IJzersterk optreden Eline van Rooijen in Nieuwkuijk

23 maart 2015, door admin

Op 22 maart kwam een groot deel van de ploeg aan de start in Nieuwkuijk. Dit was de openingswedstrijd voor de jeugd van het Kuota Go-Trex select ladies team. Beide dames die het team rijk is stonden aan de start met de belangrijkste vraag: “hoe staan we ervoor?” Ondanks de deels gecombineerde trainingen met de nieuwelingen meisjes blijft zo’n eerste koers toch spannend. Daar waar het in 2014 soms nog wel eens lastig was tussen de sterke jongens zou het verschil in 2015 alleen nog maar groter moeten worden…..

Kortom, de dames ervaren een gezonde wedstrijdspanning.

Met een groot startveld gaat het gelijk al hard. Veel renners en vooral rensters moeten gelijk lossen. Eline van Rooijen en Hemke Vroom weten zich knap in de voorste helft van het peloton te handhaven terwijl het tempo moordend hoog ligt. Na een kwartier koers is de groep uitgedund tot een kleine 25 renners. Eline en Hemke zijn daar nog steeds bij. Eline probeert zelfs nog aan te vallen hetgeen tussen die sterke mannen toch een behoorlijke uitdaging is. Hemke, die wel heel graag wilde starten ondanks het prille herstel van haar griepvirus. Ze blaft nog als een klein zeehondje en krijgt in de laatste 2 ronden net te weinig lucht. Ondanks dat kan ze, weliswaar zonder prijs, terug kijken op een zeer geslaagde race. Eline is in goede vorm en weet zich ook tot de streep tussen de mannen goed te handhaven. Uiteindelijk weet ze zelfs in de sprint te komen tot een 7e plaats waarop ze oprecht trots mag zijn.

Hemke Nieuwkuijk

Beide dames weten hoe ze ervoor staan. Ze zijn goed de winter uitgekomen en kunnen zich meten met de besten. Hopelijk is deze start representatief voor de rest van het seizoen! Top meiden!