Veldrit verslagen 30 oktober

2 november 2021, door veldrijden

Dat heet dan echt CROSS weer .

Hoe bedenk je het. Je weet dat het heeft geregend en dat je dan op ons parcours eigenlijk een soort van modderbad gaat nemen. En dat je dat dan ook nog vrijwillig doet! Als je moest zou je weigeren denk ik dan.
Maar even zo vrolijk staan er weer bijna 50 renners die hebben ingeschreven, minder dan de wedstrijden ervoor. Komt dat dan toch door het weer, dat denk ik dan wel.

De parcours bouwer was zelfs bij voorbaat de avond ervoor aan het uitzetten geweest. Ja, toen was het droog. Zelfs onze trap bouwer samen met zijn vrouw heeft in de vroege morgen zijn werk gedaan met aanpassingen om de trap te kunnen nemen. Vandaag nog niet. Een volgende keer dan maar, jullie zijn gewaarschuwd .!

Lodewijk Lint was de fotograaf van dienst, gelukkig is zijn fotocamera waterdicht!

A-klasse

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

11.00 uur Start. de A .klasse vertrekt met 12 man en wij kijken uit naar de 1e doorkomst in een ronde tijd van goed 6 minuten is het Cas op kop ook de 2e ronde Cas op kop maar dan is Thomas op stoom en neemt de volgende 2 rondes de kop over ,achter hen is het Niels die zich op de 3e plek vastbijt en daar de rest van de rondes niet meer laat wegrijden ,Dale schuift elke ronde een plaatsje op met daar kort achter Mathijs die dat vast houd tot het einde ,Remy en Tom wisselen van plek en ik zie Stijn wat afzakken ,Niek en Josh blijven Koen voor die heeft last van Herfstvakantie benen ,en zou Robert zijn dag niet hebben ,dat kan toch .

Uitslag A.klasse ; 1e Cas Jansen Eendracht .2e Thomas Parie Singel Speed Club .3e Niels Hoogenboom ..4e Dale Wathey Beat Cycling Club .5e Mathijs Kuijpers Stadion .6e Remy Meeuwse Stadion .7e Tom Veldhuijzen CS 030 .8e Stijn Verweij Stadion .9e Niek Schumacher .10e Josh Speer Stadion , 11e Koen Timmerman Stadion . 12e Robert Warmer Domrenner .

B-klasse

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en buitenshuis

Als de B.klasse vertrekt begint het ook nog eens te regenen daar staat de jury dan …..gelukkig hebben we een droog plekje ,de renners soppen door modder en water het rondje wordt er niet makkelijker op er wordt gevallen en geschoven dat zie dan als ze langs komen ,onder de modder zitten ze dan ook wel allemaal ,sommigen waren links zwart en rechts nog schoon ,die waren zeker onderuit gegaan .

De eerste rondes zit een groepje renners dicht bij elkaar en wisselen van plek het is Martin die dan de leiding neemt en niet meer afstaat ,Nigel en Tom houden elkaar in de gaten ,dat verandert als Tom onder uit gaat de andere Tom van Lint schuift steeds verder naar voren en ziet de koplopers gaan ,broer Joey houd het voor gezien ,die gaat ast zijn fiets afspuiten ,Marten zakt wat weg en volgt degene die hem passeren kort op het wiel ,Walter kwam puffend voorbij ,was zijn versnelling stuk.? Ondanks alle problemen van vallen en sputterend materiaal dus een opgave en een man die door de EHBO werd opgevangen en schoon afgeleverd .

Uitslag B .Klasse 1e Martin v d Berg Stadion .2e Nigel v d Burg …..3e Tom Snijders Domrenner . 4e Tom van Lint Stadion .5e Wim v d Lede AXA 6e . 6e Marijn Teernstra Stadion . 7e Ossip v d Vegte Domrenner 8e Twan Klijn CS 030 , 9e Frank Nieuwendijk .. . 10e Hans Vaneker WTC Maarssen .. 11e Jacco Schuurman Stadion 12e Robert Crommentuyn Stadion 13e Chace Wreyford Singelspeed .. 14e Marten Schuurman Stadion .15e Hans v d Hoeve Stadion 16e Max de Ruijter CS 030 .17e Niels van Stijn Stadion 18e Jasper Schoorl … 19e Camiel Koevoets Adelaar 20e Robin van Vuren Adelaar 21e Gertjan de Greef Stadion 22e Walter van Asch Stadion 23e Thomas Nekkers Domrenner 24e Hans Mulder Stadion 25e Jos van de Heuvel Stadion .26e Chris Mc Kenney SRAM Factory Racing 27e Arjan Scheer Volharding .DNF Joey Lint.

C-Klasse

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, buitenshuis en de tekst 'tadion $'
De C.klasse start en gaat aan de grote groep aan nog voor de 1e renner rond is komt Piet terug lopen met een kapotte fiets ,zo jammer gaat weer extra geld kosten ,het weer Lars die alle rondes als eerste door komt en de leiding houd ,Christy volgt hem op korte afstand en komt steeds dichterbij ,John blijft Susan voor en Johan zit weer achter de dame aan ,Tiara blijft volgen en Arie is blij als hij de laatste ronde krijgt .

Uitslag C Klasse 1e Lars van de Berg Stadion Jeugd .2e Christy Verkerk Stadion 3e John van de Hoef CS 030 . 4e Susan van Domselaar Stadion .. 5e Johan Janszen Stadion 6e Tiara Kobald…7e Arie den Brave WTC Woerden . DNF Piet Hoevers Volharding .

Alle deelnemers waren maar wat blij met onze afspuit plek en maakten daar goed gebruik van ,niet alleen hun fiets maar ook schoenen en benen kregen vol op water over zich heen .
Gelukkig was er ook nog de douce met warm water ,ook daar bleef nog wat modder achter .En we hebben weer mooie foto`s ,daar zie je niet veel van de modder .

 

De tussenstand van de competitie in de verschillende categorieën vinden jullie hier.

Jeugwedstrijden

In de middag werd er ook nog door de jeugd gefietst ,dat was een inhaal wedstrijdje wat vorig jaar door het Corona gebeuren niet kon doorgaan ,helaas was de opkomst niet erg groot ,door het weer misschien .?

 Categorie 3

1 Marit Kamer GWC de Adelaar
2 Merijn Brinksma JvR de Batauwers
3 Lars Onink JvR de Batauwers
4 Mick Ruitenberg WV Eemland

 

  Categorie 4

1 Suze van der Ende Axa Valleirenners
2 Kasper van Dijk JvR de Batauwers
3 Stijn Beekman GWC de Adelaar
4 Rowan de Kruize WTC Woerden
DNF Timme Aben WV het Stadion

 

  Categorie 5

1 Rubin Michiels WTC Woerden
2 Meike Artz WTC Woerden
3 Stijn van Twiller GWC de Adelaar

 

  Categorie 6

1 Syb Mazeland WV het Stadion
2 Seppe Lindner WV het Stadion

 

  Categorie 7         

1 Uriel de Groot AXA Valleirenners
2 Daan de Boer FRTC Almere
3 Lucas van Twiller GWC de Adelaar
4 Lucas van Dijk JvR de Batauwers
5 Storm Tensen FRTC Almere

 

De volgende wedstrijd is de Zaterdag Competitie rit 4 (start om 11u) en op Zondag nog maar weer een Midden Nederland Competitie de 1e Rit (start 10u)

Groet Jan H.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan, waterpartij en weg