Maaien voor het crossparkoers

27 augustus 2018, door Rogier Wiercx

In augustus begint al bij menigeen de crossmicrobe te kriebelen. Dus is het nu hoog tijd om het parkoers op de Nedereindse Berg crossklaar te maken. Koen, Onno en Rogier liepen op 25 augustus hun eerste rondjes achter de motorgrasmaaier. Zij maakten de paden schoon en zichtbaar.

Na de eerdere zomerse hittegolven, toen alles maandenlang bruin werd en dood leek, is het gras weer gaan groeien. Ook het fluitenkruid en het riet steken hun kop weer op. Dus is het flink maaien geblazen. En dat is best leuk werk. Je pakt een grasmaaier, trekt aan de starter, zet je gehoorbeschermers op en stuurt het apparaat over de begroeide berg. Intussen leer je elke knobbel en kuil kennen – handig als je daar straks zelf rijdt. Bovendien is zo’n stevige werkwandeling over de hellingen een goede training voor je benen.

Na het eerste, grove maaiwerk wordt het parkoers in september gemarkeerd met paaltjes en lint. Maar ook dan zal er nog regelmatig gemaaid moeten worden om het gras kort te houden. Kortom: er zijn tot kerstmis vele helpende handen nodig om het crosscircuit in topvorm te krijgen. Dat is een voorwaarde voor het succes van onze aanstaande crosscompetitie.

Meld je dus snel aan bij Koen Timmermans of Marten Schuurman.