Stadion Dames 8 e in Knipscheertijdrit Almere

26 april 2018, door Marten Schuurman

Op 31 maart stonden de stadion Dames aan de start van de Knipscheer in Almere. Het grootste tijdrit evenement waar elk jaar wel zo’n 500 deelnemers aan de start staan. Onder leiding van Dorus hebben Cathy, Susan, Haitske en Birgitta zich in enkele trainingen zo goed mogelijk voorbereid. Want er was nog nooit eerder met deze ploeg gereden. Er was dus sprake van enige onwennigheid bij de dames. Durven we dicht genoeg op elkaars wiel te rijden, hoe stuurvast is iedereen, wat kunnen we, in welke volgorde gaan we starten?

Na de bocht snel weer in het wiel zien te komen

Op 31 maart was het dan zover. De sfeer in Almere was mooi. De tijdrit super goed georganiseerd en het parcours meer dan prima. We hadden er zin in. Na goed te zijn ingereden stonden we met strakke koppies enigszins gespannen aan de start. Susan trok de boel goed op gang en al snel zaten we in het beoogde treintje. De eerste echte bocht was glibberig, dus daar moesten we voorzichtig doorheen, maar verder konden we overal goed doorrijden. De communicatie onderweg ging goed, waardoor we echt als een team reden. En al snel kwam de finish weer in zicht. Met nog wat laatste aanmoedigingen van Marion (die zelf individueel meedeed) stoven we met z’n vieren op de finish af.

Het resultaat was een 8 e plek. Mooi in het midden van het deelnemersveld. Voor een ploeg die niet eerder samen heeft gereden waren we tevreden met het resultaat. Een eerste ploegentijdrit waar we op verder kunnen bouwen.