in zijn wiel dan is het Carlo die steeds dichterbij komt en tussen deze renners is de laatste ronde de belangrijkste en we zien dat Tom er dan nog wel een paar is voorbij gereden en zo zelfs de 1e plaats pakte, we zien in de 1e ronde vlak voor ons renners onderuit gaan in de korte bochten, veel draaien en keren, remmen en weer optrekken. Soms kan je beter lopen als stoempen door de prut. Marten kan zich goed voorin handhaven Jan W zit tussen hem en Jacco in, Frank houd Robert achter zich en met Peter rijden ze bij de eerste 10. De anderen knokken onderling om de beste plaatsen en verdelen zo de punten, de dame kan goed volgen en verdient een pluim hiermee! Ook hier in de grote groep wel 6 uitvallers ……..heel jammer , DNF Dirk Rietberg ,Joey van Lint ,Lex Ligtenberg ,Twan Klijn ,Timo Klok en David van Dijk.Thijs Beetsma .Ruud Kremers Marijn Teernstra.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

UITSLAG B klasse 1e Tom Snijders ………. 2e Carlo Vermeulen CS 030 3e Nigel van de Burg ……4e Sjoerd Kuipers Team DFM 5e Marten Schuurman Stadion 6e Jan Wiersma Stadion 7e Jacco Schuurman Stadion 8e Frank Nieuwendijk …..9e Robert Crommentuyn Stadion 10e Peter Jansen Team Utrecht 11e Joep Tichelaar Team DFM 12e Jan Sanders Groenewoud 13e Jos van de Heuvel Stadion 14e Hans Vaneker WTC Maarssen 15e Jeroen Bargeman Volharding 16e Puck Pinkxt off road team TerAar .17e Roland van Domselaar Stadion 18e Tom van Lint Stadion 19e Richard de Kruif WTC Woerden 20e Gertjan de Greef Stadion 21e Dennis van Rossum Stadion 22e Jasper Schoorl Volharding 23e Walter van Asch Stadion 24e John van de Hoef CS 030 25e Erik Lemcke ….. 26e Chris Mc Kenney SRAM 27e Koen Withagen Team DFM 28e Mattis Dielessen Team DFM 29e Robert Bartels Groenewoud ..

C-klasse
11.02 uur De C.klasse gaat in de achtervolging en bij de 1e doorkomst zien we Christy al tussen de B klasse strijden en moet Lars al in beugel om in haar buurt te blijven, Birgitta komt naar voren en nu valt Susan uit met een gebroken zadel. Piet kan de gang er in houden en ook Arie heeft pech met een afgebroken derailleur. Tiara heeft het moeilijk maar gaat wel door, Daan en Seppe sluiten de rij en hadden het moeilijk op dit rondje.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets, buitenshuis en de tekst 'Stadion'

UITSLAG C klasse 1e Christy Verkerk Stadion .2e Lars van de Berg Stadion .3e Birgitta Roos Stadion 4e Piet Hoevers Volharding 5e Tiara Kobald……..6e Daan Westeneng Adelaar 7e Seppe Lindner jeugd Stadion. DNF Arie den Brave ,Susan van Domselaar .

Volgende week Zaterdag de 10e en laatste rit van deze Veld competitie (geduldig wachten) dan ook de prijs uitreiking. Iedereen is welkom. Inschrijven vanaf 10.00 uur START is om 11.00 uur

Naast de mooie filmpjes van Marten en Koen zijn er natuurlijk iedere week de foto’s van Lodewijk. Afgelopen zaterdag was er echter nog een fotograaf met een enorme lens aanwezig op de Nedereindse Berg, de foto’s van Bart Lemcke vind je hier terug!

 

De tussenstanden van de competitie vinden jullie hier. Daar is iedereen natuurlijk reuzen benieuwd naar. Wie oh wie moet ik in de gaten houden in de laatste rit?