Max Haaksman clubkampioen cross 2014

27 december 2014, door veldrijden

Max Haaksman (foto links) volgt zichzelf op als algemeen clubkampioen veldrijden 2014. Hij won in de A-klasse.

Wekenlang werd er al gepraat over een mooie witte kerst. Is het op derde kerstdag ineens wit. Dat heeft wel iets, maar als het dan ook nog eens waait en blijft sneeuwen kun je je afvragen wat hier zo leuk aan is. Nou, ik kan je zeggen: heel weinig! Als we bezig zijn om het rondje uit te zetten en te controleren waait onze bagagewagen helemaal alleen van het parkoers af, eigenwijs! Wat zal het zwaar worden en wat een water overal. Ja, KOUD water, probeer daar maar eens omheen te rijden als er linten hangen. De echte diehards stonden er wel gelukkig. Anders was ons werk ook nog voor noppes geweest, karaktervol al die deelnemers! Als de renners zijn vertrokken stellen we ons de vraag hoelang men zal doen over dit rondje. Het was voor het kampioenschap iets langer en moeilijker gemaakt.

Echte strijd

De eerste 4 ronden komt Martin op kop door in rondes van 7.30 min. Max strijdt achter hem en schuift langzaam op en pakt de kop en staat die niet meer af. Daarachter een groepje Domrenners die ook hun kampioenschap verrijden. Ene Mathijs blies zich op – figuurlijk dan – en zakte terug. Jesse en Jelmer, de jongeren van het gezelschap, knokten zich naar de streep en waren heel blij toen ze hoorden dat ze nog 1 ronde mochten.

De B-klasse start er snel achteraan en al snel komt Peter op kop door en blijft 6 ronden lang zo door komen. Met Jacco en Jos vd H in die volgorde er daar weer achter. Jos v W gleed constant van zijn pedaal en gaf de strijd jammer genoeg op, Roland en Chris streden met en tegen elkaar op plaats 4 en 5. Jos P zakte wat naar achteren maar was blij dat hij weer mee kon doen. Bas had het dubbel moeilijk met zijn vaste verzet van 39/17. Jan v B stond ook weer eens bij ons aan het vertrek en miste competitie. Johan sloot de rij en durfde niets te zeggen over het parkoers dat hij zo zelf had bedacht (overigens geen kwaad woord daarover gehoord).

IMG_0878

In de B-klasse stond Peter Haaksman (boven) op het hoogste treetje, tussen Jacco de Bruin en Jos van den Heuvel.

De C-klasse was slecht bezet en zo kon Rogier (onder) zegevieren, maar er waren er nog wel die hem in de wedstrijd vergezelden, ondanks het weer.

IMG_0881

 

Jeugd

Na de strijd van de volwassenen was het parkoers nog niet vrij gegeven of er stond al een groepje JEUGD te trappelen om ook een wedstrijdje te rijden over dat mooie rondje. Johan J had het aangepast, anders had men daar nu nog gestaan. Met behulp van wat ouders werd ook hier een stand opgemaakt. Er werd met MTB fietsen gereden, er moet immers opvolging komen voor nieuwe veldrijders. Zelf heb ik daarvoor mijn best al gedaan, kijk maar bij de uitslagen: 3 van de 7 podiumplaatsen waren voor een Haaksman, zegt OPA dan Trots. De uitslagen van de jeugd staan onderaan. Knap gedaan allemaal, onder zulke barre omstandigheden. Het werd ook beloond, voor allemaal een mooie medaille.

UITSLAGEN

A-klasse

1e Max Haaksman Stadion Algemeen Clubkampioen 2014

2e Martin van de Berg Stadion

3e Jesse Haaksman  Stadion

4e Jelmer van de Hoek Stadion

 

1e Robert Warmer Domrenner Algemeen Clubkampioen 2014

2e Remy Meeuwsen Domrenner

3e Mathijs Kuijpers  Domrenner

4e Jan de Heer Domrenner

5e Mart Reiling  Domrenner

6e Wouter Ructhtie  Domrenner

IMG_0873

De Domrenners streden voor hun eigen podium (boven). Robert Warmer won voor Remy Meuwsen en Mathijs Kuijpers.

B-klasse

1e Peter Haaksman Stadion

2e Jacco de Bruin Stadion

3e Jos van de Heuvel Stadion

4e Roland van Domselaar

5e Chris Mc Kenny

6e Jos Pennartz Stadion

7e Gert Jan de Greef

8e Bas Koster Stadion

9e Joric van de Kolk

10e Jan van Beckhoven Stadion

11e Johan Janszen Stadion

DNF Jos van Wezel Stadion

 

C-klasse

1e Henry Gerits

1e Stadion Rogier Wiercx

3e Susan van Domselaar.

 

JEUGD  

Categorie 1/2

1e DYAN

2e RIK

3e CHIARA

 

Categorie 3/4

1e Tim

2e JOERI

3e LUCAS

4e MELANIE

STIJN, SAM, ROAN (DNF)

 

Categorie 5/6

1e PIM

2e KAS

3e KYAN

 

Zo is het veldseizoen 2014 voor onze vereniging weer voorbij.

Met dank aan het hele TEAM,

Jan Haaksman

 

[Foto’s Robert Jan Booij]