Trainingsweekend Limburg Stadionista’s

25 februari 2018, door vrouwen

Voor de dames van WV Het Stadion was het afgelopen weekend zover. Trainen in de heuvels van Limburg om sterk en fit het nieuwe wielerseizoen in te gaan. De weerberichten zagen er gunstig uit. Veel zon en weinig wind. Kortom, goede ingrediënten voor een mooi en actief weekend.

Limburgse gastvrijheid

Een aantal dames arriveren vrijdag op tijd en kunnen in de middag al een stukje door het heuvellandschap rijden. Het wordt een heerlijke verkenningsrit in het zonnetje. Hotel ‘De Bloeiende Berg’, dat door het verblijf van de 13 enthousiaste rensters zijn naam eer aan doet, zorgt goed voor haar gasten. Uit alles blijkt dat zij goed ingesteld zijn op het ontvangen van wielrenners. Met de Limburgse gastvrijheid zit het hier wel goed.

Trainen op eigen niveau

Zaterdagochtend staan we op tijd op en genieten we eerst van een uitgebreid ontbijt. Daarna wordt het plan van aanpak besproken. We besluiten om op te splitsen in twee groepen. Enkele dames rijden begin maart de Omloop van Strijen, de eerste wedstrijd van het seizoen, en willen zich hierop goed voorbereiden. Voor hen en degenen die dit aankunnen, staat er een route op het programma van ongeveer 100 kilometer met een aantal flinke klimmen. De andere dames rijden een kleiner rondje. In de ochtend is het nog erg koud maar er is weinig wind en de zon doet haar best om de geelrode outfits van de dames te verwarmen. Het lijkt eigenlijk op een gewone zaterdagochtend training maar dan zonder de vertrouwde volgauto van trainer Dorus. Gelukkig hoeven er niet veel bandjes verwisseld te worden.

Aan het eind van de middag heeft iedereen op zijn eigen niveau hard maar goed en verstandig
getraind. Bij terugkomst in het hotel en na een warme douche mogen we aanschuiven voor een luxe
drie gangen diner. In de avond is te merken dat de inspanning van de dag groot is geweest en gaat
iedereen vroeg naar bed.

Zon overgoten heuvels

Zondagochtend is er tijd om nog een laatste training te doen. Rond 9:30 zitten de dames alweer op de fiets om nog één keer door het mooie landschap te fietsen. We splitsen weer op in twee groepen zodat iedereen op gepast niveau kan trainen. Ook deze ochtend zijn de heuvels overgoten met zon en na de eerste klimmetjes kan zelfs de bovenste kleding laag worden uitgetrokken. Ongeveer tegelijk komen we na het fietsen aan in het hotel. Daar staat een stevige lunch op ons te wachten: pannenkoeken met erwtensoep. Dat gaat er wel in. Jammer dat het daarna alweer tijd is om huiswaarts te keren.

Tijdens het mooiste weekend van de winter tot dusver op trainingsweekend in Limburg. Beter kon het niet, met een vakantiegevoel op de fiets maar intussen keihard werken. Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen!