Koppelcross – Dan echt de laatste cross van het seizoen –

3 februari 2022, door veldrijden

Een mooie afsluiter van het Cross seizoen 2021/2022. Een paar weken later dan de planning was, toch het veldrijden kunnen afsluiten met een geslaagde Koppelcross met 16 koppels die zich hadden aangemeld. Het was gewoon gezellig druk we mochten gelukkig weer iets meer en dat was te zien aan het aantal deelnemers en toeschouwers. Door een paar leden was bedacht het dit keer zo te doen (Mathijs en Max). Je kon inschrijven bij Max en een koppel genoot op zoeken, zij het dan wel onder voorwaarden. Voorbeeld een A-renner zocht een maatje in de B-klasse of 2 B-renners vormen een koppel. Ja je mocht ook je vriend of vriendin uitnodigen om mee te doen en zo zagen we renners staan die eerst tegen elkaar reden en nu met elkaar samen de strijd aangaan.

En dat er serieus werd gestreden hebben we wel gezien. Het rondje was +- 5 minuten en als je dat voluit gaat rijden ….en dan dus 5 keer achter elkaar. Je mag dan 5 minuten op adem komen en dan weer er tegen aan, ze vielen soms gewoon om bij het wissel vak, dan waren er renners met pech lekke band ,ketting eraf dat werd dan wel opgelost dat kost dan wel tijd. Heb jij een voorsprong opgebouwd gaat het mis bij je maatje zo kan je er weer achteraan/tegenaan. Wat wij zagen: dat bij de eerste doorkomst de 6 snelste een plekje hadden veroverd en daar weinig aan veranderde tot aan de laatste ronde het ging tussen Mart ,Ewout ,Nigel ,Mathijs ,David ,Jan en Max dat je dan door pech terug valt is jammer ze zeggen dat hoort er bij ,de strijd ging wel door .

De start was om 11.00 uur en de uitslag staat hieronder. We hadden het weer mee deze keer gelukkig voor alle deelnemers en toeschouwers zo bij de afsluitende wedstrijd .

1e Mart Reilng Team Utreg – Peter Jansen Team Utreg
2e Ewout van de Kleij Team Utreg – Lex Ligtenberg Team Utreg
3e Nigel van de Burg CS030 – Frank Nieuwendijk Stadion
4e Mathijs Kuipers Stadion – Robert Crommentuyn Stadion
5e David van Dijk Stadion – Jacco Schuurman Stadion
6e Jan de Heer Stadion – Hans Vaneker TC Maarssen
7e Gertjan de Greef Stadion – Jacco de Bruin Stadion
8e Remy Meeuwse Stadion – Jos van de Heuvel Stadion
9e Jeroen Grit Stadion – Jan Grit Stadion
10e Max Haaksman Stadion – Lars van de Berg Stadion (lek)
11e Koen Timmermans Stadion – Marten Schuurman Stadion (pech)
12e Jesse Haaksman Stadion – Lillian de Jong Klein Verzet
13e Tom van Lint Stadion – Walter van Asch Stadion
14e Dennis van Rossum Stadion – Jeffrey van Rossum ………….
15e Roland van Domselaar Stadion – Susan van Domselaar Stadion
16e Joey van Lint Stadion – Mylou Oldeman …………..

Zo de uitslag staat er op, met dank aan de jury, er wordt nagepraat binnen bij de koffie en ja hoor we kunnen zelfs nog wat prijsjes uit delen aan de koppels een prijsje voor alle deelnemers. noem het maar een aandenken voor het gehele seizoen. De Jury bedankt alle deelnemers voor hun regelmatige aanwezig zijn en kijken terug op een zeer geslaagd seizoen.

Dan worden alle vrijwilligers verrast met een presentje, aangeboden door de deelnemende renners, een anti kou pakketje wat ons dan op de been moet houden. Met dank werd dit aangenomen.

Mathijs voor zijn training geven, Koen voor het elke keer weer opbouwen van het parcours, Wim, Henk, Jan H voor het jureren, Hans en Marian voor aanwezig zijn als EHBO en wie vergeet ik …………

Bedanken doen we ook Maureen voor het inschrijven elke week, Chris Mc Kenney voor het afzet lint (SRAM) en ook onze Fotograaf fam van Lint met elke keer weer veel mooie plaatjes, Gertjan voor het bij houden van de Competitie standen.

Dan bedank ik J.H alle aanwezige die mij spontaan hebben toegezongen voor mijn VERJAARDAG, doet een mens goed op naar het volgende seizoen, ik hoop er weer bij te zijn .

De laatste foto`s van deze koppel cross heeft Pleun gemaakt en zijn te zien op deze website. Ook dank aan hem .

Groet Jan Haaksman