Knappe 2e plaats voor Melanie van Putten in Ede.

4 september 2015, door vrouwen

Donderdagavond 27 augustus de Ronde van Ede met van ons team deelname van Anouk, Myrthe, Kristie, Cathalijne en Melanie. Nat parkoers en constant lichte regenval.

Er wordt direct na de start een hoog tempo gereden waarbij Cathalijne voluit sprint voor de punten voor de leidersprijs, iets wat ze de eerste ronden steeds opnieuw doet en ook bij het 3 ronden klassement. Maar ook Kristie en Melanie zitten direct bij de eerste 10, Anouk en Myrthe hebben meer moeite om zich voorin te handhaven. De eerste premiesprint is voor Kristie, met daarachter Cathalijne en Melanie volgde als 3e.

ede 2

Daarna de eerste ontsnapping waarbij 4 meiden wegrijden maar het gat wordt vakkundig gedicht en het langgerekte peloton weet ook weer aan te sluiten. Nadat het peloton weer een 2-tal keren op een lang lint wordt getrokken, besluit Melanie een aanval te plaatsen. Met nog 22 ronden (van de 42) demarreert ze. Achter haar valt het stil waardoor Melanie bij de finishdoorkomst al 8 sec. voorsprong heeft. Direct daarna volgt een premiesprint waarbij het peloton terugkomt tot 4 seconden om daarna weer volledig stil te vallen. Melanie rijdt steeds verder weg totdat, na 8 ronden solo, Gaby Gieskens de sprong waagt uit een achtervolgend groepje en alleen weet aan te sluiten bij Melanie. Daarna loopt de voorsprong met 4 seconden per ronde op, wat uiteindelijk resulteert in een comfortabele voorsprong van 1 minuut. Ook Kristie rijdt een zeer goede wedstrijd en weet een paar premies te bemachtigen. Cathalijne, die zo sterk begon, weet dit in de 2e helft van de koers niet door te zetten maar pakt toch ook nog een paar premies. In de laatste ronde wordt de sprint aangetrokken door Melanie. Gaby komt er als rappe sprinter snel naast maar weet toch niet meer dan een half wieltje voorsprong te pakken waardoor zij maar net weet te winnen. Melanie wordt daardoor knap 2e in een mooie maar natte koers en pakt ook de leidersprijs. Daarachter wordt Cathalijne 8e en Kristie 14e in de pelotonsprint. Anouk en Myrthe vallen helaas voortijdig uit.

Ede1