Tweede plaats Cathalijne Hoolwerf op wielerdag Monster

18 juli 2015, door vrouwen

Woensdag 15 Juli stond in het teken van de wielerdag van Monster. Namens de ploeg reden Annemiek van Doorn, Anne de Ruiter en Cathalijne Hoolwerf in de categorie Nieuwelingen Meisjes. Myrthe Willemsen vertegenwoordigde de ploeg bij de Junioren Dames.

 

Na een regenachtige morgen werd het een uurtje voor de start droog. De weg droogde op en dit kwam het parcours ten goede. Bij de start begon het licht te miezeren en de klinkers begonnen gelijk glad te worden. Door de vele bochten en de gladde klinkers waren er veel valpartijen. De rijdsters van het Kuota Go-Trex Select team bleven gelukkig overeind. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het steeds harder te regenen. Annemiek moest afstappen vanwege een defect aan haar fiets. Anne en Cathalijne hielden goed stand in de kop van de wedstrijd en waren veelvuldig in de voorste linies te vinden. Uiteindelijk bleef er een kopgroep over van 12 rijdsters. Wegrijden uit de kopgroep was niet mogelijk , de dames hielden elkaar in de greep. Met nog 6 ronden te gaan werd het wel duidelijk dat het op een sprint van de kopgroep ging uitdraaien. Anne en Cathalijne hadden in de laatste ronde een goede uitgangspositie gekozen. De groep draaide op volle snelheid de finishstraat in en Cathalijne sprintte naar de tweede plaats en Anne moest genoegen nemen met de vierde plaats

Lorena Wiebes uit Mijdrecht wist de sprint te winnen.

Bij de Junioren Dames zat Myrthe Willemsen in de tweede groep en legde beslag op de negende plaats in haar categorie.

 

Voor de dames was het weer een goed resultaat na alle recente podiumplaatsen van het team in onder andere Ulestraten , de Meern en Maren- Kessel, Kruiningen en Driel.