Glibberen in de 9e veldrit

15 december 2014, door veldrijden

[door Jan Haaksman] Wat een bar slecht weer was het geweest. Wind en veel regen maakten er het parkoers niet aantrekkelijker op – maar voor modderliefhebbers natuurlijk juist wel. De wind had veel linten kapot gewaaid, maar dat is te herstellen. Waar het al glad was, was het nog gladder geworden en de plassen waren ook niet altijd te ontwijken. Het materiaal had dus veel te lijden en er werd gegleden en gevallen. Gelukkig was er na afloop een warme douche en van de afspuitplaats werd gretig gebruik gemaakt. Dus iedereen en alles ging schoon naar huis!

Modderfiets IMG_0821 Afspuiten

De A-klasse vertrekt om klokslag 11.00 uur. Jammer voor degene die dan 2 minuten te laat aankomt, maar ze zijn weg en wachten is er niet bij. Jeroen Kooy komt in de eerste ronde op kop door maar zakt langzaam terug en blijft op plaats 3 hangen. Jeroen van Krimpen komt op stoom en schuift elke ronde een plekje op en pakt een mooie 2e plaats. Max start wat rustiger en ging al snel weer aan de leiding en kon zich daar goed handhaven. Niels reed op plaats 4 toen zijn materiaal het begaf, jammer ja en daar sta je dan. Lopend over de streep komen is ook niet alles. Remy en Jeroen Kooy bleven dicht bij elkaar tot op de streep. Jan de H. had zijn dag niet en moest Jeroen van de Brand voor laten gaan. Dave, Jan Sanders en Peter sluiten de rij. Mathijs, weer een keer aan de start, moet opgeven met materiaalpech.

De B-klasse vertrekt en al snel zien we Miquel op kop door komen, achter hem knokken Roland en Jos een familiestrijd. Mooi om te zien: Jos pakt nu plaats 2, met kort achter hem schoonzoon Roland op 3, Chris gaat stug door en vecht om de 4e plek en redt het tot aan het einde. Peter, na lange tijd weer aan het vertrek, laat zien dat hij het nog wel kan: een 5e plaats is voor hem. Knap is het van Bas die zich met een vast verzet 39-17 weet te handhaven en dus zonder versnelling elke ronde op plaats 6 doorkomt tot aan het einde. Gert Jan houdt vol en moet toch Angelo nog voorbij zien komen. Johan, André en Pleun sluiten de rij.

In de C -klasse zijn het maar enkele deelnemers die trouw elke zaterdag starten. Deze keer is het Rogier die het beste met de moeilijke omstandigheden weet om te gaan. Nu blijft hij Susan wel voor. Marion is op het eind heel blij te horen dat ze nog 1 rondje mag rondrijden en doet dat met een lach op haar gezicht en pakken modder aan haar fiets [foto links boven].

 

UITSLAGEN 9e Rit

A-klasse

1e Max  Haaksman Stadion

2e Jeroen van Krimpen Stadion

3e Jeroen Kooy Bar End

4e Remy Meeuwsen Domrenner

5e Martin v d Berg Stadion

6e Jeroen vd Brand Eindhoven

7e Jan de Heer Domrenner

8e Dave Helmink Jan v Arckel

9e Jan Sanders  Batauwers

10e Peter Rikkers Jan v Arckel

Niels v Oosterhout de Mol( pech)

Mathijs Kuipers Domrenner (pech)

 

B-Klasse

1e Miquel Verhagen

2e Jos van Wezel Stadion

3e Roland v Domselaar

4e Chris Mc Kenney  UCI

5e Peter Haaksman Stadion

6e Bas Koster Stadion (foto bovenaan)

7e Arie den Braven Woerden

8e Angelo Verhagen

9e Gert Jan de Greef

10e Johan Janszen Stadion

11e Andrè v d Poel  Excelsior

12e Pleun Willemstein Stadion.

 

C-Klasse

1e Rogier Wiercx  Stadion

2e Susan v Domselaar  Velo Vrienden

3e Marion Gerssen  Batauwers

 

Op 20 december is de laatste rit van deze crosscompetitie. Start om 11.00 uur, inschrijven vanaf 10.00 uur. Als afsluiting is de prijsuitreiking in het Paviljoen.

De laatste zaterdag van het jaar zijn de clubkampioenschappen veldrijden van Het Stadion. Dit is een open wedstrijd. Na afloop filtert de jury er de Stadionrenners uit voor het kampioenschap.

Dus iedereen kan starten met cross- of MTB/ATB-fiets. Welkom!

 

Namens het Veld-Team  Jan Haaksman