Podiumplaats voor Anne in Wijk en Aalburg

12 mei 2015, door admin

Wijk 1

Op zaterdag 9 mei wordt de klassieker in Wijk en Aalburg gereden. De Marianne Vos classic is een omloop van 29 km waar alleen de nieuweling meisjes mogen starten. Met Anne, Bente, Cathalijne, Jennifer, Kristie, Melanie en Annemiek is het team goed vertegenwoordigd.

Er staat een stormachtige wind maar gelukkig is het wel droog. In de eerste omloop houden de dames hun gemak en blijft het een groot peloton waar Cathalijne, Bente, Jennifer en Anne steeds bij de eersten vertegenwoordigd zijn. Na ongeveer 27 km ontstaan dan toch de eerste breuken en wordt het peloton verdeeld over 4 groepen. Helaas is alleen Anne in de eerste groep aanwezig die uit 8 meiden bestaat. Daarachter bevinden Melanie, Jennifer en Cathalijne zich in de tweede groep. Bente rijdt in groep 3 als gevolg van een lichte blessure in haar bovenbeen. Kristie en Annemiek bevinden zich in de achterste groep.

Nog lang lijkt het erop dat de eerste 2 groepen weer bij elkaar komen maar met nog 20 km te rijden loopt de voorsprong van de kop ineens hard op. In de laatste 2 km rijdt daar nog een meisje weg waardoor de groep met Anne gaat sprinten voor plaats 2. Hierbij weet Anne knap naar een 3e plaats te sprinten.

Wijk 2

Daarachter in groep 2 legt Jennifer beslag op plaats 11, gevolgd door Cathalijne op plaats 13 en Melanie op plaats 15.

Wijk 5

Bente finisht in groep 3 en wordt 41e. Daarachter weet Kristie als laatste renster op plek 42 de finish te halen. Annemiek komt in een greppeltje terecht en mist daardoor in de laatste 15 km de aansluiting. Ondanks dat lijkt ze weer bijna hersteld van de griep en rijdt ze een goede wedstrijd.