Jumbo-Visma Academy: Zwift races en Limburgse testdagen

27 juni 2020, door Marten Schuurman

Onze jeugdrenners zijn inmiddels al weer enige tijd in training. Op dinsdag- en donderdagavond rijdt een grote groep jeugd hun rondjes op de Nedereindse Berg. Nu zij al een tijd in training zijn is het wellicht tijd om eens te testen hoe goed ze nou daadwerkelijk zijn. Hiervoor heeft de KNWU het inititatief genomen door hiervoor een aantal mogelijkheden aan te bieden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeugd wv het Stadion (@jeugdwvhetstadion) op

Allereerst is er zaterdag 4 juli de derde editie van de Academy Zwift Race. Deze wedstrijden worden per leeftijd verreden op het online platform Zwift. Je kunt hier alle informatie vinden die nodig is en je aanmelden. Wie weet win jij wel een digitale medaille of beker!

Daarnaast organiseert de KNWU in de zomervakantie in samenwerking met Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma de KNWU Limburgse Testdagen. Deze trainingsdagen worden drie keer georganiseerd en zijn alleen voor Junioren:

  • 21 tot en met 23 juli (race én mountainbike)*
  • 28 tot en met 30 juli
  • 4 tot en met 6 augustus

 
De testen en trainingen worden gegeven onder leiding van KNWU talentcoach Peter Zijerveld. Vrouwen worden aangeraden om zich in te schrijven voor de eerste week aangezien bondscoach Loes Gunnewijk (wegwielrennen vrouwen) tijdens deze dagen ook aanwezig is.
*Mountainbikers kunnen zich uitsluitend voor deze week aanmelden. De trainingen op de mountainbike worden gegeven onder leiding van bondscoach Gerben de Knegt.

Wil je hier meer over weten en je aanmelden? Lees hier dan snel verder!