Sterk optreden junior dames op Nederlands kampioenschap

24 juni 2015, door admin

Na de voor het team succesvolle nationale titelstrijd bij de nieuweling-meisjes is het op zondagochtend de beurt aan de junior dames. Het parcours is nog net opgedroogd en de volgende buien zijn onderweg.

Aan de start staan 4 junior dames uit het Kuota Go-Trex Select team. Janneke, Rachelle, Ivana en Myrthe. Voor Ivana is de het eerste seizoen en daarmee ook het eerste NK. De anderen hebben hier al ervaring mee. Om 9.30 valt het startschot en vertrekken ongeveer 75 dames voor 5 omlopen van 13 kilometer. Ook hier wordt, net als de dag ervoor, direct hard gereden.

Vroeg in de koers ontsnapt een groepje van 5 meiden waarbij ook Myrthe is vertegenwoordigd. Het is een sterke kopgroep waarbij niemand zeker is van de titel. Deze kopgroep rijdt geruime tijd met een voorsprong van ongeveer 20 seconden voor het peloton. Ineens loopt de voorsprong op waarmee ook de kansen op een goede klassering voor Myrthe lijken toe te nemen. Helaas loopt de voorsprong ook in hetzelfde tempo weer terug en wordt de kopgroep halverwege de wedstrijd weer terug gepakt. Daarna is het onrustig in het peloton met diverse pogingen zonder resultaat.

11188225_478140105674730_4576196535961536034_n

Bij het ingaan van de laatste ronde valt het peloton volledig stil en is er zelfs wat ruimte om een goed gesprek te voeren. Dit blijkt van korte duur. Het tempo loopt in de laatste 5 kilometer hard op en diverse meiden proberen het nog. Ivana, die in ronde 4 nog het nodige kopwerk doet is dan aan het einde van haar krachten, zij finisht vlak achter het peloton maar mag terugkijken op een prima wedstrijd. Vooraan in de koers wordt aangevallen door Nicole Steigenga. Janneke is attent en springt mee maar weet net de aansluiting niet te maken. Ze komt tot op 10 meter van het achterwiel maar blaast zich daarmee helaas op. Jammer, want Nicole weet het peloton voor te blijven en zij wordt dan ook zeer verdiend Nederlands kampioene. Rachelle finisht net als Myrthe en Janneke in het peloton. Allen mogen tevreden zijn met dit resultaat. De dames hebben duidelijk een mooie groei doorgemaakt.