Prima weer bij de 8e veldrit

8 december 2014, door Rogier Wiercx

[door Jan Haaksman] Ook nu treffen we het weer met het weer. De zon schijnt en er staat weinig wind. Dat voelt goed aan, zowel voor de deelnemers als het jurycorps.

Klokslag 11.00 uur vertrekken de A-renners voor hun wedstrijd. In de 1e ronde komt Robert (foto) als koploper door in een tijd van 5.33 min en laat die plaats niet meer los. Niels doet er echt alles aan, komt niet meer dichterbij maar behoudt wel zijn 2e plek. Jeroen en Arjan wisselen per ronde maar het is Jeroen die nu plaats 3 pakt en Arjan op 4. Jesse gaat onderuit en moet enkele renners voorbij laten gaan, eenmaal op de fiets kan hij aan het inhalen beginnen. Nu zijn het weer 2 Jannen die knokken om de volgende plaatsen met kort daarachter Remy, die Jesse zo voor blijft. De rest van de punten wordt eerlijk verdeeld.

In de B-klasse  is het Miquel die vanaf het startsignaal de kop neemt en hard door kan gaan met een mooie voorsprong tot aan het einde van de wedstrijd. Roland rijdt sterk en pakt de 2e plek in de wedstrijd. Achter hem nu Chris die probeert het gaatje te dichten. Jos doet zijn best, maar wisselt met Gert-Jan en Bas van positie. Ondertussen viel Tom uit met rugklachten en ook hier verdelen de overige renners de punten.

De C -klasse vertrekt met twee dames en twee heren. Enkele rondjes blijft het dicht bij elkaar – ja sommigen moeten langzaam op gang komen – maar dan gaat de plaat erop en rijdt Marcel weg bij zijn tegenstanders en slaat een flink gat. Susan heeft de vorm te pakken en gaat weer voor plaats 2,  Rogier eindigt op plek 3 en Marjon gaat gewoon door en komt als 4e over de streep rollen.

 

UITSLAGEN 8e Rit

A-Klasse

1e Robert Warmer Domrenner

2e Niels Hoogenboom Volharding

3e Jeroen Kooy Bar End

4e Arjan Smit Woerden

5e Jan de Heer Domrenner

6e Jan Sanders Batauwers

7e Remy Meeuwsen Domrenner

8e Jesse Haaksman Stadion

9e Rolf Hendriks W V Emmen

10e Loman Verstraeten

11e Martijn Korstanje

12e Tim Hoogdalem J vArckel

13e Peter Rikkers  J v Arckel.

 

B-Klasse

1e Miquel Verhagen

2e Roland v Domselaar

3e Chris Mc Kenney  UCI

4e Jos v Wezel Stadion

5e Gert Jan de Greef

6e Bas Koster Stadion

7e Joric v d Kolk

8e Angelo Verhagen

9e Pleun Willemstein Stadion

10e Johan Janszen Stadion

11e Andrè vd Poel  Exelsior

Tom den Ouden   Stadion (DNF)

 

C- Klasse

1e Marcel Verhagen

2e Susan v Domselaar Velo-Vrienden

3e Rogier Wiercx  Stadion

4e Marion Gerssen.

 

Zaterdag de 13e december is de 9e en voorlaatste rit voor de Veld Competitie. Inschrijven vanaf 10.00 uur. Start om 11.00 uur. Eenieder is welkom met een Cross- of ATB/MTB-fiets.

Om 12.15 uur start van een rit op het parkoers Nedereindseberg van de Nederlandse Autoped Federatie met Veld-Stepcross. Voor ons een demonstratie, kom gerust kijken en kennismaken met dit onderdeel van een onbekende tak van sport.

Namens het Veld Team,

Jan Haaksman.