Trainingsweekend Stadionista’s

27 maart 2017, door Arnout Rijpkema

Het is een term die wellicht niet bij iedereen bekend is, maar het damesteam van WV het Stadion noemt zich graag de Stadionista’s. Misschien heb je een aantal van hen al eens gezien tijdens de Midden Nederland Competitie dit seizoen. Sinds deze winter trainen de Stadionista’s onder leiding van Stadion-erelid Dorus van Alfen voor verschillende wedstrijden. De eerste wedstrijd zit er al weer op, dat was de seizoensopening voor het dameswielrennen: de Omloop van Strijen op 11 maart. 17, 18 en 19 maart zijn de dames voor een trainingsweekend in Limburg geweest.

Het doel van het trainingsweekend was voorbereiden voor de volgende wedstrijd: Volta Limburg Classic op 1 april. Dit is een wedstrijd van bijna 100 km met in totaal 8 beklimmingen, waarbij meermaals de Moerslag (5%) en de Gronsvelderberg (3,5%) bedwongen moeten worden. Het trainingsweekend stond dan ook in het teken van het verkennen van het parcours en de benen testen op de heuvels. Op de startlijst staan Tessa, Cinta, Maren(niet aanwezig tijdens weekend) en ondergetekende. Tijdens het weekend was er tevens gezelschap van de andere Stadionista’s: Cathy, Annemarie, Stasja en Marion.

Een aantal dames had vrijdag 17 maart al tijd voor een eerste verkenning. Met goed weer konden zij al de eerste kilometers in de heuvels maken. Zaterdag stond de verkenning van het Volta parcours op het programma. In de wedstrijd worden twee lussen gereden. Beide lussen zijn meerdere malen verkend, zodat de klimmen en afdelingen goed bekend zijn. Nat weer zorgde voor een aantal lekke banden, maar deze werden vakkundig verwisseld. Zondag was het tijd voor een mooie route door België met een aantal stevige klimmen. Er stond een pittige wind, maar droog weer zorgde voor een heerlijke trainingsdag.

Een geslaagd trainingsweekend met naast trainen ook nog ruimte voor ontspanning, Limburgse vlaai en spelletjes.

Veronique