Ploeteren in de modder op de Nedereindse Berg

7 november 2023, door veldrijden

De derde rit in de competitie. Hop daar gaan we weer op naar de Nedereindse-Berg ben er vroeg genoeg om wat kleine voorbereidingen te doen en ik zie Chris al bezig met het controleren van het afgezette rondje wat vrijdag middag al door Coen en Robert is uitgezet en begaanbaar gemaakt omdat er door de storm een boom het nodig vond om midden op een pad te gaan liggen ,dat was wel een natuurlijke hindernis ,maar is toch in stukken gezaagd om de doorgang weer berijdbaar te maken .Maureen komt er ook aan en de inschrijving en aan meldingen kunnen beginnen.

Al gauw loopt het paviljoen vol met renners en wat zien we dan veel aanmeldingen in de B.kl wat te denken van 47 personen ,niet eerder zoveel in deze categorie ,ook nu weer nieuwe gezichten en ook enkele Jonge renners van uit onze eigen jeugd .(eindelijk).!

Heel blij zijn we ook dat er weer hulp is voor achter de bar die ons van een kop koffie of drankje kunnen voorzien twee keer nemen Hans en Marian (EHBO) de honneurs van Anneke over ,zo houden we wel tevreden klanten .

A-klasse
11.00 uur Start van de A.klasse .14 man staan te popelen om het veld in te schieten ,ja een goede start is heel belangrijk ,ja en dan zie je dat Koen zijn rondje goed kende en zo als een van de eerste door komt met Rinus ,Martin ,Max en Bram nog even dicht bij elkaar in de volgende rondes nemen de Broers het samen op …..en zien we 5 rondes lang Rinus op kop doorkomen ,Koen zakt weg ,Max volgt nog wel maar Martin neemt dan de kop over en slaat een gaatje en rijd zo hard dat hij het ronde bord miste en nog maar een rondje deed .

Bram knokte zich naar voor en pakte elke ronde wel een renner ,Robert pakte op tijd Remy en Qurian ,Thijs hield nu Martin achter zich en Nout ,Frank en Jacco waren in onderlinge strijd aan elkaar gewaagd en dan zo de punten met elkaar moesten delen .

UITSLAG A.klasse 1e Martin Meinte .2e Rinus Meinte .3e Max Haaksman . 4e Bram van der Wal . 5e Koen Timmermans .6e Robert Warmer .7e Qurian Eijgensteijn .8e Remy Meeuwse .9e Thijs Beetsma .10 Martin van de Berg . 11e Nout Strik . 12e Frank Nieuwendijk . 13e Jacco Schuurman . DNF .Max de Ruiter .

B-klasse
11.01 uur .een heel peloton vertrekt ,47 stuks maar liefst als dat zo bij de eerste bocht maar goed gaat ,daar gaat het wel goed maar later gaan er toch renners onderuit ,gezien op een foto,wat een verrassing als dan Gijs op kop doorkomt en dat ook nog eens tot het einde volhoud ,achter hem knokt Alexander zich naar voren maar de vogel is gevlogen en blijft wel als 2e doorkomen ,dat laat Chase toch niet gebeuren en op de streep kwam hij als 2e binnen ,het waren telkens kleine groepjes die lang bij elkaar bleven tot de laatste ronde en dan nog moesten sprinten voor de meeste punten ,dan zien we renners verder naar achter eindigen die anders binnen de 25 reden maar door de grote deelname veel renners voor moeten laten gaan ,maar onderling de strijd aangingen voor een goede uitslag en punten .

Knap gedaan Gijs.!( is NWL) ,maar net op de veldfiets en dan winnen tussen de grote mannen ,en dan net over de streep vraagt of hij de volgende keer in de A.klasse mag starten ,dat is een goed voornemen ,je hebt de leeftijd om veel te leren .

UITSLAG B.klasse 1e Gijs Pauwels .2e Chase Wreijford .3e Alexander van der Hurk .4e Nigel van de Burg . 5e Hendrik van de Water .6e Hidde Smits .7e Wiel Wijnen .8e Arjan van de Pas .9e Twan Klijn . 10e Jeroen Bargeman . 11e Jeroen Welmer . 12e Timo Klok .13e Ron Bol . 14e Cas Coppens . 15e Peter de Jong . 16e Tom van Lint .17e Robert Crommentuijn .18e Mark van de Wiel . 19e Michel Maas . 20e Mart Menger . 21e Rolf Gelpke . 22e Ties Lindner . 23e Gertjan de Greef .24e Hans Vaneker .25e Roland van Domselaar .26e Sander Brinkhuis .27e Tasso Zoeteweij . 28e Daan van Arcken . 29e Tom van Leeuwen .30e Tim Pieterse . 31e Dirk Rietberg .32e Andrè van der Poel .33e Pleun Verheijen .34e Jos van de Heuvel . 35e Tim Brinkman .36e Chris McKenney .37e Lex van Deijnen .38e Sander van Casteren. 39e Gabriel Saenz . 40e AnneJan Stuy .41e Walter van Asch .42e Guido Cornelis .. DNF Hugo ten Hove .Joey van Lint .Gijs van Wiechen . Thomas Nekkens .Jochem Bronzewijker .

C-klasse
11.02 uur 9 starters in de C.klasse bijna allemaal Dames leuk om die onderling er een wedstrijd van maken bij de eerste doorkomst Arjanne op kop ,zit weer op de fiets na een paar maal jureren had ze er weer zin in ,ze hield de leiding ,Heleen nam ook al gauw achter haar,haar plekje in ,Susan volgde kort daarna had later een probleempje met haar fiets ,kon wel weer door dat koste een paar plaatsen, Ann en Tiara schoven door met Ruurdje die Kees en Maarten voor bleef dan was er nog Anne die voor het eerst mee deed maar met klachten af stapte jammer voor haar een slecht begin . Er komen nog kansen genoeg voor haar .

UITSLAG C . klasse 1e Arjanne Sikking .2e Heleen Gierveld .3e Ann Schoot Ruiterkamp .4e Tiara Kobalt .5e Susan van Domselaar . 6e Ruurdje Procee . 7e Kees van Wijk .8e Maarten Munneke . DNF Anne van Petegem .

Het was weer gelukt de uitslagen op papier te krijgen ,met spontane hulp van een renner die we goed konden gebruiken ,en mooi op tijd klaar voor het weer ging regenen.! en de afspuit plek was goed en veel in gebruik. Volgende Rit…. de 4e is op Zaterdag de 11 van de 11 inschrijven en aanmelden kan vanaf 10.00 uur en de Start om 11.00 uur .Iedereen is weer welkom ook met een MTB/ATB .

Er zijn weer prachtige foto’s gemaakt. De foto’s van meneer van Lint staan weer op zijn Facebook en de foto’s van Amanda Crow vinden jullie hier.

De tussenstand van de competitie is ook weer bijgewerkt, die kunnen jullie hier vinden.

Groet Jan Haaksman