Op weg naar de Volta Limburg Classic!

15 januari 2018, door admin

Het Stadionistas damesteam onder (bege)leiding van Dorus van Alfen is begonnen aan de opbouw voor het tweede seizoen op de weg, versterkt en uitgebreid. Er zijn dames bij voor wie dit het eerste wedstrijdseizoen is, maar ook die al een aantal jaren meedraaien. Rensters die zich toeleggen op tijdrijden en anderen die (ook) in de competitie op de weg meedraaien.

Vanuit Schalkwijk worden de wekelijkse trainingsritten gereden met duurkilometers over de dijk en sprinten bij de sluizen. Vandaag in een dikke mist die pas als we het bos in duiken gaandeweg iets optrekt. De wind is oost en op de heenweg is het verschil tussen op kop en in het peloton dan ook duidelijk voelbaar.

Eind maart staat de Volta Limburg Classic alweer op de kalender, een koers met aardige klimmetjes waar vorig jaar drie rensters aan de start stonden voor de eerste dameseditie, te midden van de profploegen. Ook voor dit jaar is de Stadionploeg uitgenodigd om deel te nemen, dus moet er ook geklommen worden. Rondje Hoogstraat-Ruiterberg, binnenblad, buitenblad, vol gas erop, en wie als eerste boven is…

Ook de sprintjes bij de sluis krijgen een competitietintje dan worden de benen toch echt wel een beetje zuur. Toch wordt er terug, met de wind in de rug, nog aardig tempo gedraaid en lijkt de dijk nog even leeg genoeg om een waaier op te zetten – gesneden koek voor sommigen maar voor de nieuwere dames nog even wennen. De training zit er weer op en met individuele aanwijzingen vertrekt iedereen naar huis. Volgende week weer!

De foto’s van deze trainingsrit zijn gemaakt door Fridolin van der Lecq en zijn te vinden op http://lekf.blogspot.nl/2018/01/training-damesploeg-zater-13-december.html