Eindklassement Stadion Veldcompetitie Nedereindseberg 2018

23 december 2018, door veldrijden

Spannend tot op de Finish

De laatste rit van deze competitie was belangrijk voor het behalen van nog wat punten. Meerdere renners stonden hoog in het klassement en konden een plaatsje opschuiven of zakken, dus spannend tot aan de finish. De fanatieke mannen wisten precies wat er voor gedaan moest worden. Die in de gaten houden en kijken of ik die renner toch wel voor kan blijven en dan nog het liefst dat er dan renners tussen zitten, scheelt puntjes. Er was duidelijk mooie strijd en de sterkste of de slimste van deze rit pakt dan de hoogste plaats. En dat vind je dan terug in de stand van de competitie. De prijsjes stonden te wachten. Even snel, met hulp van, de laatste stand invoeren en dan weten we het. Maar voor dat gebeurde, kregen alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken een wel verdiend en hartelijk applaus, en zo hoort dat.

De vaste groep in de A-klasse vertrekt en de mannen weten wat ze te doen staat. Ondanks de nattigheid, modder en veel wind is de ronde tijd zo rond 5.10 min. Aan sommigen te zien is er uitgegleden, en met de benen vol modder komt Koen 2 ronden op kop door. Gevolgd door Josh ook 2 ronden, en dan is het Jan op kop. Dan zien we Koen weer 2 keer op kop. Roel probeert Koen te lossen maar die bijt zich vast en het lukt hem om de kop over te nemen en met een grote inspanning dat vol te houden tot op de streep, mooi toch nog weer een rit gewonnen. Onderling is er ook strijd geweest, want ronden lang was het een groepje en hield men elkaar goed in de gaten. Ja en dan maar wachten  tot er een foutje wordt gemaakt, of dat er een in stort. Kan je zo een paar plekjes kosten, mooi om dan toch de strijd onderling te zien.

UITSLAG A-klasse: 1e Koen Timmermans, Stadion; 2e Roel de Vries, Volharding; 3e Josh Speer, Stadion; 4e Jan de Heer, Stadion; 5e Remy Meeuwse, Stadion; 6e Jacco de Bruin, Stadion; 7e Martin vd Berg, Stadion; 8e Ernst Eeldert, Stadion; 9e Robert Warmer, Domrenner (had wat pech maar reed door).

Ook nu weer de meeste deelnemers in de B-klasse, 20 man aan het vertrek. En ook hier was het in de kop van het klassement waar nog wat geschoven kon worden, wie zou hier nog van kunnen profiteren? De eerste ronden komt Jeroen op kop door, gevolgd door Miquel, Twan, Thijs en Ron. Er werd hard gereden en we zagen strakke bekkies van de inspanning. Er werd gewisseld aan de kop en het kost wat aanmoedigingen om Miquel weer aan kop te krijgen. Jeroen blijft goed volgen en Thijs volgt kort daar achter. Ondertussen is het Wiel gelukt om de leiding over te nemen en hij staat die niet meer af en zo pakt hij een rit overwinning, zijn 1e in deze competitie. Pieter verlaat de strijd, niet op zijn goede fiets en nu op zijn MTB gaat het niet naar wens. Kalle zien we lopen met zijn derailleur hangend aan zijn fiets, vette pech voor hem. De strijd gaat door met de andere mannen en hier zien we dat er echt strijd is ook om de andere plaatsen voor een goede uitslag. Ron, voor het eerst aanwezig, rijdt toch naar voren en blijft Marijn, Robert, Twan en Roland voor en Jos zit op zijn plekje en blijft bij de eerste tien. Jacco, Chris, Maarten en Rob gaan tot het gaatje, wat hen ook nog veel punten oplevert. Walter en Hayo zijn de nieuwkomers en hebben het veldrijden nu ontdekt en komen zeker terug om weer mee te doen. Ze hebben genoten van het spel dat werd aangeboden en hebben hun best gedaan, dat is zeker.

UITSLAG B-klasse: 1e Wiel Wijnen; 2e Jeroen Meulmeester, Stadion; 3e Thijs Beetsma, CS 030; 4e Miquel Verhagen, Volharding; 5e Ron Bol, Volharding; 6e Marijn Teernstra, Stadion; 7e Robert Crommentuin, Stadion; 8e Twan Klijn, CS 030; 9e Roland v Domselaar, Stadion; 10e Jos vd Heuvel, Stadion; 11e Jacco Schuurman, Ledig Erf; 12e Chris  McKenney, SRAM; 13e Maarten vd Molen; 14e Rob Weerts; 15e Walter v Asch, Eendracht; 16e Hayo v Dijk; DNF Pieter Bouman, Kalle Smit.

Nu de C-klasse met de trouwe deelnemers aan het vertrek. Ze strijden voor wat ze waard zijn, veel verschuiven zal het wel niet meer. Alleen pech zou dan roet in de strijd kunnen gooien. Het is Piet op kop elke ronde weer en Susan probeert het gaatje niet te groot te laten worden. Want stel dat Piet onderuit gaat, dan moet je daarvan wel kunnen profiteren, maar dat gebeurd gelukkig niet. Pleun deed er alles aan om Rogier voor te blijven, wat lukte al kwam die in de laatste ronde nog wel dichtbij. Daan volgde op korte afstand en bleef Arie voor. Angelo hield het al gauw voor gezien, eigenlijk vindt hij dat geploeter in het veld maar niks, zijn programma volgt wel gewoon op de weg. Nou vooruit nog even geduld, dan kan die weer op ons wegparcours als hij wil, wel 4 keer in de week.

UITSLAG C-klasse: 1e  Piet Hoevers, Volharding; 2e  Susan v Domselaar, Stadion; 3e Pleun Willemstein, Stadion; 4e Rogier Wiercx, Stadion: 5e Daan Westeneng, Adelaar; 6e Arie den Braven, WTC Woerden.

Voor volgende week Zaterdag staan de Club Kampioenschappen van De Domrenner, CS 030, Volharding en HET STADION (organiseert) op het programma. De inschrijving is vanaf 10.00 uur en de gezamenlijke start is om 11.00 uur. De organisatie is benieuwd naar de aantallen van deelnemers die daarvan gebruik gaan maken. Het kan druk worden, hopelijk ook met toeschouwers en hopelijk is het weer ons goed gezind die morgen. Ook als je geen lid bent van een van deze verengingen, kun je toch meerijden.

Voor Januari 2019 staan nog 4 Zaterdagen gepland voor het veldrijden met de zelfde tijden. Ook dan is iedereen weer welkom, ook met je ATB/MTB fiets, en meedoen is toch belangrijker dan winnen, WELKOM.

Hieronder de eindstanden van de competitie die bestond uit 11 ritten. De uitslag is opgemaakt over de beste 9 uitslagen, dus de 2 mindere zijn er vanaf, en de prijsjes waren er voor hen die 7 ritten of meer zijn gestart.

A-Klasse

1e Roel de Vries, Volharding; 10x, 261 punten

2e Koen Timmermans, Stadion; 10x, 248

3e Josh Speer, Stadion; 10x, 246

 

4e Jan de Heer, Stadion; 10x, 243

5e Matthijs Kuipers, Stadion; 8x, 216

6e Jacco de Bruin, Stadion; 11x, 213

7e Remy Meeuwse, Stadion; 9x, 212

8e Martin vd Berg, Stadion; 9x, 187

9e Ernst Eeldert, Stadion; 11x, 187

10e Marten Schuurman, Stadion; 9x, 178

11e Dennis Versteeg, Stadion; 7x, 164

 

B-Klasse

1e Miquel Verhagen, Volharding; 11x, 256 punten

2e Jeroen Meulmeester, Stadion; 9x, 242

3e Marijn Teernstra, Stadion; 9x, 222

4e Robert Crommentuyn, LedigErf; 11x, 207

5e Roland v Domselaar, Stadion; 9x, 182

6e Twan Klijn, CS 030; 9x, 180

7e Jos vd Heuvel, Stadion; 10x, 169

8e Chris McKenney, SRAM; 11x, 161

9e Jacco Schuurman, LedigErf; 7x, 139

10e GertJan de Greef, Stadion; 8x, 128

11e Bart Schuurman; 7x, 110

12e Walter vAsch, Eendracht; 9x, 104

13e Maarten vd Molen; 7x, 92

14e Thijs Beetsma, CS 030; 6x, 160

15e Stephen Owen; 6x, 140

 

C-Klasse

1e Susan v Domselaar, Stadion; 11x, 264 punten

2e Piet Hoevers, Volharding; 10x, 260

3e Pleun Willemstein, Stadion; 10x, 236

4e Rogier Wiercx, Stadion; 10x, 225

5e Daan Westeneng, Adelaar; 11x, 214

6e Kees v Wijk, Stadion; 9x, 210

7e Arie den Braven, WTC Woerden; 11x, 198

 

Klik hier voor de volledige eindklassementen.

 

Wens allen Gezellige Kerstdagen.

Jan Haaksman.