Revanche cross – 04-01-2020

6 januari 2020, door veldrijden

De afspraak was gemaakt dat er nog 1 keer een wedstrijdje gehouden zou worden om zo het Veldritseizoen af te sluiten en we noemde dat een Revanche wedstrijd direct na de Clubkampioenschappen en dat in het nieuwe jaar. Dan wordt het afwachten wie komen daar dan nog op af, er was ook een verzoek om na afloop van de wedstrijd een handje te helpen met het opruimen en schoon maken van het parcours. Onze trouwe starters waren er bijna allemaal, ik zag toch ook nog weer nieuwe gezichten onder het 40 man tellende peloton, dat was even dringen bij de massa start want men vertrok allemaal te gelijk over een nieuw rondje.

De eerste doorkomst is bepalend voor hoeveel rondjes er afgelegd gaan worden, de snelste deed er 7,30 min over. Dan mag de A 7 ,de B 6 en de C 5 x rond dat is voor de meeste ook wel genoeg, gezien de omstandigheden. Er was weer modder genoeg en voor het eerst ook nog een stel balken waar over heen gesprongen moest worden, ik ken er een die er zonder te veel inspanning moeiteloos over heen zou wippen maar ja die was er niet, zeker een andere koers… De eerste doorkomst is het Jeroen met Jesse kort daar achter, ze wisselen wel en houden elkaar strak in de gaten maar dan komt Jan. Ja, die wil revanche en dat lukt echt wel, hij neemt de leiding over en stampt door. Jesse blijft nu hangen en Jeroen moet Jesse laten gaan, Koen schuift op en ziet Robert naderen Jacco komt op gang en gaat Marten nog voorbij. Merijn komt over uit de B, als clubkampioen, en hij houd Ernst en Martin toch achter zich, keurig Kampioen in de B en aansluiten bij de A en dan deze plek. Bij deze je bent gepromoveerd .Jesse was 2e en nu ook weer ,is zijn broer er niet bij is het Jan die de 1e plaats op eist ,o ja het is toch een Revanche al is het maar voor je zelf .

Uitslag A klasse ; 1e Jan de Heer Stadion ;2e Jesse Haaksman Stadion ;3e Jeroen Nieuwenhuijze CS030 ; 4e Koen Timmermans Stadion ;5e Robert Warmer Domrenner ; 6e Jacco de Bruin Stadion ;7e Marten Schuurman Stadion ;8e Merijn Teernstra ; 9e Ernst Eeldert Stadion ;10e Martin van de Berg Stadion. Allemaal net binnen het uur .

De B klasse heeft zich al afgescheiden in de eerste ronde en we zien Nigel ,Ossip en Jochem kort achter elkaar voorbij komen maar ook dat Jelle elke ronde een plekje is op geschoven. Roland zakt wat weg maar houd stand op plek 4 , Tom heeft het wel gehad maar door de aanmoedigingen blijft hij op de fiets en moet Frank en Sjoerd voor laten gaan. Jos vd H rijd constant en ziet Jurjen ,Jochem en Alex dichterbij komen, Jos v W is onderuit gegaan, goed te zien de helft van hem was modder, maar hij stampt wel door. Chris en Gertjan blijven achter Dennis aan jagen maar komen er niet meer voorbij, Walter rijd nog voor Maarten en Koen maar dan de laatste ronde gaat in, schrikken doen we op de streep als Walter onderuit gaat en blijft liggen… De EHBO rent er heen maar hij was bewust gaan liggen en wilde dat Joey hem voorbij zou gaan! Niet dus, Rob en Jeffrey komen dan nog over de meet en Joey sluit de rij met een Lach. Zo kan het dus ook.

Uitslag B.klasse 1e Nigel van de Burg Hellas ;2e Jelle Wijnja CS030 ;3e Ossip van de Vegte Domrenner ; 4e Roland van Domselaar Stadion ;5e Frank Nieuwendijk ;6e Sjoerd Kuipers CS030 ;7e Tom van Lint Stadion ;8e Jos van de Heuvel Stadion.; 9e Robert Crommentuijn Stadion ;10e Jurjen Boog Hellas ;11e Jochem Grootjen NW Hoek ;12e Alex de Vos Avanti ;13e Jos van Wezel Stadion ;14e Dennis van Rossum Stadion ; 15e Gertjan de Greef Stadion ; 16e Chris Mc Kenney SRAM ;17e Maarten van de Molen …;18e Koen Jaarsveld Volharding; 19e Walter van Asch Stadion ;20e Rob Weerts Stadion .;21e Jeffrey van Rossum ….;22e Joey van Lint Stadion.

De C.klasse is verbaast over de massa start maar ze gaan er wel achteraan, het is Rowan die als eerste doorkomt elke ronde weer met Susan daar achter die doet haar best om Pleun achter zich te houden, Tijmen blijft Kees voor en Herman laat Sander achter zich, zo komen de ouderen en jongeren de 5 ronden wel door, het was vast afzien voor enkelen als je hun gezichten zo zag.

Veel rust krijgt men niet want we gaan opruimen .Gelukkig met velen en het is knap dat binnen 2 uur het hele parcours weer is opgeruimd hulp van Ouders ,Vrienden en de gebruikers laat zien hoe goed het vereniging gevoel is ,en daar is de veld commissie heel blij mee .Bedankjes hebben we gekregen voor al degene die hebben bij gedragen aan een Succes vol winter seizoen ,zonder iemand te willen vergeten ,Alle hulp en iedereen die een grote of kleine bijdrage heeft geleverd namens heel veel gebruikers BEDANKT . Op naar een weg seizoen en hopelijk tot in Oktober als we weer het Veld in gaan .

Jan Haaksman