Marion Gerssen: ‘Tijdrijden: dat is echt mijn ding!’

28 januari 2018, door vrouwen

Tijdrijden, dat is echt mijn ding. Ik vind het geweldig om alleen alles uit mezelf te halen om zo hard mogelijk te gaan. Het is ook iets wat je echt moet liggen. Natuurlijk, je kan het ook zeker leren, maar het moet er ook wel een beetje inzitten. Je moet helemaal tot het uiterste kunnen gaan en eigenlijk daar nog iets overheen. En indelen, dat is misschien nog wel het moeilijkste van tijdrijden, hoe deel je een tijdrit in van 9km of van 30km? Dit leer je door de jaren heen, dan leer je je lichaam het beste kennen.

Trainen op vermogen

Tijdrijden en vermogen, dat is iets van de laatste jaren. Misschien was het er al wel eerder in het profpeloton maar bij de amateurs is het iets van de laatste tijd. Zelf nooit mee gereden maar afgelopen seizoen toch mee begonnen. Wat een uitvinding, wat rijd dat lekker zeg! Het maakt trainen makkelijker. Door middel van een test weet je je omslagpunt van je vermogen en hartslag. Als je daarop je tijdrit rijdt, zit je goed. Het klinkt heel makkelijk maar soms is het toch wel lastig. Het vermogen kan soms wel is iets afwijken, als er bijvoorbeeld veel bochten in het parcours zitten. In het begin heel demotiverend, en ik kwam dan chagrijnig van de fiets, maar nu heb ik wel geleerd dat dat erbij hoort. Ik zou niet meer zonder al die cijfertjes kunnen rijden, al moet je wel op letten dat je niet teveel ziet tijdens de rit, je gevoel is ook belangrijk.

Damesteam Stadion

Sinds 2017 rij ik bij het stadion. Wat een gezellig damesteam zeg! Ik voelde me meteen welkom. In het begin waren de meeste nog een beetje zoekende wie wat leuk vindt, maar al snel zijn er toch wel een paar aangestoken met het virus dat “tijdrijden” heet. Super leuk om met meerdere dezelfde passie te delen en natuurlijk die ploegentijdritten samen te rijden, geweldig! Je merkt gewoon dat iedereen steeds enthousiaster wordt, het is echt aanstekelijk.

Trots op onze prestaties

De 2 mooiste herinneringen van afgelopen seizoen samen met de ploeg waren toch wel de ploegentijdrit in Beneden Leeuwen en het NCK. In Beneden Leeuwen leek het parcours net een criterium, zoveel bochten en 6 rondjes. Daar werden we mooi 1ste met 4 minunten voorsprong op de nummer 2! Het NCK was er ook zo een. Verschrikkelijk weer, met geknepen billen door de bochten, want wat regende het zeg! Op de rechte stukken een hoop goed gemaakt en we werden gewoon 9de! Een uitslag om trots op te zijn.

Het kan altijd harder

Ik doe nu ongeveer 9 jaar aan tijdrijden en het verveelt nog steeds niet. Ik word eigenlijk steeds enthousiaster, omdat het steeds beter gaat. Natuurlijk heb je ook mindere momenten, maar die heb je met alles. Ik zie dat ik vooruit ga en dat motiveert echt om nóg harder te trainen, nóg meer uit mezelf halen. Ik kom er keer op keer achter dat er toch nog iets meer inzit. Soms denk je “dit is het, ik zal nooit harder gaan” maar dan verbaas ik mezelf toch weer. Heerlijk dat gevoel!

Doelen 2018

Mijn doelen voor dit jaar zijn het DK tijdrijden en NK tijdrijden voor masters. Dit zijn mijn hoofddoelen waar ik heel hard naar toe ga werken. En de ploegentijdritten en koppeltijdritten wil ik ook weer heel graag gaan rijden. Veel wegwedstrijden zal ik niet rijden dit jaar, we gaan voor de volle 100% voor de tijdritten. Als ik er maar plezier in hou, dat is misschien wel het belangrijkste maar dat komt vast goed! Ik heb super goede begeleiding dus ik hoop dit jaar weer een stapje meer te maken dan vorige jaar, een beetje harder zou leuk zijn! Het is echt een verslaving, kan er gewoon niet mee stoppen.

Groetjes Marion