Spelregels gentleman’s koppeltijdrit, clubdag 25 sept.

19 september 2016, door Junioren

Op velen verzoek organiseren we komende clubdag(25 september) weer een gentleman’s koppeltijdrit. Omdat er nogal wat vragen zijn over hoe zo’n tijdrit in zijn werk gaat kan je hier de eenvoudige spelregels lezen met daarbij de tabel met bonificatie seconden. Je kan dus nu al op zoek gaan naar de optimale combinatie (koppel).

Of je nu jong of oud bent, getraind of ongetraind, iedereen maakt evenveel kans op de eindoverwinning in een gentleman ’s koppelkoers. Door gebruik van een bonificatie verdeelsleutel kan het jongste jeugdlid serieus strijd leveren met toprenners.

Als koppel rijdt je een volledige ronde (boven buiten) waarna van de eindtijd van de tweede renner de hoogste bonificatie van één van beide renners (afhankelijk van leeftijd) wordt afgetrokken. De wedstrijd wordt als een tijdrit verreden, iedere minuut vertrekt er een nieuw koppel.

Ben je bijvoorbeeld 8 jaar en rijdt je met je vader of moeder mag je dus maar liefst 98 seconden van je tijd aftrekken. Twee  elite wedstrijdrenners die samen hun koppelrit rijden en 0 seconde bonificatie krijgen moeten dan maar eens zien te winnen.

1 Spelregel: duwen of vasthouden  is NIET toegestaan en volgt onherroepelijk diskwalificatie.

Deelname is voor iedereen die het wil proberen. Jeugdleden samen met vader, moeder, broer, zus of wie je maar wilt. Of samen met je trainingsmaat om de snelste tijd van de dag neer te zetten en te jagen op de eindoverwinning. Belangrijk; de FUN factor staat voorop.

Er zijn MTB’s beschikbaar voor wie geen racefiets heeft.  Ja, zelfs op een MTB kan je winnen.

Bonificatie verdeelsleutel in seconden (rood) verwachte eindtijd en bijhorende gemiddelde snelheid.

Bonificatie verdeelsleutel in seconden (rood) verwachte eindtijd en bijhorende gemiddelde snelheid.