Jennifer na harde koers op het podium in Amstelveen

12 mei 2015, door admin

Zondag 10 mei, de tweede wedstrijd in het Rechtstaete klassement. Na de ronde van Weesp belooft het weer een spannende koers te worden. De weersomstandigheden zijn prima, op stoeltjes langs de kant, veel publiek. Kortom, een groot contrast met 2014, toen het echt met bakken uit de hemel kwam.

Amstelveen 1

Met een deelnemersveld van ongeveer 50-55 dames is Amstelveen goed bezet. Direct vanuit de start wordt er fanatiek aangevallen. Het tempo ligt moordend hoog en al snel moeten veel meiden het peloton laten gaan. Namens het Kuota team rijden Jennifer, Ivana en Myrthe mee. Bente zou ook starten maar gezien een lichte blessure heeft zij op het laatste moment besloten om zichzelf rust te gunnen in de aanloop naar Denemarken.

Amstelveen 2

Voor Ivana is dit de derde wedstrijd op een heel lastig en vooral zwaar parcours. Na ongeveer een half uur koers wordt het tempo haar ook teveel en ze moet lossen uit de eerste groep. Heel knap want uiteindelijk blijven slechts 18 meisjes over in de kop.

Myrthe en Jennifer doen beiden verwoede pogingen om aan te vallen maar het tempo ligt echt te hoog en een massasprint is daarvan de uitkomst. Daarbij is vooral de laatste bocht van belang. Als je daar bij de eerste 2 doorheen komt is een podiumplek bijna zeker.

Jennifer realiseert zich dat goed en komt als tweede de laatste bocht door. Anna Pruischer, die ook al won in Borssele, blijkt net een paar maatjes te groot en wint met afstand. Daarachter blijft Jennifer Maaike Boogaard net voor en finisht op een tweede plaats.

Amstelveen 7

Mythe is ook lekker bezig en finisht eveneens in de eerste groep en komt moegestreden op een 16e plaats binnen. Ivana moet 8 rondes voor de finish de strijd verlaten en wordt geklasseerd op een 30e plaats.